Download de KNAF app

Chrono Karting presenteert u de kalender voor het Nederlands Kampioenschap 2T Karting 2021!

Chrono Karting presenteert u de kalender voor het Nederlands Kampioenschap 2T Karting 2021!

In het kampioenschap rijden de volgende Klassen:

  • Micro Max
  • Mini Max
  • Max Junior
  • Max senior
  • DD2
  • DD2 master
  • KZ2
  • KZ2 plus


Een gevarieerd programma met mooie en uitdagende kartbanen in Nederland en België.

Een extra titel die te winnen is in het seizoen 2021 is de BeNeFit League 2021.

Dit is een samenwerking tussen Karting Genk en Chrono Karting. De NK rijders rijden mee in de RACB Rotax Max Challenge (BMC) op 2 Mei op Karting des Fagnes. De BMC rijders rijden op hun beurt mee op 13 juni op Circuit de Landsard. De behaalde punten tellen mee voor het NK 2T en voor de BeNeFit League 2021.

De komende tijd worden de reglementen opgemaakt. Op naar een fantastisch en sportief 2021!

 

Klik hier voor meer informatie.

KNAF biedt met Rudy van Buren simulatorcoaching aan

Vanaf dit najaar is het mogelijk om bij de Knac Nationale Autosport Federatie (KNAF) trainingen te volgen van ontwikkelings- en autocoureur Rudy van Buren. De KNAF en Van Buren hebben de handen ineen geslagen om simulatorcoaching voor een extra brede doelgroep binnen de autosportwereld aan te bieden. Dit varieert van een algemene introductie en advies tot uitgebreide één-op-één-coaching, juist ook gericht op beoefenaars van (virtuele én fysieke) autosport op alle niveaus.

Ten behoeve van deze nieuwe opleidingsmogelijkheden is op het KNAF-federatiebureau in Houten een nieuwe simulatorruimte ingericht. Centraal daarin staat een door Van Burens bedrijf FLOW geleverde setup, bestaande uit een hoogwaardige pc met drie schermen, een speciaal ontworpen racestuur en hydraulische pedalen. Deze wordt ingezet voor de trainingen, die zowel lokaal als op afstand bij te wonen zijn en zo een aanvulling vormen op de bestaande (simulator)coaching van jonge racetalenten bij andere partners van de KNAF.

 

KNAF DIGITAL PRESS 2

Simulator- en ontwikkelingscoureur
Van Buren is zelf actief als autocoureur in de Porsche Carrera Cup Deutschland en werkt als simulator- en ontwikkelingscoureur voor diverse internationale raceteams, die onder meer uitkomen in de Formule 1 en Formule E. De 28-jarige coureur was in zijn jeugd al op hoog niveau actief in de kartsport en vergaarde wereldwijde bekendheid door zijn winst van de World’s Fastest Gamer-competitie in 2017. Met FLOW biedt hij tal van mogelijkheden voor het leveren van hoogwaardige simulatoren en coaching op het gebied van uiteenlopende autosportdisciplines bij diverse partijen.

Deze nieuwe samenwerking volgt kort op de recente aankondiging van KNAF Digital, het door NOC*NSF gesteunde platform waarop vanaf de winter van 2020/2021 erkende kampioenschappen in racegames worden georganiseerd. Van Buren treedt samen met Mitchel van den Brink, de jongste Dakar Rally-deelnemer ooit, op als ambassadeur van KNAF Digital. De KNAF erkent virtueel racen al als vorm van autosport sinds 2017, toen Sim Race Vereniging Nederland (SRVN) zich bij de nationale autosportfederatie aansloot.

KNAF DIGITAL PRESS 2

Coaching voor iedereen
“Voor velen lijkt simulatorcoaching misschien voorbehouden aan een selecte groep professionele coureurs met veel talent, die hiervoor al naar specialistische locaties kunnen en blijven gaan. Voor rijders van alle andere niveaus willen we hiermee die instapdrempel verlagen”, aldus Van Buren. “Ik ben vooral benieuwd wie hiermee verder naar voren kunnen treden, wat we kunnen bereiken met KNAF Academy-coureurs en tijdens de trainingsavonden voor iedereen in Houten, waarbij we ook met datalogging werken. De coaching die ik hier aanbied, evenals op diverse andere locaties, is een krachtige tool om rijders van elk kaliber verder te helpen in hun ontwikkeling.”

Maarten van Wesenbeeck, General Manager KNAF, zegt: “Hiermee willen we vooral een nieuwe meerwaarde bieden aan licentiehouders van alle niveaus, juist ook in combinatie met de lancering van KNAF Digital. In samenwerking met Rudy kunnen we een waardevolle aanvulling bieden op alle bestaande activiteiten op het gebied van simulatorcoaching, wat we al jaren naar tevredenheid doen met onze TeamNL-racetalenten bij onder meer Adrenaline Control en SimDelft. Op termijn willen we mogelijk nog meer trainingsmogelijkheden aanbieden op gebieden die van belang zijn voor de totale ontwikkeling van een autocoureur.”

Meer informatie over de coachingsmogelijkheden door Rudy van Buren bij de KNAF volgt binnenkort op www.knaf.nl Dubbele winst en tweede plaats voor Spaans F4-kampioen Kas Haverkort in Barcelona

TeamNL-talent Kas Haverkort heeft zijn Formule 4-seizoen in stijl afgesloten door op het Circuit de Barcelona-Catalunya twee overwinningen en een tweede plaats aan zijn toch al zo fraaie erelijst toe te voegen. Vorige week had Haverkort de titel in het Spaans Formule 4 kampioenschap al voortijdig veiliggesteld, maar daarmee was de honger van de 16-jarige MP Motorsport-piloot nog niet gestild. In Barcelona leidde Haverkort de eerste twee races vanaf poleposition van start tot finish en bracht daarmee zijn totaal aantal zeges op dertien. In de derde wedstrijd pakte de TeamNL-rijder ook nog een tweede positie. “Het was weer een super weekend, zowel wat snelheid als resultaat betreft”, aldus een meer dan tevreden Haverkort. De 15-jarige Thomas ten Brinke maakte het Nederlandse succes compleet door in de eerste race de tweede positie voor zich op te eisen en in race drie naar zijn eerste overwinning van het seizoen te rijden.

Tijmen van der Helm puntloos bij afsluiting Formule Renault Eurocup op Paul Ricard

Tijmen van der Helm heeft op het circuit van Paul Ricard zijn Formule Renault Eurocup-seizoen niet kunnen afsluiten zoals hij dat graag gewild had. Het 16-jarige TeamNL-talent kende door een technisch probleem een moeilijke kwalificatie en moest daardoor in beide races vanaf de veertiende plaats starten. Na een tegenvallende zestiende plaats in race één, ging het in de tweede race een stuk beter, al viel Van der Helm ook daarin buiten de punten.

KNAF kondigt platform aan voor officiële racegamekampioenschappen in Nederland

Houten, 10 november 2020 – De Knac Nationale Autosport Federatie (KNAF) lanceert komende winter een online platform voor erkende Nederlandse competities in racegames: KNAF Digital. Dit initiatief is erop gericht om de autosport toegankelijker te maken voor een bredere doelgroep.

 

Met KNAF Digital (www.knafdigital.nl) committeert de KNAF zich nadrukkelijker aan virtuele autosport (ook wel simracing genoemd) als meest toegankelijke manier voor iedereen om zelf autosport te beoefenen. Alle spelers van racegames zijn welkom om deel te nemen aan de kampioenschappen op dit online platform, dat in de winter van 2020/2021 wordt gelanceerd.

KNAF-certified competities


Om een zo breed mogelijke doelgroep te kunnen aanspreken, richt het platform zich in eerste instantie vooral op spelcomputers, met ‘KNAF-certified’ competities in de games Gran Turismo Sport (PlayStation 4) en DiRT Rally 2.0 (PlayStation 4, Xbox One en pc). Dankzij ondersteuning van NOC*NSF kunnen deelnemers zonder inschrijfkosten deelnemen aan de eerste kampioenschappen, waarin gestreden wordt om écht prijzengeld.

Na de initiële fase staan ook een betaalde ‘virtuele racelicentie’ met extra voordelen en uitgebreidere mogelijkheden gepland, waaronder competities van bij de KNAF aangesloten organisatoren én gebruikers zelfs, evenals compatibiliteit met andere racegames op diverse spelcomputers en pc’s.

Autocoureurs als ambassadeurs


Sinds 2017 al erkent de KNAF virtueel racen als vorm van autosport. KNAF Digital gaat een stap verder en laat alle spelers van racegames in Nederland zich verenigen op één plek, om met elkaar te racen, daarover meer te leren en op andere manieren raceplezier te beleven.

Daartoe zijn ook twee ambassadeurs aangetrokken. Rudy van Buren (zie onderaan: foto linksonder), winnaar van de World’s Fastest Gamer-competitie en autocoureur in de zeer competitieve Porsche Carrera Cup Deutschland, én Mitchel van den Brink (zie onderaan: foto linksboven), de jongste Dakar Rally-deelnemer ooit, zullen Nederlandse racegamers aansporen om mee te doen op KNAF Digital.

KNAF DIGITAL PRESS 31

Promotionele functie


“Juist in deze bijzondere tijden zien we de sterke behoefte aan toegankelijke autosport voor iedereen, het liefst vanuit je eigen huis”, aldus Maarten van Wesenbeeck, General Manager KNAF. “Met KNAF Digital laten we alle liefhebbers van virtueel racen, van fervente gamers tot beoefenaars van fysieke autosport, tegen elkaar strijden op nationaal niveau. Zo is er sprake van mooie kruisbestuiving. Bovendien vervullen racegames een krachtige promotionele functie van diverse autosportdisciplines in ons land – de belangrijkste virtuele wedstrijden zullen daarom ook online worden uitgezonden.”

Voor de ontwikkeling en promotie van het platform heeft de KNAF de handen ineen geslagen met gaming agency eMense en autosport- en racegamekenner Joe van Burik. De technische realisatie is in handen van creatief digitaal bureau miWebb. Voor de opstart van dit project is aanspraak gemaakt op het innovatiefonds van NOC*NSF.

KNAF DIGITAL PRESS 41

Foto's: KNAF Digital/Ferry Naaijer