Rinus van Kalmthout met Ed Carpenter Racing naar NTT IndyCar Series

Rinus van Kalmthout maakt volgend seizoen als jongste Nederlander in de geschiedenis zijn wedstrijddebuut in de Amerikaanse NTT IndyCar Series. De 19-jarige Hoofddorper heeft een contract getekend bij Ed Carpenter Racing en zal in 2020 een volledig seizoen uitkomen in deze Amerikaanse tegenhanger van de Formule 1. Van Kalmthout staat daarmee eind mei ook aan de start van de wereldberoemde Indy 500. “Een droom die uitkomt, maar ook iets waar we de afgelopen jaren hard voor hebben gewerkt. Ik ben Ed Carpenter en zijn partners ontzettend dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen”, aldus een overgelukkige Van Kalmthout.

Sensationele zege Richard Verschoor bij debuut in Formula 3 Macau Grand Prix

Richard Verschoor heeft op spectaculaire wijze de 66ste editie van de Formula 3 Macau Grand Prix – FIA F3 World Cup op zijn naam geschreven. Voor de 18-jarige TeamNL-rijder was het nota bene zijn debuut op het uiterst verraderlijke stratencircuit van Macau. Verschoor is de eerste Nederlander die deze meest prestigieuze Formule 3 wedstrijd van het jaar weet te winnen en wordt daarmee opgenomen in het fraaie rijtje van eerdere winnaars als Ayrton Senna, Michael Schumacher en David Coulthard. “De mooiste overwinning uit mijn carrière. Ik kan het nog nauwelijks geloven”, aldus een dolblije Verschoor op het podium na de laatste klanken van het Wilhelmus.

Podiumposities voor TeamNL-rijders in Barcelona, Glenn van Berlo vicekampioen in Spaanse Formule 4-titelstrijd

TeamNL-rijder Glenn van Berlo is in Barcelona bij de afsluitende ronde van het Spaans Formule 4 kampioenschap met een tweede en derde positie twee keer op het podium geëindigd. De 17-jarige Van Berlo scoorde daarmee voldoende punten om naar de tweede positie in het eindklassement te klimmen. Zijn 15-jarige TeamNL MP Motorsport-teamgenoot Tijmen van der Helm sloot met een derde plaats de tweede race van het weekend af met een podiumpositie, om vervolgens in de laatste race van het weekend met een vierde plaats net buiten het podium te finishen.

Glenn van Berlo in Portimão naar winst, podium voor Tijmen van der Helm

TeamNL-rijder Glenn van Berlo heeft in Portimão bij de zesde ronde van het Spaans Formule 4 kampioenschap opnieuw uitstekend gescoord. De 17-jarige Van Berlo schreef op het Portugese circuit in fraaie stijl de derde wedstrijd van het weekend op zijn naam, nadat de MP Motorsport-piloot in race twee al een tweede positie voor zich had opgeëist. In race twee kleurde Tijmen van der Helm het podium nog meer oranje door naar een keurige derde positie te rijden. Het 15-jarige TeamNL MP Motorsport-talent eindigde met een zwaarbevochten vijfde positie in de laatste race net buiten het podium.

Tweede IndyCar-optreden voor Rinus van Kalmthout

Het succesvolle IndyCar-debuut van Rinus van Kalmthout tijdens een testdag in Portland krijgt een vervolg. De onlangs 19 jaar geworden TeamNL-rijder is door Ed Carpenter Racing uitgenodigd om op 15 oktober op Mid-Ohio Sports Car Course voor de tweede keer plaats te nemen achter het stuur van een van hun IndyCar-bolides. “Ik voel me echt vereerd dat het team mij opnieuw vraagt en het is een prachtige kans om te laten zien wat ik kan”, aldus een opgetogen Van Kalmthout.