Download de KNAF app

Grote belangstelling bij KNAF-circuitdag op Circuit Zandvoort

Een overvolle pitstraat van Circuit Zandvoort maakte duidelijk dat de KNAF-circuitdag een schot in de roos was. Teams uit diverse Nederlandse raceorganisaties hadden zich op zondag 12 februari in Zandvoort verzameld om nieuwe rijders kennis te laten maken met de grote verscheidenheid aan raceklassen die ons land rijk is. Naast coureurs die zich aan het oriënteren waren op de overstap naar een andere klasse, was met name het aantal jonge karters dat de sprong naar de autorensport wil maken opvallend groot. Voor een aantal van hen waren het zelfs de eerste meters in een echte raceauto.

Max Verstappen benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Formule 1-coureur Max Verstappen is vandaag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De eerste Nederlandse Wereldkampioen Formule 1 kreeg deze Koninklijke onderscheiding uitgereikt door minister voor Sport Conny Helder, in aanwezigheid van zijn familie en naasten.

Max Verstappen bekroond tot wereldkampioen na winst GP Abu Dhabi: "Ongelooflijk"

Max Verstappen is na een krankzinnige slotfase in de Grand Prix van Abu Dhabi wereldkampioen Formule 1 geworden. Hiermee is de Red Bull Racing-coureur de eerste Nederlandse kampioen ooit in de historie van de sport, en weet hij de hegemonie van Mercedes na zeven jaar te doorbreken. Max startte de seizoensfinale vanaf pole position, maar zag titelrivaal Lewis Hamilton direct na het doven van de lichten aan zich voorbij gaan. Het tempo van de Brit lag gedurende de hele wedstrijd enorm hoog en lange tijd leek het erop dat de wereldtitel Max zou ontglippen. Met nog vijf ronden op de teller ontvouwde zich echter een scenario waar niemand vooraf rekening mee had gehouden: Nicholas Latifi crashte, waarop de wedstrijdleiding besloot de safety car naar buiten te sturen. Red Bull reageerde direct door Verstappen op een setje softs te zetten, terwijl Lewis Hamilton doorreed op een oud setje harde banden. In de allerlaatste ronde werd het veld weer losgelaten, waarbij Max op spectaculaire wijze wist voorbij te gaan aan de Mercedes-coureur en zo als eerste het zwart-wit geblokt en de wereldtitel pakte. Lewis Hamilton finishte als tweede en wist daarmee de constructeurstitel voor Mercedes veilig te stellen. Carlos Sainz completeerde namens Ferrari het podium.

In 2022 één grote BMW M2 Cup in de Benelux

Na de aankondiging midden september over de samenwerking van de Nederlandse en de Belgische BMW M2 Cup tijdens de Supercar Madness Finaleraces op TT Circuit Assen hing het al in de lucht... beide Cups worden vanaf 2022 volledig geïntegreerd in één officiële BMW M2 Cup powered by HANKOOK onder de vlag van BMW Motorsport en de ondersteuning van de beide BMW Importeurs in België, Luxemburg en Nederland. De vier betrokken Motorsport Dealers, G&A Motors, De Maassche, Renova en Van Poelgeest blijven partners voor de BMW M2 Cup.

We zijn eindelijk weer aan het racen!

Het eerste weekend van het 2021 NK HTGT powered by Nolte Küchen zit erop! Niek van Gils was in zijn TVR Griffith de snelste in de kwalificatie op het Zandvoortse GP-circuit met een rondetijd van 2:02,0. Roelant de Waard (Shelby 350) was slechts 0,4 seconde langzamer. Jos Stevens (Lotus Elan) zette de derde tijd, in schril contrast met zijn zoon Bob die door remproblemen geen enkele ronde voltooide. Duncan Huisman was de snelste van de toerwagens in de Ford Falcon van Cees Lubbers, op slechts 0,4 seconde gevolgd door Carlo Hamilton.