Download de KNAF app

Chrono Karting presenteert nieuwe kalender NK 2 takt

De Chrono Karting presenteert nieuwe kalender NK 2 takt.

Chrono Karting heeft haar nieuwe NK kalender rond. Met 2 wedstrijden in Nederland, 1 in Duitsland en 1 in België presenteert zij een mooi volwaardig kampioenschap. Zie onderstaand de kalender. 

2T kalender

Chrono Karting presenteert nieuwe kalender NK 4 takt

Chrono Karting presenteert nieuwe NK kalender NK 4 takt.

Chrono Karting heeft haar nieuwe NK kalender rond. Met 4 wedstrijden in Nederland en 1 op het kartcircuit van Spa Francorchamps presenteert zij een mooi volwaardig kampioenschap. Zie onderstaand de kalender.

4T kalender

Sterke tweede plaats voor Richard Verschoor in FIA Formule 3 op de Red Bull Ring

TeamNL-rijder Richard Verschoor is het nieuwe seizoen in het FIA Formule 3 Kampioenschap uitstekend begonnen. De 19-jarige Nederlander die uitkomt voor MP Motorsport legde op de Red Bull Ring in de tweede wedstrijd van het weekend op uiterst fraaie wijze beslag op de tweede plaats. In de openingswedstrijd was de Nederlander met een achtste plaats ook al in de punten geëindigd. “De auto voelde die tweede race super goed aan en het is lekker om op pure snelheid dan een podium te kunnen pakken”, aldus een tevreden Verschoor.

Rinus van Kalmthout maakt veel indruk met inhaalrace en vijfde plaats in tweede IndyCar-optreden

Rinus van Kalmthout (Rinus VeeKay) heeft op de Indianapolis Motor Speedway grote indruk gemaakt door in pas zijn tweede optreden in de NTT IndyCar Series een prachtige vijfde plaats te scoren. De prestatie van het 19-jarige TeamNL-talent krijgt nog meer aanzien door het feit dat de rijder van Ed Carpenter Racing vanaf de 18de startplaats aan de race moest beginnen. Uiterst snelle en constante rondetijden gekoppeld aan een uitgekiende pitstopstrategie brachten de Hoofddorper echter naar de kop van het veld, met een vijfde plaats op slechts een paar seconden van de nummer twee als ultieme beloning. “Een geweldige race. Ik ben nog nooit zo blij geweest”, aldus VeeKay meteen na afloop van de race.

Kart- en autosportwedstrijden vanaf 1 juli toegestaan

In een eerder persbericht meldde de KNAF in samenwerking met de KNMV dat zij richting Ministerie van VWS lobby voerde om per 1 juli gemotoriseerde sportevenementen weer toe te staan. Wij zijn ongekend blij dat afgelopen week aangekondigd is dat voor alle sporten weer wedstrijden zijn toegestaan per 1 juli. We mogen weer!

De KNAF is zeer tevreden hoe de afgelopen weken tijdens trainingen de 1,5 meter protocollen gerespecteerd werden op de diverse circuits. Met groot vertrouwen kijkt de KNAF dan ook uit naar de herstart van wedstrijden onder auspiciën van de KNAF.

Belangrijk blijft dat alle betrokken de veiligheidsvoorwaarden strikt blijven volgen. Dus:
• Heeft u klachten: Blijf thuis en laat u zo snel mogelijk testen;
• Bent u 18 jaar of ouder, houd 1,5 meter afstand van anderen;
• Was regelmatig uw handen.

Publiek
Niet alleen wedstrijden zijn weer toegestaan, ook publiek is weer welkom tijdens wedstrijden. Vanuit NOC*NSF is er een nieuwe verantwoord sporten protocol ontwikkelt. Voor wat betreft publiek geldt het volgende:

- voor binnen gelden maximum aantallen van 100 toeschouwers zonder reservering en gezondheidscheck, hierbij wordt er wel vanuit gegaan dat het publiek een plaats aangewezen krijgt met als doel dat de afstand van 1,5 meter wel gewaarborgd blijft. (in het vervolg: placeren) (tenzij er sprake is van doorstroming van de toeschouwers);
- indien je op piekmomenten meer dan 100 toeschouwers verwacht registreer, doe de gezondheidscheck en placeer de hele dag vanaf het moment van de opening van de accommodatie. Voor placeren geldt dat óf een vaste stoel wordt toegewezen óf een plek in de afgebakende vakken voor staanplaatsen;
- voor buiten gelden maximum aantallen van 250 toeschouwers zonder reservering en gezondheidscheck, zonder placering;
- indien je op piekmomenten meer dan 250 toeschouwers verwacht registreer, doe de gezondheidscheck en placeer de hele dag vanaf het moment van de opening van de accommodatie. Voor placeren geldt dat óf een vaste stoel wordt toegewezen óf een plek in de afgebakende vakken voor staanplaatsen;
- het aantal toeschouwers is exclusief kaderleden, officials, vrijwilligers en medewerkers (en sporters);
- zorg hierin ook voor het voldoen aan dosering en routering, hygiëne en ventilatie voorschriften, en dat iedereen in het publiek vanaf 18 jaar en ouder 1,5 meter afstand kan houden;
- geadviseerd wordt het aantrekken van toeschouwers beperkt te houden;

Voor het volledige protocol verantwoord sporten klik HIER .