Download de KNAF app

Tweede editie FIA Motorsport Games in de startblokken

Eind oktober van dit jaar wordt de tweede editie van de FIA Motorsport Games gehouden. Plaats van handeling is het Franse circuit van Paul Ricard en een aantal locaties rond de stad Marseille. Vertegenwoordig jij ons land als lid van Team Nederland en ga je voor een medaille bij de Olympische Spelen van de autosport?

Na de première in 2019 vielen de FIA Motorsport Games van zowel 2020 als 2021 ten prooi aan de gevolgen van de coronapandemie. Dit jaar zijn de FIA Motorsport Games dan toch eindelijk weer terug. Ten opzichte van de eerste editie is het aantal disciplines waarin om de medailles gestreden kan worden flink uitgebreid, van zes naar maar liefst zestien! Van circuit, karting en drifting, tot rally, slalom, autocross en digital, nagenoeg alle takken en vormen van de kart- en autosport komen bij de FIA Motorsport Games van 2022 ruimschoots aan bod. Met het circuit van Paul Ricard en de stad Marseille is voor de tweede editie weer een mooie en aansprekende locatie gevonden. De FIA Motorsport Games 2022 zullen worden gehouden van 28 tot en met 30 oktober.

Bij de eerste editie, die rond Rome werd gehouden, was Nederland actief in de categorieën Karting Slalom, Touring Car en Digital. Bij de Karting Slalom werd zelfs het Wilhelmus gespeeld nadat Nina Pothof en Bastiaan van Loenen namens Team Nederland in deze discipline de gouden medaille veroverden. In de editie van dit jaar wil Nederland in zoveel mogelijk categorieën vertegenwoordigd zijn. In bijgaande FIA-sheet zijn alle categorieën overzichtelijk gerangschikt, inclusief voorwaarden, bijzonderheden en inschrijfgelden. In een aantal klassen wordt gestreden met identieke, door de organisatie ter beschikking gestelde voertuigen, waar uiteraard een kostenplaatje aan vastzit. Er zijn ook categorieën waarin de keuze is tussen een eigen dan wel gehuurd voertuig. Nederlandse rijders die geïnteresseerd zijn in deelname dienen er rekening mee te houden dat zij zelf in het benodigde budget moeten voorzien. Er zal zowel vanuit de FIA, als internationaal en nationaal in de media uitgebreid aandacht aan de Motorsport Games worden besteed.

Inschrijving voor de FIA Motorsport Games verloopt via de nationale ASN. Stichting KNAF Digital Motorsport zal een speciaal evenement organiseren om aan de hand daarvan een afgevaardigde richting Frankrijk te sturen. De Nederlandse delegatie zal worden begeleid door een nog aan te wijzen teamcaptain.

Meer informatie over de disicplines en voorwaarden is te vinden op:www.knaf.nl/disciplines/fia-motorsport-games

Is je interesse gewekt en ga je voor een medaille bij de FIA Motorsport Games 2022, meld je dan uiterlijk 1 juli aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Strijdende Mees Houben kent leerzaam weekend bij FIA Karting Academy Trophy in Genk

Mees Houben is in het Belgische Genk bij de openingsronde van de FIA Karting Academy Trophy als 21ste geëindigd. Deze klassering deed geen recht aan de snelheid en strijdlust die het pas 12-jarige Nederlandse karttalent liet zien. Na twee keurige achtste plaatsen, zorgde een 23ste positie in kwalificatieheat twee ervoor dat Houben vanaf een lastige 21ste plek aan de finale moest beginnen. Daarin knokte de Limburger zich opnieuw naar voren, totdat versleten banden ervoor zorgden dat zijn opmars stokte. “We hebben ontzettend veel geleerd en Mees heeft het gewoon goed gedaan. Dat hij zelf niet tevreden is en op meer had gehoopt, is alleen maar positief. Als een van de jongste en minst ervaren rijders heeft hij zich goed laten zien. Het is nu nog de puntjes op de i zetten”, aldus Nico Houben, de vader van Mees.

Leerzame ervaring voor Jari van Hoof in ADAC Opel e-Rally Cup bij Rallye Sulingen

Jari van Hoof kan terugkijken op een leerzame openingswedstrijd van de ADAC Opel e-Rally Cup, de eerste rally cup voor volledig elektrisch aangedreven rallyauto's. Tijdens de tweede dag van de ADAC ACtronics Rallye Sulingen werden de tijden en klasseringen van Van Hoof per proef steeds beter. Helaas was een goede eindklassering voor het lid van KNAF Academy-selectie op dat moment al verkeken nadat op de openingsdag een probleem met de versnellingsbak voor oponthoud had gezorgd. Van Hoof, genavigeerd door Max Jacobs, sloot de Duitse rally daarmee als negende in zijn klasse af. “We hadden nog heel weinig ervaring met de auto en hebben bij deze rally ontzettend veel geleerd. Daarmee kunnen we tevreden op ons eerste optreden terugkijken”, aldus Van Hoof.

Kas Haverkort ziet ijzersterke races in Imola beloond met eerste podium

Kas Haverkort heeft zijn sterke seizoensstart in het Formula Regional European Championship by Alpine een nog beter vervolg gegeven. Op het circuit van Imola stal het 18-jarige TeamNL-talent in de tweede race van het weekend de show door tot vier keer toe met prachtige inhaalacties op te klimmen naar de derde positie. Daarmee scoorde Haverkort zijn eerste podium in het zo zwaarbevochten Formula Regional European Championship by Alpine. Een dag eerder had de voor Van Amersfoort Racing uitkomende Nederlander in de eerste race al een fraaie vijfde plaats voor zich opgeëist. Opgeteld bij zijn in de openingsronde behaalde vierde en vijfde plaats steeg Haverkort daarmee in de tussenstand van het kampioenschap naar de tweede positie.

Sterke seizoensstart voor Kas Haverkort met vierde en vijfde plaats op Monza

Kas Haverkort is het seizoen van het Formula Regional European Championship by Alpine meer dan uitstekend begonnen. Op het circuit van Monza legde het 18-jarige TeamNL-talent in de onder uiterst lastige omstandigheden verreden eerste wedstrijd beslag op een vijfde positie, om in race twee in het 37 auto’s tellende veld zelf een vierde plaats voor zich op te eisen. De voor Van Amersfoort Racing uitkomende Haverkort pakte daarmee in de eerste ronde van dit uiterst competitieve kampioenschap meteen twee keer kostbare punten. “Het was een goed weekend. De snelheid was uitstekend en om met twee keer een top vijf het seizoen te beginnen ben ik erg blij”, aldus een meer dan tevreden Haverkort.