Download de KNAF app

Federatiebureau gesloten op 13 en 14 mei

Het Federatiebureau van de KNAF is gesloten op Hemelvaartsdag en vrijdag 14 mei.

Rijders en officials die een aanvraag voor hun licentie hebben gedaan kunnen op Mijn KNAF zien of hun licentie reeds is afgegeven.

 

Sterk debuut Thomas ten Brinke in Formula Regional EC, wisselende resultaten TeamNL-talenten in Barcelona

Thomas ten Brinke heeft bij zijn debuut in het Formula Regional European Championship by Alpine meteen indruk gemaakt. Het 16-jarige TeamNL-talent legde op Circuit de Barcelona-Catalunya in de eerste race beslag op een achtste positie, om in race twee zelfs als zesde de finish te passeren. Kas Haverkort verging het in dezelfde klasse in Barcelona een stuk minder. In de eerste race werd het 17-jarige TeamNL-talent geraakt door een concurrent en moest daardoor al in de eerste ronde opgeven. In de tweede wedstrijd maakte de vanuit het achterveld gestarte MP Motorsport-piloot veel plaatsen goed, maar moest toch genoegen nemen met de 17de positie. In Barcelona maakte Tijmen van der Helm zijn debuut in het FIA Formule 3 Kampioenschap. Het 17-jarige TeamNL-talent deed in zijn eerste weekend veel ervaring op en eindigde de drie races op de plekken 21, 15 en 20.

De KNAF zoekt een (junior) office manager (M/V)

De KNAC Nationale Autosport Federatie (KNAF) is zo snel mogelijk op zoek naar een:

(Junior) office manager (M/V)

32 uur

 

De GTC Rally opent het Nederlands kampioenschap: een compacte rally met 150 km op snelheid

Game On! Binnen ruim twee maanden zal er weer een rally gereden worden in Nederland. De organisatie van de GTC Rally gelooft in een positieve evolutie van de vaccinaties in de komende weken, zodat het Nederlands rallykampioenschap op zaterdag 10 juli van start kan gaan in de GTC Rally.

Na maanden in activiteit, zullen de rijders er meteen vol tegenaan moeten gaan. Het programma van de GTC Rally, een eendagswedstrijd op zaterdag 10 juli, is immers erg compact en uitdagend. Na de administratieve keuring en documentencontrole en de verkenning van het parcours, zal de wedstrijd om 16h30 van start gaan. Rond middernacht, na 12 klassementsproeven en ruim 150 kilometer op snelheid, zal de winnaar gehuldigd worden op het finishpodium in Achtmaal, op het nieuwe serviceterrein dat in eigen beheer wordt gerund door de organisatie.

De GTC Rally keert terug naar zijn "roots", want de 4 klassementsproeven, die elk 3 keer worden afgewerkt, worden allemaal op het grondgebied van de Gemeente Zundert verreden. De deelnemers gaan van start in Rijsbergen (11,20 km), waarna de gekende proef van Klein-Zundert (10,20 km) volgt. Daarna keren de teams terug naar het bekendste rallydorp van Nederland: Achtmaal. De XL-proef van voorheen wordt deze keer gesplitst in de proeven De Hel (15,90 km) en Ostaaijen (14 km). "De Hel" wordt trouwens een geweldige attractie voor iedereen die aanwezig is op het serviceterrein, want de wagens zullen langs het serviceterrein scheuren.

De Historic Rally zal verreden worden op de eerste 8 klassementsproeven, zodat zij om 22h30 over het finishpodium rijden, kort voor de finale van de moderne rally.

Spektakel verzekerd en een topwedstrijd om naar uit te kijken.

Meer info op www.gtcrally.eu.

Going for gold bij FIA Motorsport Games 2021

Na de première in 2019 vielen de FIA Motorsport Games vorig jaar ten prooi aan de gevolgen van de coronapandemie. Dit jaar zijn de FIA Motorsport Games terug, en wel in een versie 2.0, dat wil zeggen, veel groter. Het aantal disciplines waarin om de medailles gestreden kan worden is uitgebreid van zes naar maar liefst achttien! Van circuit, karting en drifting tot rally, slalom, autocross en digital, nagenoeg alle takken en vormen van de kart- en autosport komen bij de FIA Motorsport Games van 2021 ruimschoots aan bod. Met het circuit van Paul Ricard en de stad Marseille is voor de tweede editie weer een mooie en aansprekende locatie gevonden. De officiële openingsceremonie zal worden gehouden op 27 oktober, terwijl de wedstrijden worden afgewerkt van 29 tot en met 31 oktober.

Bij de eerste editie, die rond Rome werd gehouden, was Nederland actief in de categorieën Karting Slalom, Touring Car en Digital. Bij de Karting Slalom werd zelfs het Wilhelmus gespeeld nadat Nina Pothof en Bastiaan van Loenen namens Team Nederland in deze discipline de gouden medaille veroverden. In de editie van dit jaar wil Nederland in zoveel mogelijk categorieën vertegenwoordigd zijn. In bijgaande FIA-presentatie zijn alle categorieën overzichtelijk gerangschikt, inclusief voorwaarden, bijzonderheden en inschrijfgelden. In een aantal klassen wordt gestreden met identieke, door de organisatie ter beschikking gestelde voertuigen, waar uiteraard een kostenplaatje aan vastzit. Er zijn ook categorieën waarin de keuze is tussen een eigen dan wel gehuurd voertuig. Nederlandse rijders die geïnteresseerd zijn in deelname dienen er rekening mee te houden dat zij zelf in het benodigde budget moeten voorzien. Er zal zowel vanuit de FIA, als internationaal en nationaal in de media uitgebreid aandacht aan de Motorsport Games worden besteed.

Klik hier om de FIA presentatie te bekijken

Inschrijvingen voor de FIA Motorsport Games verloopt via de nationale ASN. In Nederland is voor de keuze wie ons land gaan vertegenwoordigen een belangrijke rol weggelegd voor de KNAF-secties. Zo zal voor de Karting Slalom een selectiedag worden georganiseerd, terwijl er in de overige karting-categorieën een open inschrijving is en het Bestuur Sectie Karting bij meerdere gegadigden een keuze zal maken. In het geval van de GT, GT Sprint, Touring Car, Endurance, Drifting en de rally-categorieën is er ook een open inschrijving en bepaalt het Bestuur Sectie Autorensport respectievelijk het Bestuur Sectie (Historische) Rally wie er naar Paul Ricard zullen afreizen. Ook in de Cross Car-categorieën geldt een open inschrijving waarna gekozen zal worden. Bij de Formule 4 wordt er in eerste instantie gekeken naar de best presterende Nederlander in het Spaans Formule 4 kampioenschap. Over de selectieprocedure voor de Auto Slalom zullen spoedig meer details bekend worden gemaakt. Tot slot zal Stichting KNAF Digital Motorsport een speciaal evenement organiseren om aan de hand daarvan een deelnemer richting Frankrijk te sturen. De Nederlandse delegatie zal worden begeleid door een nog aan te wijzen teamcaptain.

Is na het lezen van de FIA-presentatie je interesse gewekt en ga jij voor een medaille bij de FIA Motorsport Games 2021, meld je dan voor 7 juni aan door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.