Download de KNAF app

Max Verstappen bekroond tot wereldkampioen na winst GP Abu Dhabi: "Ongelooflijk"

Max Verstappen is na een krankzinnige slotfase in de Grand Prix van Abu Dhabi wereldkampioen Formule 1 geworden. Hiermee is de Red Bull Racing-coureur de eerste Nederlandse kampioen ooit in de historie van de sport, en weet hij de hegemonie van Mercedes na zeven jaar te doorbreken. Max startte de seizoensfinale vanaf pole position, maar zag titelrivaal Lewis Hamilton direct na het doven van de lichten aan zich voorbij gaan. Het tempo van de Brit lag gedurende de hele wedstrijd enorm hoog en lange tijd leek het erop dat de wereldtitel Max zou ontglippen. Met nog vijf ronden op de teller ontvouwde zich echter een scenario waar niemand vooraf rekening mee had gehouden: Nicholas Latifi crashte, waarop de wedstrijdleiding besloot de safety car naar buiten te sturen. Red Bull reageerde direct door Verstappen op een setje softs te zetten, terwijl Lewis Hamilton doorreed op een oud setje harde banden. In de allerlaatste ronde werd het veld weer losgelaten, waarbij Max op spectaculaire wijze wist voorbij te gaan aan de Mercedes-coureur en zo als eerste het zwart-wit geblokt en de wereldtitel pakte. Lewis Hamilton finishte als tweede en wist daarmee de constructeurstitel voor Mercedes veilig te stellen. Carlos Sainz completeerde namens Ferrari het podium.

In 2022 één grote BMW M2 Cup in de Benelux

Na de aankondiging midden september over de samenwerking van de Nederlandse en de Belgische BMW M2 Cup tijdens de Supercar Madness Finaleraces op TT Circuit Assen hing het al in de lucht... beide Cups worden vanaf 2022 volledig geïntegreerd in één officiële BMW M2 Cup powered by HANKOOK onder de vlag van BMW Motorsport en de ondersteuning van de beide BMW Importeurs in België, Luxemburg en Nederland. De vier betrokken Motorsport Dealers, G&A Motors, De Maassche, Renova en Van Poelgeest blijven partners voor de BMW M2 Cup.

We zijn eindelijk weer aan het racen!

Het eerste weekend van het 2021 NK HTGT powered by Nolte Küchen zit erop! Niek van Gils was in zijn TVR Griffith de snelste in de kwalificatie op het Zandvoortse GP-circuit met een rondetijd van 2:02,0. Roelant de Waard (Shelby 350) was slechts 0,4 seconde langzamer. Jos Stevens (Lotus Elan) zette de derde tijd, in schril contrast met zijn zoon Bob die door remproblemen geen enkele ronde voltooide. Duncan Huisman was de snelste van de toerwagens in de Ford Falcon van Cees Lubbers, op slechts 0,4 seconde gevolgd door Carlo Hamilton.

NK HTGT 2021 is ready to go

Onze race op de Hockenheimring bleek een valse start, maar we hebben er alle vertrouwen in dat we op 4 en 5 juni ons jubileumseizoen kunnen beginnen met een tweetal mooie uurswedstrijden op Zandvoort.

Porsche Carrera Cup Benelux: de nieuwe 911 GT3 Cup in de startblokken

Het was even geduld oefenen, maar nu is ze helemaal terug! De Porsche Carrera Cup Benelux schiet volgende dinsdag opnieuw in actie, met een officiële “Roll Out” op CM.com Circuit Zandvoort. Een maand voor de eerste race van het seizoen, die in het voorprogramma van de FIA WEC 6 uur van Spa wordt afgewerkt, kunnen de teams voor het eerst aan de slag met de splinternieuwe Porsche 911 GT3 Cup, type 992. Met zijn 510 pk en een uiterst verzorgde aerodynamica is dit de meest krachtige Cup die ooit uit de ateliers van Porsche Motorsport is gerold.

“We voelen ons trots en zeer vereerd”, stelt een breed lachende Olivier Aerts, Series Manager. “De Porsche Carrera Cup Benelux is één van de zes kampioenschappen waar dit jaar met de nieuwe 911 GT3 kan worden geracet. Enkel de Porsche Mobil 1 Supercup en de Duitse, Franse, Aziatische en Noord-Amerikaanse Cup verkeren in hetzelfde geval. We moeten Porsche Motorsport daarvoor zeker bedanken, net zoals de rijders en teams die ons van bij de start hun vertrouwen schonken. Deze eerste afspraak van het seizoen, de Roll Out in Zandvoort, krijgt meteen een historisch en exclusief tintje.”

 Het minste wat we kunnen schrijven is dat de komst van de nieuwe 911 GT3 Cup een ongezien enthousiasme voor het Benelux-kampioenschap heeft veroorzaakt. Niet minder dan 21 rijders van tien verschillende teams hebben hun deelname aan de zes raceweekends van het seizoen 2021 al bevestigd. Ze vertegenwoordigen een uitstekende mix van jonge talenten, die een plaatsje in de Porsche Motorsport piramide ambiëren, en sterke amateur-rijders. Hoewel titelverdediger Loek Hartog de Carrera Cup Benelux wist te gebruiken als een opstap richting een internationale carrière, maken twee voormalige kampioenen dit jaar hun comeback: de Belg Dylan Derdaele (Belgium Racing) en de Nederlander Xavier Maassen (TeamPGZ by Redant Racing), respectievelijk de laureaten van 2016 en 2017.

Een duo dat zeker deel uitmaakt van het groepje favorieten, maar nogal wat rijders willen zich in de Pro-categorie in de kijker rijden. Dan denken we in de eerste plaats aan de terugkerende Glenn van Parijs (NGT), ex-eenzitterracer Ghislain Cordeel (GP Elite) en de Nederlander Huub Van Eijndhoven (PGZ-JW Race), in 2020 de auteur van enkele opvallende prestaties. Maar dat is niet alles! De kampioen van de Clubsport Division in de Porsche Sprint Challenge Benelux, Thierry Vermeulen (GP Elite), zet dit jaar de stap richting de Carrera Cup Benelux. Met Steven van Rhee (GP Elite) en Sebastian Freymuth (PG Motorsport) vormt hij een trio jonge wolven die zeker in de gaten moeten worden gehouden. Stuk voor stuk beseffen ze dat de Porsche Carrera Cup Benelux de start kan vormen van een carrière op hoger niveau.

 2021 Kalender 

Dit seizoen wordt het ook interessant om de prestaties van Michael Cool (NGT), Nicolas Vandierendonck (Q1-EMG), Filip Teunkens (Q1-EMG), Floris Dullaart (GP Elite), Ziad Geris (GP Elite) en Nicolas Saelens (Belgium) in Pro-Am te volgen. Jan Lauryssen (Q1-EMG), Jeroen Kreeft (Parker Revs Racing) en het duo Ad Geerts-Luc Vanderfeesten (PGZ-Redant) zullen dan weer kampen om de zege in de klasse voorbehouden aan de Am-rijders. Strijd op alle niveaus, heet zoiets. De zes racemeetings die op de agenda staan worden allemaal in een hyperprofessioneel kader afgewerkt, met races in het voorprogramma van de FIA WEC, ADAC GT Masters en DTM.

“De jaargang 2021 van de Porsche Carrera Cup wordt wellicht de beste ooit”, bevestigt Olivier Aerts. “De deelnemerslijst ziet er schitterend uit, met een mooie mix van professionele rijders, jonge talenten en gentlemen drivers die op het hoogste niveau hun mannetje kunnen staan. We staan te popelen van ongeduld om de motoren van de nieuwe 911 GT3 Cup wagens voor de eerste keer door de Zandvoortse duinen horen weergalmen!”

De Roll Out van volgende dinsdag geeft de teams de gelegenheid om hun nieuwe bolides helemaal onder de knie te krijgen. Omdat ook de rijders van de Porsche Mobil 1 Supercup van de partij zullen zijn, kunnen de deelnemers aan het Benelux-kampioenschap meteen over goede referentietijden beschikken. Een tweede testdag wordt op 16 april op het Circuit van Spa-Francorchamps gehouden, en het Ardense circuit is ook het decor voor de openingsmanche van het seizoen, van 29 april tot 1 mei.