Download de KNAF app

Kwalificatie houdt Tijmen van der Helm op de Hungaroring buiten de punten

Tijmen van der Helm heeft op de Hungaroring met een 21ste, 15de en 19de positie niet het resultaat behaald waarop het 17-jarige TeamNL-talent vooraf gehoopt had. De sleutel lag in de kwalificatie waardoor de MP Motorsport-piloot bij de vierde ronde van het FIA Formule 3 Kampioenschap vanaf de 20ste respectievelijk 21ste startplaats aan zijn races moest beginnen, en dat juist op een baan waarop inhalen een uiterst lastige opgave is. Desondanks slaagde Van der Helm er in de tweede wedstrijd in om zes posities winst te boeken en daarbij ook snelle rondetijden te laten noteren. Tot punten voor het kampioenschap leidde dit echter niet.

Twee races volop strijd brengen Kas Haverkort op Spa-Francorchamps geen punten

TeamNL-talent Kas Haverkort heeft op het circuit van Spa-Francorchamps tijdens de zesde ronde van het Formula Regional European Championship by Alpine geen kampioenschapspunten aan zijn totaal kunnen toevoegen. In de eerste, in de stromende regen en daarmee onder extreem lastige omstandigheden verreden race, liet de 17-jarige MP Motorsport-piloot zijn talent weer overtuigend zien, maar kreeg met een veertiende plaats niet de beloning waar hij gezien zijn snelheid recht op had. In de tweede, op een droog Spa-Francorchamps verreden race, startte Haverkort na een sterke kwalificatie vanaf plek zes. In de race was het TeamNL-talent voortdurend in allerlei gevechten verwikkeld, maar kon tegen het eind zijn top tien klassering niet vasthouden en viel na een aanvaring met een concurrent zelfs terug naar plek achttien.

Richard Verschoor schittert op Silverstone met eerste zege in FIA Formule 2

TeamNL-talent Richard Verschoor heeft op het circuit van Silverstone op indrukwekkende wijze zijn eerste zege behaald in het FIA Formule 2 kampioenschap. De 20-jarige MP Motorsport-piloot had in de kwalificatie met een derde plaats zijn snelheid al laten zien en wist vervolgens de tweede sprintrace op overtuigende wijze winnend af te sluiten. “Dit is een droom die uitkomt, het winnen van een Formule 2-race”, aldus de dit jaar in het FIA Formule 2 kampioenschap debuterende Verschoor. In de featurerace wist Verschoor vervolgens vanaf een derde startplaats een vierde positie uit het vuur te slepen, nadat de Nederlander in de eerste sprintrace als tiende was gefinisht.

Rinus ‘VeeKay’ van Kalmthout hoopvol na fysiek zware wedstrijd in Ohio

Rinus ‘VeeKay’ van Kalmthout heeft de Honda Indy 200 at Mid-Ohio afgesloten op de zestiende plaats. De 20-jarige Nederlander keerde terug van een afwezigheid, welke werd veroorzaakt door een sleutelbeenbreuk.

Weinig geluk voor Tijmen van der Helm in FIA F3-races op de Red Bull Ring

Tijmen van der Helm heeft op de Red Bull Ring drie uiterst enerverende races achter de rug waarbij de jonge Nederlander het geluk niet bepaald aan zijn zijde had. In de eerste race van de derde ronde van het FIA Formule 3 Kampioenschap boekte het 17-jarige TeamNL-talent met een dertiende plaats zijn beste klassering van dit seizoen, maar miste daarmee wel op één plek na de poleposition voor race twee. Die tweede race was helaas van korte duur aangezien de MP Motorsport-piloot al in de tweede ronde door een concurrent werd geraakt en met schade naast de baan belandde. De derde wedstrijd leverde voor Van der Helm een mooie inhaalrace op die hem van de 25ste naar de 17de positie bracht.