Download de KNAF app

Nathan Ottink in Spanje naar prachtige tweede plaats in FIA Cross Car Academy Trophy

Nathan Ottink heeft in Mollerussa bij de vierde ronde van de FIA Cross Car Academy Trophy een prachtige tweede plaats veroverd. Het pas 14-jarige Nederlandse crosstalent moest in de finale vanaf plek zes beginnen. Een ijzersterk gereden wedstrijd waarin hij bij de start al enkele tegenstanders wist te verrassen, leverde Ottink uiteindelijk een tweede positie op. Met nog één wedstrijd te gaan bezet de Nederlander in de titelstrijd de vierde plaats en heeft daarbij slechts drie punten achterstand op de derde podiumpositie.

WADA plaatst injecteerbare Glucocorticoïden (ontstekingsremmers) op dopinglijst 2022

WADA kondigde het met de publicatie van de Dopinglijst van 2021 al aan en met ingang van de Dopinglijst 2022 wordt het definitief: per 1 januari 2022 zijn alle injecteerbare glucocorticoïden verboden binnen wedstrijdverband.

Sporters en artsen dienen hier nadrukkelijk rekening mee te houden bij bijvoorbeeld de behandeling van peesklachten en gewrichtsklachten. Vanwege de (soms) lange detectietijd van glucocorticoïden moet dit al vanaf het najaar van 2021 gebeuren.

Glucocorticoïden (ontstekingsremmende middelen die zijn afgeleid van het hormoon cortisol) staan op de dopinglijst onder de categorie S9. Glucocorticoïden. Ze zijn momenteel verboden binnen wedstrijdverband wanneer oraal (het middel wordt ingeslikt), intraveneus (in een ader), intramusculair (in een spier) of rectaal (via de anus ingebracht) toegediend. De overige toedieningswijzen zijn toegestaan.

Per 1 januari 2022 worden de verboden toedieningswijzen binnen wedstrijdverband uitgebreid naar alle injecties. Bijvoorbeeld ook injecties rondom een pees of in een gewricht zijn dan verboden. Overige toedieningswijzen blijven toegestaan.

Ga voor het volledige bericht en meer informatie over dispensatie naar: dopingautoriteit.nl

FIA EUROPEAN AX BUGGY 1600 titel voor Timo Pähler

FIA EUROPEAN AX BUGGY 1600 titel voor Timo Pähler
 
De tweede plek in de afsluitende EK wedstrijd in het zonovergoten Spaanse 🇪🇸 Mollerusa leverde meer dan genoeg punten op voor Timo Pähler Racing om de Europese titel Buggy 1600 sinds 2004 weer naar Nederland te halen. Trots op Timo 🥇 en zijn team en natuurlijk van harte.

Bestuur Sectie Auto Cross

Kas Haverkort pakt in Mugello met sterke top tien klasseringen kostbare punten

Kas Haverkort heeft op het circuit van Mugello met twee sterke races de nodige punten gescoord in het Formula Regional European Championship by Alpine. In het 36 auto’s tellende veld startte het 17-jarige TeamNL-talent in de eerste race vanaf plek twaalf om als tiende de finish te passeren, goed voor één punt in het kampioenschap. In de tweede wedstrijd startte Haverkort na een uitstekende kwalificatie vanaf plek zes, moest in de race één positie prijsgeven, pakte zo de zevende plaats en was daarmee zelfs tweede in het rookie klassement. Met deze uitslag verdiende de MP Motorsport-piloot zes kampioenschapspunten. Na de nodige weekenden vol pech kreeg Haverkort daarmee eindelijk loon naar werken. KNAF Academy-pupil Dilano van ’t Hoff legde bij zijn tweede optreden in de klasse beslag op een 25ste respectievelijk 21ste positie.

Bob de Jong en Bjorn Degandt winnen 56e ELE Rally

Na een enerverende dag in de ELE Rally kan er gerust gesteld worden dat dit niet een alledaagse ELE was. Nadat er op de eerste drie klassementsproeven al het nodige gebeurde, werd dit gedurende de dag nog verder onderstreept door het aantal uitvallers. Bij de rally stonden 51 auto’s aan de start, waarvan er slechts 27 de finish hebben gehaald. Onder hen dus de winnaars Bob de Jong en Bjorn Degandt met de Hyundai i20 R5. Nadat ze in 2013 voor het eerst instapten naast elkaar, en prompt de ELE wonnen, hebben ze nu een hoofdstuk afgesloten door in de laatste rally die ze samen rijden, ook aan de haal te gaan met de eerste prijs. De cirkel is rond. Tweede werden Kevin van Deijne en Hein Verschuuren met de Skoda Fabia R5 en het podium werd gecompleteerd door Jim van den Heuvel en Jouri Dockx met de VW Polo R5.