Download de KNAF app

Wijziging FIA Technical Working Group - Transmission Hewland FT200

De FIA Technical Working Group wijzigt met terugwerkende kracht een aantal Historische Technische Paspoorten (HTP’s). Is onderstaande wijziging op uw HTP van toepassing? Laat deze zo spoedig mogelijk aanpassen.

Transmission - Hewland FT200.

Transmissions of a type produced by Hewland up to 1985 may be used in cars that used earlier versions provided the engine capacity does not exceed 2.0L and only mounting points used in period between the transmission assembly and the engine, chassis frame and suspension mountings are used. Photographs identifying mounting points not used must be included in the HTP.

 

Wijziging FIA Technical Working Group - Ferrari 250 GT Berlinetta

De FIA Technical Working Group wijzigt met terugwerkende kracht een aantal Historische Technische Paspoorten (HTP’s). Is onderstaande wijziging op uw HTP van toepassing? Laat deze zo spoedig mogelijk aanpassen.

Homologation - Ferrari 250 GT Berlinetta.
In accordance with information provided by Ferrari Classiche. Only Homologation Form 22 is valid for the model as well as the measurements within the document. The evolution from September 1964 can only be recognised for a year of specification in accordance with that same evolution. Measurements featured in Appendix VII to Appendix K to be deleted. Update of the FIA Historic Database in process. Previously issued HTP to be corrected and/or red dotted.
In accordance with information provided by Ferrari Classiche and confirmation by the TWG during its meeting:

  • Only a single Homologation Form is valid for the model – 22 GT: download here

  • Two track dimensions can be considered for the model:
    OPTION 1 – Applicable to Period E and Period F and for all cars claiming a “Year of Specification” of up to 1963 included: FRONT – 1354mm – Maximum dimension / REAR – 1349mm – Maximum dimension
    OPTION 2 – Period F only and for all cars claiming a “Year of Specification” of either 1964 or 1965 only: FRONT – 1445mm – Maximum dimension / REAR – 1414mm – Maximum dimension

  • Measurements published in the FIA Appendix K under its Appendix VII will be withdrawn as they were confirmed as incorrect.

Specific to series, races and organisers, we understand a number of you to be running so-called “Pre-63” races and for which the track dimensions must echo the early specification or OPTION 1 only.

 

CM.com wordt naamgever Circuit Zandvoort

Vanaf heden heet het Zandvoortse racecircuit CM.com Circuit Zandvoort. CM.com verbindt zich als naamgevend partner aan Circuit Zandvoort. Het partnership is een volgende stap na de bestaande samenwerking die CM.com heeft met de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix. Een logische volgens de ambitieuze Nederlandse bedrijven in de doorontwikkeling van digitale bezoekersbeleving. Met andere woorden: Circuit Zandvoort zet met CM.com in op (digitale) transformatie.

Het partnership tussen CM.com en Circuit Zandvoort kent zijn oorsprong in een reeds bestaande samenwerking met de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix. Hierbij speelt CM.com onder andere een centrale rol rondom het ticketing-proces. Met een breed scala aan tools, biedt CM.com mobiele persoonlijke communicatieoplossingen voor kaarthouders van de Dutch Grand Prix. CM.com Circuit Zandvoort gaat tevens gebruikmaken van het innovatieve platform van CM.com voor onder meer haar zakelijke- en publieksevenementen.

Voor CM.com is Circuit Zandvoort een unieke locatie waar sport en verschillende doelgroepen samenkomen en waar online contact zich verbindt met live communicatie. CM.com koppelt bedrijven wereldwijd aan mensen via hun mobiele telefoon. Circuit Zandvoort verbindt mensen en bedrijven via de emotie van (auto)sport. Naast het opbouwen van naamsbekendheid van CM.com is dat hetgeen de partners samenbrengt. Daarnaast is CM.com een techbedrijf en liefhebber van sport en heeft Circuit Zandvoort als sport venue een liefde voor techniek.

Conversational Commerce
Het beursgenoteerde CM.com pakt samen met CM.com Circuit Zandvoort de digitale transitie van het iconische duinencircuit aan met slimme mobiele communicatie- en betaaloplossingen. Die zorgen voor een optimale fanbeleving in de gehele customer journey van de bezoeker. Vanaf het eerste contactmoment kan de evenementbezoeker proactief op de hoogte worden gehouden met relevante, gepersonaliseerde informatie. Van pre- en onsite registratie en diverse reminders tot aan de nazorg via een breed scala aan kanalen zoals Whatsapp en Facebook Messenger.

Evenementen locatie
Naast het vormen van een legendarisch strijdtoneel voor de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix en het organiseren en faciliteren van een brede selectie van auto-evenementen, heeft Circuit Zandvoort zich de afgelopen jaren verder ontwikkeld tot multifunctionele evenementenlocatie, met onder meer zakelijke evenementen en congressen en niet-autosport gerelateerde activiteiten, zoals EV Experience, Circuit Run en Daikin NK Inlineskaten. De samenwerking tussen CM.com en het circuit sluit volledig aan bij de ambitie om de locatie verder te ontwikkelen tot een breder business- en leisure venue, waarbij gastgerichtheid centraal staat.

Quotes
“Digitale innovatie in de evenementenwereld is in een versnelling geraakt sinds de uitbraak van COVID-19. Onze missie is om het leven van mensen gemakkelijker, veiliger en mooier te maken door middel van technologie. Na een reeks F1-races zonder publiek, hebben Formule 1 fans behoefte om hun idolen weer in real-life te bewonderen. Het is nog speculeren in welke vorm dit exact zal gaan zijn volgend jaar, maar we gaan fans ook in de veranderde situatie zo goed mogelijk bedienen zodat ze op CM.com Circuit Zandvoort van sport kunnen genieten zoals ze dat gewend zijn.”
“De samenwerking gaat verder dan alleen een nieuwe naam voor het circuit. We zetten al onze tools in om de evenementbezoeker een VIP-ervaring te bieden. Naast naamsbekendheid bij diverse doelgroepen, verbindt Circuit Zandvoort met haar diversiteit aan (sport)activiteiten en internationale karakter mensen door middel van sport en emotie, wat volledig aansluit op onze ambitie. Dit maakt van Circuit Zandvoort een gelijkwaardige partner om mee samen te werken,” aldus Jeroen van Glabbeek, CEO van CM.com.

Robert van Overdijk, CEO Circuit Zandvoort: “Circuit Zandvoort is officieel klaar voor de Formule 1. We hebben recent de Grade 1-licentie in ontvangst genomen. Na de fysieke transformatie met aangepaste faciliteiten en infrastructuur, ondergaan we ook een digitale metamorfose met onze partner CM.com. Naast aansluiting op technisch gebied merkten we al heel snel dat onze beide organisaties visie en ambitie delen; we zijn beide gepassioneerd over het aanboren van nieuwe kansen in klantgericht denken. “
“In CM.com, met haar jarenlange expertise op het gebied van mobiele technologie en betalingen, hebben wij een betrouwbare partner gevonden die we nu ook met trots toevoegen aan de naam van ons circuit. Op ieder moment van contact met onze klanten wil je aan hun wensen en verwachtingen voldoen. Met behulp van de kennis en de tools van CM.com kunnen we deze verwachtingen van onze bezoekers overtreffen”.

 

HARC biedt een digitaal alternatief

Omdat veel live-evenementen dit jaar geen doorgang vinden bieden wij als HARC een alternatief. Wij hebben een geweldige manier gevonden om toch actief met de historische racerij bezig te zijn! We organiseren als eerste in Nederland een historische online race-competitie welke telkens wordt afgesloten met een finale met de 12 beste deelnemers.

Equipe Verschuur wint eerste race op vernieuwd Circuit Zandvoort en pakt wintertitel

De Final 4, de afsluitende wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap 2019-2020 en tevens de eerste wedstrijd op het vernieuwde Circuit Zandvoort, is gewonnen door Renault-coureurs Erik van Loon, Harrie Kolen en Mike Verschuur, namens Equipe Verschuur. Het resultaat betekende tevens dat Van Loon en Kolen de wintertitel pakten. De endurance-race vormde de eerste officiële wedstrijd op de vernieuwde layout van Circuit Zandvoort en kreeg daarmee de subtitel “Zandvoort Reborn”. De 58 deelnemende equipes werden getrakteerd op een nog uitdagender circuittraject.