Download de KNAF app

Succesvolle registratie NK Autocross 2024

Veel registraties en weer geen rokende servers. Compliment aan het KNAF kantoor die een vlekkeloze registratie mogelijk gemaakt hebben voor het Eurol NK Autocross 2024. Wat ons betreft is het seizoen echt begonnen en is de voorbereiding nu ook echt in volle gang. De rijders hebben afgelopen week al de laatste updates over hun eigen registratie ontvangen. Enige wat nog ontbreekt zijn de volledige registratie lijsten en die delen we maar al te graag met jullie. Dan kunnen jullie ook gelijk zien dat alle 8 de NK klassen weer mooi gevuld zijn.

In de Sprintklasse 1600 en Divisie V hebben we zoveel registraties ontvangen dat het maximumaantal met meer dan 4 registraties is overschreden. Om tot een compleet startveld te komen, zullen deze klassen selectiewedstrijden rijden. Op zondag 7 april zijn we te gast in Aalten bij SS Aalten, gevolgd door een tweede wedstrijd op zondag 21 april in Tjalleberd.

Zowel de Keverklasse als de Juniorklasse hebben het minimumaantal registraties van 20 gehaald. Vorig jaar hebben we besloten om maximaal 15 deelnemers voor deze klassen toe te laten. Dankzij jullie inzet en enthousiasme hebben beide klassen dit jaar het minimum gehaald. Opvallend is het aantal registraties in de Juniorbuggy, wat aangeeft dat deze klasse blijft groeien en bloeien.

In de Superklasse hebben zich meer dan 30 rijders geregistreerd, wat betekent dat we een wachtlijst moeten hanteren. Uit ervaring weten we dat het maximumaantal rijders in de Superklasse zelden wordt bereikt, maar het is geweldig om te zien dat er zoveel belangstelling is.

Wil je precies weten wie zich in welke klasse heeft geregistreerd? Bekijk dan de voorlopige registratielijsten:  

Voorlopige registratielijst Superklasse
Voorlopige registratielijst Sprintklasse 2000
Voorlopige registratielijst Juniorbuggy
Voorlopige registratielijst Sprintklasse 1600
Voorlopige registratielijst Keverklasse
Voorlopige registratielijst Juniorklasse
Voorlopige registratielijst Toerwagenklasse
Voorlopige registratielijst Divisie V

We hopen jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en kijken uit naar een prachtig en sportief NK Autocross 2024!

Met sportieve groet.
SONAK

Inschrijving Rallykampioenschappen 2024

Het nieuwe rallyseizoen staat weer voor de deur! Evenals in 2023 dient u ook dit jaar weer via Mijn KNAF in te schrijven voor de diverse Nederlandse Rally Kampioenschappen.
Op 5 februari 2024 worden de inschrijvingen voor het ONRK, NRK en NHRK weer geopend volgens het gestelde als omschreven in het SRR.

Dit jaar zijn er tevens enkele cups toegevoegd:

  • Youngtimer Cup
    Deze cup staat open voor alle deelnemers in het NRK met een youngtimer auto in de klasse YT.
  • Rally Master Cup (RMC)
    Deze cup staat open voor alle deelnemers in het ONRK, NRK en NHRK wie geboren is vóór 1 januari 1974.

HELICHEM RALLY TEAM Henk Vossen en Willem Vissenberg in actie met de Hyundai i20 Raly tijdens de Rallye Monte Carlo 2024 240128

Inschrijving volgens concept SRR 2024

3.1.1 Inschrijving
De inschrijving voor een kampioenschap dient te geschieden via “Mijn KNAF” Inschrijving moet plaatsvinden voor het 1e evenement meetellend voor het betreffende kampioenschap.

Er kan slechts voor één kampioenschap (ONRK, NRK of NHRK) worden ingeschreven.

Er wordt ingeschreven als Rijder of Navigator individueel.

Inschrijving voor de klasse kampioenschappen, Youngtimer-, Junior-, Ladies- en Rally Master Cup is niet nodig, deze wordt automatisch gekoppeld aan de inschrijving van het betreffende kampioenschap.

Geen punten worden toegekend aan rijders en navigatoren, die niet ingeschreven zijn voor één der Nederlandse kampioenschappen.
Punten worden niet met terugwerkende kracht toegekend.

Het is vrij gedurende het kampioenschap van equipe en wagen klasse te wisselen binnen het betreffende ingeschreven kampioenschap. Hier geldt dat de toegekende punten voor het klasse-kampioenschap blijven staan en niet kunnen worden meegenomen.

3.1.2
Deelname aan het ONRK, het NRK, NRKK, NHRK en het NHRKK staat open voor NL en buitenlandse EU-licentiehouders.
De andere kampioenschappen/cups staan alleen open voor NL-licentiehouders.

 

Uiterlijke datum inschrijving kampioenschappen

Nederlands Rally Kampioenschap (NRK)
uiterlijk zondag 17 maart 2024, 24.00 uur.

Nederlands Historic Rally Kampioenschap (NHRK)
uiterlijk zondag 17 maart 2024, 24.00 uur.

Open Nederlands Rally Kampioenschap (ONRK)
uiterlijk zondag 21 april 2024, 24.00 uur.

Het KNAF Bestuur Sectie Rally ziet uw inschrijving met belangstelling tegemoet!

 

Instructies inschrijfprocedure

Manual Foreign Competitor Registration request

Tijd voor actie: Registratie NK autocross opent op 31 januari!

Beste licentiehouders, officials en clubbesturen,

Terwijl de winter ons buiten de baan houdt, zijn wij en jullie allesbehalve in ruste. Terwijl jullie sleutelen aan jullie bolides, zetten wij de puntjes op de i voor het nieuwe autocrossseizoen. Dit is onze manier om de lange winterdagen door te komen.

De eerste vergunningaanvragen zijn al de deur uit. Iedereen staat te popelen... en laten we eerlijk zijn, dat geldt net zo goed voor ons! De route naar het Eurol NK Autocross seizoen 2024 is uitgestippeld en binnenkort kunnen jullie je daarvoor registreren. Hoe lekker is dat?

Dus, span die veiligheidsgordels maar vast, poets die helm op en maak je klaar voor een nieuw seizoen vol snelheid, adrenaline en onvergetelijke autocrossmomenten. De countdown naar het NK Autocross 2024 is begonnen!

 Omslagfoto kalender 2024

Registratie NK Autocross 2024
Op woensdag 31 januari 2024 start de registratie voor het Nederlands Kampioenschap Autocross 2024. Je kunt je registreren via Mijn KNAF op www.knaf.nl.

In onderstaand overzicht zie je op welk tijdstip welke klasse open gaat op woensdag 31 januari 2024 via Mijn KNAF. Voor alle klassen geldt dat registratie mogelijk is tot en met 6 februari 2024; daarna is registratie niet meer mogelijk.

SONAK registratie 2024

Hoe kan ik me registreren?
Via www.knaf.nl en kies voor “Mijn KNAF”. Dit gedeelte van de site is uitsluitend bedoeld voor personen die in het bezit zijn van een KNAF licentie.

Klik hier voor de handleiding Registratie NK Autocross

Meer informatie en veel gestelde vragen
Klik hier voor meer informatie en veel gestelde vragen over de registratie van het NK Autocross

Hoe kunnen buitenlandse rijders zich registreren?
Buitenlandse rijders die voor de ALLEREERSTE KEER registreren, moeten eerst een account aanmaken.
Click here for the registration manual in English
Klik hier voor de handleiding in het Nederlands

Buitenlandse rijders die zich voorgaande jaren geregistreerd hebben voor het NK, kunnen op dezelfde wijze inloggen als Nederlandse rijders met hun inloggegevens. Ook hiervoor geldt, check dit van te voren.

Vragen?
Heb je problemen met inloggen en/of registreren dan kun je op werkdagen bellen met de medewerkers van het Federatiekantoor van de KNAF, bereikbaar op werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur op tel. 088-0047 888.

Heb je een algemene vraag over het Eurol NK Autocross, stuur dan een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Autocross Reglementen 2024 gepubliceerd

Gedurende het afgelopen jaar heeft het Bestuur Sectie Autocross nauw samengewerkt met de (aspirant) klassenvertegenwoordigers uit verschillende klassen en is er input verzameld d.m.v. enquêtes. Na zorgvuldig overleg is het BSAC tot het Autocrossreglement 2024 gekomen, welke te vinden is op de reglementenpagina van de discipline autocross.

Juniorbuggy kampioen

Het BSAC biedt haar excuses aan voor het late tijdstip van deze aankondiging.
We kijken ernaar uit om er samen met jullie een geweldig autocrossseizoen van te maken!

Met vriendelijke groet,
Bestuur Sectie Autocross

KNAF Talent Academy-rijder Loek Hartog met Kellymoss in Porsche Carrera Cup North America

Loek Hartog Kellymoss Porsche Carrera Cup North America

KNAF Talent Academy-rijder Loek Hartog heeft de handen ineen geslagen met topteam Kellymoss voor deelname aan de Porsche Carrera Cup North America van 2024. Het nu 21-jarige Nederlandse racetalent heeft een meer dan uitstekend seizoen achter de rug in zowel de Porsche Mobil 1 Supercup als de Porsche Carrera Cup Duitsland en zet nu dus de volgende stap in zijn carrière. In de afgelopen vijf jaar dat hij actief was in de diverse Porsche Carrera Cup competities viel Hartog op door zijn snelle ontwikkeling en indrukwekkende resultaten. Hartog, die al sinds zijn 16de deel uitmaakt van het KNAF Talent Academy-programma, heeft nu het gerenommeerde Kellymoss uitgekozen als start van zijn racecarrière in Noord-Amerika.         

Loek Hartog doet al sinds zijn debuut in 2018 van zich spreken in de Europese autosport. Zo won het jonge Nederlandse racetalent titels in een nationale merkencup en de Porsche Carrera Cup Benelux, werd tweede in de eindstand van de Porsche Carrera Cup Duitsland en schreef een race op zijn naam in de Porsche Mobil 1 Supercup. “Ik ben ontzettend blij dat ik in 2024 kan gaan samenwerken met Kellymoss. Het is het begin van een spannend volgend hoofdstuk in mijn carrière en ik ben erg blij om dat te kunnen doen bij Kelly Moss. Daarnaast ben ik er ontzettend trots op dat ik Racing for Children’s hospital mag vertegenwoordigen. We hebben een duidelijk doel voor ogen, en dat is het winnen van het kampioenschap. Ik voelde me direct thuis bij het team en ik kijk ernaar uit wat 2024 allemaal gaat brengen.”

Kellymoss heeft ruim 35 jaar ervaring in de Amerikaanse autosport, heeft in de diverse Porsche Cups meer titels veroverd dan welk ander team dan ook en geldt daarmee als een absoluut topteam. “Wij zijn ontzettend blij met de komst van Loek. Het is een veelbelovende en jonge rijder met een ongelooflijke werkethiek, en dat past perfect bij de prestatiegerichte cultuur binnen Kellymoss”, aldus Victoria Thomas, CFO en mede-eigenaar van Kellymoss. “Het is mooi om te zien dat steeds meer Europese coureurs Amerika kiezen als volgende hogere stap in hun carrière, een bewijs van de groei en sterkte van onze competities. Loek is het volgende voorbeeld van deze nieuwe ontwikkeling.”

“Steeds meer talenten kiezen voor racen in Noord-Amerika. Ze zien dat ze hier een lange en mooie carrière kunnen opbouwen en dat de Porsche Carrera Cup North America het beste platform is om die stap te maken”, benadrukt Volker Holzmeyer, President en CEO van Porsche Motorsport Noord-Amerika. “De keuze van Loek voor de Carrera Cup North America als volgende stap in zijn carrière is daar weer een mooi voorbeeld van. Zijn talent in combinatie met Kellymoss maakt het meteen tot een sterke equipe als het seizoen in maart op Sebring van start gaat.”

Hartog vervult in 2024 een sleutelrol bij Kellymoss bij het verdedigen van de titel die het team in 2023 wist te winnen. Samen met Hartog is het team er klaar voor om er weer een geweldig seizoen van te maken.

 

Loek foto 2