Download de KNAF app

Kwalificatie houdt Tijmen van der Helm op de Hungaroring buiten de punten

Tijmen van der Helm heeft op de Hungaroring met een 21ste, 15de en 19de positie niet het resultaat behaald waarop het 17-jarige TeamNL-talent vooraf gehoopt had. De sleutel lag in de kwalificatie waardoor de MP Motorsport-piloot bij de vierde ronde van het FIA Formule 3 Kampioenschap vanaf de 20ste respectievelijk 21ste startplaats aan zijn races moest beginnen, en dat juist op een baan waarop inhalen een uiterst lastige opgave is. Desondanks slaagde Van der Helm er in de tweede wedstrijd in om zes posities winst te boeken en daarbij ook snelle rondetijden te laten noteren. Tot punten voor het kampioenschap leidde dit echter niet.

1e en 2e wedstrijd Eurol NK Autocross in Toldijk

We zijn gewoon een beetje nerveus, want sinds september 2019 staan we weer aan de vooravond, eind juli, van de eerste Eurol NK Autocross, van dit jaar. Uitweiden over de redenen laten we achterwege en we zeggen alleen we hebben er zin. In Lopik hebben we alles getest en goed bevonden. Toldijk heeft de EK baan goed verzorgd de afgelopen weken, dus daar zal het ook niet aan liggen. Het weer komt zoals het komt, de strandstoel en de paraplu hebben we ingepakt. In deze mail vind je alle bijzonderheden over de eerste Eurol NK Autocross in bijna 2 jaar. Let’s go!!!!!


Bijzonder Reglement
Klik hier voor het bijzonder reglement.

Locatie Toldijk
Klik hier voor de indeling van de locatie.


Routebeschrijving
Klik hier voor de routebeschrijving die wij van onze mede organisator SAML ontvangen hebben.


Info medeorganisator SAML
Klik hier voor de informatie van onze medeorganisator.


Openingstijden rennerskwartier Toldijk
Helaas is de NK wedstrijd in Toldijk zonder publiek. Toegang tot het terrein kan op 4 momenten:
Vrijdag 30 juli van 9:00 tot 24:00 uur
Zaterdag 31 juli van 6:30 tot 9:00 uur
Zaterdag 31 juli van 19:00 tot 20:00 uur
Zondag 1 augustus van 6:30 tot 9:00 uur
Andere tijden zijn helaas niet mogelijk.

Twee races volop strijd brengen Kas Haverkort op Spa-Francorchamps geen punten

TeamNL-talent Kas Haverkort heeft op het circuit van Spa-Francorchamps tijdens de zesde ronde van het Formula Regional European Championship by Alpine geen kampioenschapspunten aan zijn totaal kunnen toevoegen. In de eerste, in de stromende regen en daarmee onder extreem lastige omstandigheden verreden race, liet de 17-jarige MP Motorsport-piloot zijn talent weer overtuigend zien, maar kreeg met een veertiende plaats niet de beloning waar hij gezien zijn snelheid recht op had. In de tweede, op een droog Spa-Francorchamps verreden race, startte Haverkort na een sterke kwalificatie vanaf plek zes. In de race was het TeamNL-talent voortdurend in allerlei gevechten verwikkeld, maar kon tegen het eind zijn top tien klassering niet vasthouden en viel na een aanvaring met een concurrent zelfs terug naar plek achttien.

Sterke start Nathan Ottink in openingsronde FIA Cross Car Academy Trophy

Nathan Ottink heeft in het Franse Saint-Georges-de-Montaigu bij de openingsronde van de FIA Cross Car Academy Trophy meteen zijn visitekaartje afgegeven. De pas 14-jarige Nederlander scoorde bij zijn debuut in de heats een fraaie derde, tweede en eerste plaats, om vervolgens in de finale als zevende de finish te passeren. Met zijn in de heats en finale behaalde punten staat Ottink op een keurige vierde plaats in de tussenstand van het uit vijf wedstrijden bestaande kampioenschap.

Update status Eurol NK Autocross 2021

Vorige week hebben we jullie laten weten dat er goed nieuws vanuit de gemeente Bronckhorst was m.b.t. de NK in Toldijk. Maar na zonneschijn kan er dus ook regen komen. Want dat hebben we ook, terwijl er ook wel weer positieve berichten te melden zijn. Dus eerst maar even het mindere nieuws dan.

Autosportvereniging Gendringen heeft van de gemeente Oude IJsselstreek slecht nieuws ontvangen. Omdat de gemeente (nog) niet weet wat de Coronaregels worden vanaf 14 augustus, kan de gemeente nu geen vergunning afgeven. Er zijn volop gesprekken met de gemeente geweest en wij danken de gemeente Oude IJsselstreek voor het mee denken. Maar wij en ASVG kunnen en willen niet langer wachten en willen duidelijkheid verschaffen voor jullie allemaal en ook voor ons zelf. Helaas gaan NK 3 en 4 op 14 en 15 augustus a.s. in Gendringen NIET door.
Maar wat is dan het goede nieuws? We hebben niet stil gezeten de afgelopen dagen en we hebben ACC Geffen bereid gevonden om twee NK wedstrijden te organiseren. Dus NK 4 en 5 worden nu gehouden op 11 en 12 september in Rosmalen. Vanaf deze plek danken wij ACC Geffen voor het meedenken in deze situatie en jullie voor het feit om je weer flexibel op te stellen. Uiteraard zijn we met z’n allen afhankelijk van de medewerking van de gemeente.
Door bovenstaande oplossing kunnen we ons weer richten op de wedstrijden en de vragen beantwoorden die de afgelopen weken bij ons zijn binnen gekomen. We hopen hieronder een antwoord te geven op alle vragen.

WANNEER KOMT DE 2E BETALING?
Deze week ontvangen jullie het betalingsverzoek voor de tweede betaling. Omdat er 1 NK minder gereden wordt dit jaar komt de 2e betaling op € 275,00. In het totaalbedrag van € 870,00, zitten voor elke wedstrijd 5 entreebewijzen en een parkeerticket. Omgerekend is dat per wedstrijd € 174,00. (dit is inschrijfgeld, entree en parkeer kosten). Door het wegvallen van publiek en de inkomsten hieruit is dit bedrag echt nodig om het NK financieel rond te krijgen.

MAAR IK HEB HELEMAAL GEEN 5 ENTREEBEWIJZEN NODIG?
Deze opmerking is een aantal keer bij ons binnengekomen. Wij kunnen hier geen uitzondering op maken, deze entreebewijzen zijn na volledige betaling jullie bezit en mogen jullie weggeven aan bijvoorbeeld relaties en sponsoren of verkopen.

TOT WANNEER KAN IK ME AFMELDEN VOOR HET NK?
Afmelden kan tot 26 juli voor het volledige kampioenschap, het totaal (betaalde) bedrag minus € 75,00 administratie kosten wordt dan terug gestort.


TOT WANNEER KAN IK MIJN REGISTRATIE WIJZIGEN NAAR EQUIPE?
Dit kan tot 26 juli ’21.

WAT GEBEURT ER MET HET BETAALDE BEDRAG ALS EEN NK NIET DOORGAAT WEGENS BIJVOORBEELD HET NIET VERKRIJGEN VAN EEN VERGUNNING?
Je ontvangt dan € 160,00 per NK wedstrijd retour. Waarom geen € 174,00? Horen we jullie denken, er zijn kosten gemaakt, van het totaalbedrag houden we de € 75,00 administratie kosten in, dan kom je op het bedrag van € 160,00.

HOEVEEL MONTEURS/INTRODUCEES MAG IK MEENEMEN NAAR TOLDIJK?
We hebben overleg gehad met de organisatie van Toldijk. Het is een besloten sportwedstrijd. Maar elke rijder mag 7 monteurs/introducees (dus in totaal 8 personen per team) meenemen. Kinderen vanaf 12 tellen mee. Jullie hebben voor 5 betaald, dus jullie krijgen nog de mogelijkheid om 3 entreetickets bij te kopen. Hoe? Hier krijgen jullie nog een mail met instructies over.

IK RIJ ALLEEN OP ZONDAG, BEN IK DAN VERPLICHT OM OP VRIJDAG TE KOMEN?
Nee dat hoeft niet. Toegang tot het terrein is op 3 momenten:
- Vrijdag 30 juli van 9:00 tot 24:00 uur
- Zaterdag 31 juli van 6:30 tot 9:00 uur
- Zondag 1 augustus van 6:30 tot 9:00 uur

IS EEN CORONATOEGANGSBEWIJS VERPLICHT?
Ja dat is verplicht, je moet bij de entree een coronatoegangsbewijs kunnen tonen. Dit kan een negatieve testuitslag zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona.

HOE KOM IK AAN EEN CORONA TOEGANGSBEWIJS?
Zie hiervoor de site: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/coronatoegangsbewijs
Er zullen ongetwijfeld nog veel meer vragen zijn, maar wij hopen dat jullie begrijpen dat wij in een zeer korte tijd alles moeten regelen nu, dus vragen zoals, wanneer krijg ik mijn startnummer? Waar krijg ik mijn wagenpasport etc zullen de komende week via de mail beantwoord worden.
We vertrouwen erop dat jullie begrijpen dat het voor ons enorm schakelen is geweest om steeds maar weer een nieuw plan bedenken. Vorige week zonk de moed ons aardig in de schoenen. Maar we hebben besloten om er voor te gaan, en we hopen jullie ook! Als we er met z’n allen de schouders onder zetten kan het Eurol NK Autocross met 5 wedstrijden op het programma een mooi kampioenschap worden. Door omstandigheden kunnen we er helaas geen zes van maken.

Hopelijk laten jullie ons niet in de steek en gaan we voor een mooi Eurol NK Autocross 2021!

Met sportieve groet,
SONAK