Max van Splunteren en Loek Hartog verdelen zeges op de Nürburgring

De Nürburgring was het decor voor de voorlaatste manche van de Porsche Carrera Cup Benelux. Op de 3,6 kilometer lange versie van het Grand Prix-circuit bleken Max van Splunteren en Loek Hartog respectievelijk op zaterdag en zondag de beste, en lijken nu ook de titelstrijd onder elkaar te zullen beslissen.

Max van Splunteren als leider naar de Nürburgring

De Porsche Carrera Cup Benelux gaat dit weekend zijn laatste rechte lijn in. Na een zomerpauze van bijna twee maanden trekt de snelste monomerkencup van de Benelux voor het eerst in zijn geschiedenis naar de Nürburgring. In het voorprogramma van de DTM en voor enkele tienduizenden toeschouwers zorgen de artiesten van de Porsche 911 GT3 Cup mee voor het spektakel.

Historic Grand Prix zorgt voor uitersten in Catawiki NK HTGT 2019

Een wolkbreuk zorgde voor verrassingen en gevaarlijke momenten tijdens de zaterdagrace op Zandvoort. Bij de start van de race was iedereen goed weg. Andy Newall nam de leiding voor Paddy Shovlin, beide in een Jaguar E-type. Zij werden achtervolgd door de Mini’s van Kevin Abbring en Jonathan Lewis die zich goed thuisvoelden in de nattigheid. Na enkele ronden werd de Safety Car naar buiten gestuurd. Dit zorgde eerder voor meer dan minder gevaarlijke momenten, want niet iedereen zag de vlaggen en na een aanrijding moesten er enkele wagens afgesleept worden. De race werd weer vrijgegeven maar werd uiteindelijk definitief stilgelegd met nog 3 minuten te gaan toen Nigel Winchester spinde op start-finish, een duidelijk signaal dat de plassen te diep waren om nog verantwoord te racen.

Marth de Graaf neemt autosportactiviteiten RSZ uit handen van Frank Kerseboom

NIEUWE ENERGIE VOOR RENSPORTSCHOOL ZANDVOORT

Rensportschool Zandvoort krijgt een nieuwe, toekomstbestendige vorm. Het fameuze instituut, dat al sinds 1955 bestaat, manifesteert zich voortaan als RSZ Autosport, met als eigenaar Marth de Graaf, en als RSZ Motorsport onder leiding van Frank Kerseboom. Beide bedrijven opereren al vele jaren volledig onafhankelijk, maar zullen in de toekomst meer profiteren van elkaars expertise.

Roger Grouwels en Andy Newall winnen op Assen in Catawiki NK HTGT 2019

Het was een déja-vu op Assen toen een droge zaterdagmiddag enkele seconden voor de start van de race op slag veranderde in een erg natte. Alexander Schlüchter maakte een superstart in zijn lichtvoetige Lotus Elan, maar het was Roger Grouwels die de kop nam reed in de zware Iso Rivolta. Ondanks een beslagen voorruit wist hij de aanvallen van Martin Bijleveld in de Ford Falcon af te slaan en koerste naar om een welverdiende overwinning. De derde plaast was voor gastrijder Simon Gras die zich als een vis in het water voelde aan het stuur van de Morris Cooper S. Schlüchter won de GTS10-klasse, voor Jos Stevens in nog een Lotus Elan. Mark Hope nam de leiding in GTS11 in zijn MGB, maar uiteindelijk was het Erwin van Lieshout die profiteerde van de tractie zijn Porsche 911. CT08 werd gewonnen door Frank Romo van Gerrit Jan van Leenen, beide op Lotus Cortina.