Download de KNAF app

2e ronde Eurol NK Autocross aankomend weekend in Veldhoek

2e ronde Eurol NK Autocross aankomend weekend in Veldhoek

Beste autocrossliefhebbers, 

Het mooie van het Eurol NK Autocross is dat er zomaar gecrosst kan worden op een nieuwe locatie.
In dit geval is het Veldhoek waar de HACC garant staat voor deze nieuwe locatie.
De weersvooruitzichten zijn goed in de Achterhoek.
Dus op naar Veldhoek waar ronde 2 op ons staat te wachten komende vrijdag vanaf 14.00h.

Bijzonder Reglement
Klik hier  voor het Bijzonder Reglement

Locatie
Klik hier voor de tekening

Routebeschrijving

Klik hier voor de routebeschrijving die van HACC ontvangen hebben
Schapendijk 8, 7255 NK Hengelo (GLD)

Startvolgorde Veldhoek
Klik hier voor de startvolgorde

Informatie & Huisregels Eurol NK Autocross 2023
Klik hier voor de algemene informatie en huisregels tijdens de wedstrijden van het Eurol NK Autocross 2023

Info HACC
Klik hier voor de informatie van HACC


Gaan we u zien in Veldhoek?? De 1e start is om 9 uur. 

Rocco Coronel toont snelheid in leerzame eerste ronde FIA Karting Academy Trophy

Rocco Coronel is in het Tsjechische Trinec bij de openingsronde van de FIA Karting Academy Trophy als 17de geëindigd. Deze klassering deed geen recht aan de snelheid en strijdlust die het Nederlandse karttalent, met zijn 12 jaar een van de jongste deelnemers van het veld, aan de dag legde. Door een wat mindere kwalificatie moest Coronel op de baan waar inhalen juist zo lastig is in de heats vanaf plek tien beginnen. Ondanks drie goede klassering leverde dit een 15de startplaats voor de finale op. Deze op zich nog kansrijke positie werd in de eerste ronde tenietgedaan toen de jonge Nederlander werd aangereden en vanaf plek dertig zijn race moest vervolgen. Met dertien plaatsen winst in een veld dat zo aan elkaar gewaagd is, mocht Coronel toch tevreden terugkijken. “Ik had op iets meer gerekend, maar het was wel een heel leerzaam weekend”, vatte Coronel zijn eerste ervaringen met de FIA Karting Academy Trophy samen.

Gemengde gevoelens bij Kas Haverkort na Formula Regional races in Barcelona

Kas Haverkort heeft op het circuit van Barcelona aan den lijve ondervonden hoe belangrijk de kwalificatie in het uiterst competitieve Formula Regional European Championship by Alpine is. In de eerste wedstrijd van het weekend mocht het 19-jarige TeamNL-talent na een uitstekende kwalificatie vanaf een derde startpositie vertrekken, wist deze plek ook in de race te behouden en stond daarmee alweer voor de tweede keer dit jaar op het podium. In race twee zat Haverkort echter met een dertiende startpositie op een circuit waar inhalen uiterst lastig is, vol in de problemen. Na in de openingsronde vier plaatsen te zijn kwijtgeraakt, wist de voor Van Amersfoort Racing uitkomende Nederlander toch weer terug te komen tot plek dertien, maar viel daarmee voor de eerste keer in vier races buiten de punten.

Richard Verschoor zet in Bakoe teleurstelling uit sprintrace om in punten bij hoofdrace

Richard Verschoor heeft op het stratencircuit van Bakoe opnieuw punten gescoord voor het FIA Formule 2 kampioenschap. Het was daarmee voor de vierde keer op rij dat het 22-jarige TeamNL-talent voor zijn team Van Amersfoort Racing de nodige punten bij elkaar reed. Toch overheerste bij Verschoor de teleurstelling over het Bakoe-weekend. Weliswaar revancheerde Verschoor zich met een achtste plaats in de hoofdrace, in de sprintrace moest de van poleposition gestarte Nederlander zijn auto al in de eerste ronde met schade aan de kant zetten.

Kas Haverkort opent seizoen met overtuigende zege op Imola

Kas Haverkort heeft tijdens de openingsronde van het Formula Regional European Championship by Alpine zijn bedoelingen meteen duidelijk gemaakt. Op het circuit van Imola schreef het 19-jarige TeamNL-talent op overtuigende wijze de tweede wedstrijd van het weekend op zijn naam. De voor Van Amersfoort Racing uitkomende Haverkort nam vanaf de tweede startplaats meteen de leiding. Door maar liefst vier safetycar-situaties zag het TeamNL-talent zijn voorsprong iedere keer weer tenietgedaan. Met uitgekiende herstarts wist Haverkort de koppositie echter stevig in handen te houden om uiteindelijk met iets minder dan een seconde voorsprong de winst voor zich op te eisen. In de op zaterdag verreden eerste wedstrijd van het openingsweekend van het Formula Regional European Championship by Alpine had Haverkort met een vijfde plaats ook al kostbare punten voor het kampioenschap gescoord.