Download de KNAF app

Sterke tweede plaats voor Richard Verschoor in FIA Formule 3 op de Red Bull Ring

TeamNL-rijder Richard Verschoor is het nieuwe seizoen in het FIA Formule 3 Kampioenschap uitstekend begonnen. De 19-jarige Nederlander die uitkomt voor MP Motorsport legde op de Red Bull Ring in de tweede wedstrijd van het weekend op uiterst fraaie wijze beslag op de tweede plaats. In de openingswedstrijd was de Nederlander met een achtste plaats ook al in de punten geëindigd. “De auto voelde die tweede race super goed aan en het is lekker om op pure snelheid dan een podium te kunnen pakken”, aldus een tevreden Verschoor.

Rinus van Kalmthout maakt veel indruk met inhaalrace en vijfde plaats in tweede IndyCar-optreden

Rinus van Kalmthout (Rinus VeeKay) heeft op de Indianapolis Motor Speedway grote indruk gemaakt door in pas zijn tweede optreden in de NTT IndyCar Series een prachtige vijfde plaats te scoren. De prestatie van het 19-jarige TeamNL-talent krijgt nog meer aanzien door het feit dat de rijder van Ed Carpenter Racing vanaf de 18de startplaats aan de race moest beginnen. Uiterst snelle en constante rondetijden gekoppeld aan een uitgekiende pitstopstrategie brachten de Hoofddorper echter naar de kop van het veld, met een vijfde plaats op slechts een paar seconden van de nummer twee als ultieme beloning. “Een geweldige race. Ik ben nog nooit zo blij geweest”, aldus VeeKay meteen na afloop van de race.

Ongelukkig IndyCar-debuut voor Rinus van Kalmthout

Het debuut in de NTT IndyCar Series is voor Rinus van Kalmthout (Rinus VeeKay) bepaald niet zo verlopen zoals de jonge TeamNL-rijder zich dat had voorgesteld. Door een crash in de vrije training moest Van Kalmthout de kwalificatie aan zich voorbij laten gaan en van de 24ste en laatste startplaats vertrekken. Na een uiterst sterk begin waarin de 19-jarige Hoofddorper zich had opgewerkt naar de 15de positie, ging het in de 38ste van 200 ronden mis. De rijder van Ed Carpenter Racing kwam bij het inhalen van Santino Ferrucci buiten de ideale lijn, spinde, werd vervolgens door een tegenstander geraakt en zag zijn race daardoor voortijdig beëindigd worden. “Het was mijn eigen fout. Het spijt me voor het team. Ik moet hiervan leren en dan sterker terugkomen”, aldus VeeKay.

Richard Verschoor verlengt samen met MP Motorsport verblijf in FIA F3

Macau-winnaar Richard Verschoor heeft besloten zijn verblijf in de FIA Formule 3 met een seizoen te verlengen. De 19-jarige coureur uit Benschop blijft daarvoor bij MP Motorsport. Ook blijft hij deel uitmaken van TeamNL, het talententeam van de KNAF.

Eerste overwinning voor Tijmen van der Helm in Toyota Racing Series

TeamNL-rijder Tijmen van der Helm heeft op Manfeild - Circuit Chris Amon zijn eerste overwinning in de Castrol Toyota Racing Series behaald. Het was pas het derde optreden in dit prestigieuze kampioenschap voor Van der Helm, die met zijn 16 jaar de jongste deelnemer van het veld is. Nadat het voor Kiwi Motorsport uitkomende Nederlandse talent in de eerste race als zesde was gefinisht, pakte hij in race twee vanaf de derde startplaats de leiding om die ook niet meer af te staan.