Download de KNAF app

In memoriam: Harry Vossen

Op maandag 19 december heeft de Nederlandse autosport, met het overlijden van Harry Vossen, een groot liefhebber verloren. 

Foto van Richard Gabeler

Harry Vossen, een man met autosport in zijn bloed, sportcommissaris bij de KNAC, later KNAF sinds 1972 tot begin 2019. Velen hebben weekenden in zijn gezelschap doorgebracht. Daarnaast heeft hij zich ook vele jaren voor de FIA en de historische autosport ingezet met tripjes naar het buitenland en met collega’s naar de FIA in Parijs, alwaar hij steevast de meest sfeervolle eetcafés wist te vinden waar zwerver en de bankier samen aan de bar zaten.

Vele autosportvrienden zijn ook wel eens bij Harry thuis langs geweest om een bakkie te doen of zijn “museum” of “archief” te bewonderen. Gezeteld op de bank aan de keukentafel tussen de stapels buukskes, vertelde Harry veel en honderduit en was een bron van autosportkennis. Zijn grote autosportkennis was alom bekend en wat hij niet wist zocht hij op in zijn archief of zocht hij uit. Die verhalen van Harry vertelde hij echter als een route van Helmond naar Eindhoven, maar dan wel over Parijs. Het was dan ook maar hopen dat je ooit nog in Eindhoven aankwam na allerhande afslagen, ofwel dat het verhaal ooit nog afgemaakt werd. Je kwam altijd tijd te kort als hij begon te vertellen…

Harry, je was een echte sportcommissaris met een groot hart voor de autosport en veel kennis over de historische autosport. Jouw race is gereden, de wedstrijd gestreden, de herinneringen gemaakt en glorieus gefinished!

Max Verstappen NOC*NSF Sportman van het jaar 2022

Op woensdagavond 21 december vond het jaarlijkse NOC*NSF Sportgala weer plaats in onze hoofdstad. Max Verstappen is hier voor de derde keer in zijn carrière benoemd tot Sportman van het jaar. 

SI202210090387 hires jpeg 24bit rgb

Voor de jury waren zijn tweede Formule 1 Wereldkampioenschap en het verbreken van meerdere records redenen genoeg om Max deze prestigieuze prijs toe te kennen. 

De KNAF feliciteert Max Verstappen met de titel Sportman van het jaar 2022!

 

KNAF Talent Junior Academy van start met acht pupillen

De namen van de eerste KNAF Talent Junior Academy-klas van 2023 zijn bekend. Acht jonge talenten die het afgelopen seizoen op de voorgrond traden zijn geselecteerd om een jaar lang een vanuit KNAF Academy geïnitieerd opleidingsprogramma te volgen. Op diverse vlakken zal het achttal niet alleen een gezamenlijk, maar ook een op de persoon gericht opleidings- en coachingstraject doorlopen waardoor ze goed voorbereid de volgende stappen in hun carrière kunnen maken. KNAF Academy heeft voor al haar talentopleidingsprogramma’s Niek Nijboer in de arm genomen als prestatiemanager, terwijl Sanne van Paassen opnieuw optreedt als talentcoach.

Richard Verschoor sluit FIA Formule 2-seizoen uitstekend af met tweede plaats in Abu Dhabi

Richard Verschoor heeft het FIA Formule 2-seizoen uitstekend afgesloten. Op Yas Marina Circuit legde het 21-jarige TeamNL-talent in de sprintrace beslag op een prachtige tweede plaats en scoorde daarmee zijn vierde podium van het seizoen. In de hoofdrace wist de als tiende gestarte Trident-piloot op te klimmen naar de zevende positie. Daar had zelfs nog meer ingezeten als de race in de slotfase niet tot twee keer toe was onderbroken door een korte virtual safetycar periode. Met zijn zevende positie eindigde Verschoor voor de negende keer op rij in de punten.

FIA MEDEDELING BETREFT DECORATIE OP HELMEN

De FIA zet zich samen met ASN's continue in om de veiligheid van autosport te blijven verbeteren. Hiervoor brengt de FIA regelmatig bulletins uit met elke keer uitleg over één specifiek onderwerp. In het meest recente bulletin vraagt de FIA aandacht voor het decoreren en spuiten/verven van helmen. Wanneer dit buiten de richtlijnen van de fabrikant om wordt gedaan, kan de helm beschadigen waarmee de FIA-homologatie van de helm komt te vervallen. De FIA schrijft hierover het volgende:
 
''The most common form of customisation used on helmets is paint. It is important to note that paint can react with the helmet shell and energy-absorbing materials (also known as the helmet liner) and may negatively affect its protective capacity if the incorrect type or application method is used.
 
It is the competitor’s responsibility to ensure that any decoration of their helmet is done in accordance with the guidelines provided by the manufacturer. Such guidelines are typically available in the helmet user guide, published on the helmet manufacturer’s website, and available upon request directly from the manufacturer. FIA and/or ASN officials may reject a helmet if it has been improperly customised (e.g. if the FIA and/or ASN officials see any paint marks on the helmet liner or evidence that the energy-absorbing material was removed and reinstalled, the helmet can be rejected during initial scrutineering).''
 
 
Post FIA Helm decoratie voor website