Download de KNAF app

Wagenuitrusting

Indien u na het lezen van onderstaande artikelen nog technische vragen heeft, kunt u een afspraak maken om via een teams vergadering uw vraag te bespreken. U kunt een tijdvak boeken via onze techniek agenda

Rolkooien

Het is niet onbekend dat autosport gevaarlijk kan zijn, maar om persoonlijk letsel tot een minimum te beperken kent de KNAF een aantal reglementen die in praktisch iedere tak van autosport van belang zijn. Per discipline zijn de eisen van rolkooien verschillend. In uw eigen reglementen kunt u terugvinden waaraan uw rolkooi moet voldoen.

Let op, de mogelijkheid tot het zelf bouwen van een rolkooi is uit de FIA reglementen verwijderd voor nieuw op te bouwen auto's zonder homologatie. Zie hiervoor Appendix J art. 253-8 en ons nieuwsbericht.

Bij twijfel, vraag het na!

Erkende rolkooiproducenten

KNAF erkende rolkooiproducenten zijn bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in het ontwerpen, produceren en monteren van veiligheidskooien voor toepassing in de autosport. Alvorens erkend te worden zijn deze bedrijven op meerdere punten gecontroleerd, waarna de erkenning steeds voor de duur van één jaar wordt afgegeven. De erkenningen voor 2021 zijn in volle gang en worden bijgewerkt op deze website. Wilt u nu al weten of uw producent de erkenning aangevraagd heeft, dan kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

  

Producent 

Website 

Plaats 

Assink Products

www.assink-products.nl

Haaksbergen

A&P

www.aenp.net

Ulft

Biesheuvel Autosport 

www.biesheuvel.nl

Nieuwendijk

ESR

www.crosskartverhuur.nl

Hoevelaken

Fast & Speed racing

www.fastspeedracing.com

Dinxperlo

FS Chassis

www.fs-bv.nl

Ulft

GRR Racing

www.grracing.nl

Gendringen

Handelsonderneming WSC

-

Zuidwolde

Heuvel Motorsport

www.heuvel-motorsport.com

Barneveld

JNR Factory

www.jnrfactory.com

Sprundel

JvdC Frames

www.jvdc-frames.com

Baarlo

Kenian B.V.

www.kenianautosport.nl

Riethoven

Messink Rolkooien

 -

Dinxperlo

Multi-Tech

www.multi-tech.nl

Benthuizen

Rematech

www.rematech.nl

Buren

Tombus Cross Supplies

www.tombus.nl

Denekamp

Trackline AX

-  

Winterswijk

V.A. Engineering B.V.

www.va-motorsport.com

Sint-Oedenrode 

Van Wijlen Techniek

www.vanwijlentechniek.com

Genderen

Wielhoven

www.wielhoven.com

Dordrecht

Zilhouette Racing B.V.

 www.z1racing.com

Groningen

 

Stoelen en gordels

In uw discipline reglement staat precies beschreven welke stoelen en gordels in uw auto dienen te zitten. FIA gehomologeerde stoelen staan vermeld in technieklijsten 12 en 40. FIA gehomologeerde gordels kunt u vinden in lijsten 24 en 57. De lijsten die hier vermeld staan, zijn ter indicatie. De meest recentie versie kunt u terugvinden op de website van de FIA. 

https://www.fia.com/regulation/category/761

Blussers en blussystemen

In uw discipline reglement staat precies beschreven welke blussers en blussystemen in uw auto dienen te zitten. FIA goedgekeurde blusmiddelen en gehomologeerde systemen staan vermeld in technieklijsten 06 , 16 en 52. De lijsten die hier vermeld staan, zijn ter indicatie. De meest recentie versie kunt u terugvinden op de website van de FIA. 

https://www.fia.com/regulation/category/761

Veiligheidtanks

In uw discipline reglement staat precies beschreven welke veiligheidstank in uw auto dient te zitten. FIA gehomologeerde tanks staan vermeld op technieklijst 01 . Deze lijst is ter indicatie. De meest recente versie kunt u terugvinden op de website van de FIA.

https://www.fia.com/regulation/category/761