Download de KNAF app

Dubbele winst en tweede plaats voor Spaans F4-kampioen Kas Haverkort in Barcelona

TeamNL-talent Kas Haverkort heeft zijn Formule 4-seizoen in stijl afgesloten door op het Circuit de Barcelona-Catalunya twee overwinningen en een tweede plaats aan zijn toch al zo fraaie erelijst toe te voegen. Vorige week had Haverkort de titel in het Spaans Formule 4 kampioenschap al voortijdig veiliggesteld, maar daarmee was de honger van de 16-jarige MP Motorsport-piloot nog niet gestild. In Barcelona leidde Haverkort de eerste twee races vanaf poleposition van start tot finish en bracht daarmee zijn totaal aantal zeges op dertien. In de derde wedstrijd pakte de TeamNL-rijder ook nog een tweede positie. “Het was weer een super weekend, zowel wat snelheid als resultaat betreft”, aldus een meer dan tevreden Haverkort. De 15-jarige Thomas ten Brinke maakte het Nederlandse succes compleet door in de eerste race de tweede positie voor zich op te eisen en in race drie naar zijn eerste overwinning van het seizoen te rijden.

Tijmen van der Helm puntloos bij afsluiting Formule Renault Eurocup op Paul Ricard

Tijmen van der Helm heeft op het circuit van Paul Ricard zijn Formule Renault Eurocup-seizoen niet kunnen afsluiten zoals hij dat graag gewild had. Het 16-jarige TeamNL-talent kende door een technisch probleem een moeilijke kwalificatie en moest daardoor in beide races vanaf de veertiende plaats starten. Na een tegenvallende zestiende plaats in race één, ging het in de tweede race een stuk beter, al viel Van der Helm ook daarin buiten de punten.

Tijmen van der Helm kan op Hockenheim goede startposities niet verzilveren

Tijmen van der Helm heeft op de Hockenheimring bij de negende ronde van de Formule Renault Eurocup zijn snelheid uit de kwalificaties niet kunnen omzetten in mooie race uitslagen. In de eerste wedstrijd leek het 16-jarige TeamNL-talent aanspraak te maken op een vijfde positie. Een straf van tien seconden voor een te vroege start wierp de FA Racing-piloot echter terug naar plek acht. In de tweede race maakte een uitstapje naast de baan een bezoek aan de pits noodzakelijk waardoor Van der Helm kansloos was voor een topklassering en als dertiende de finish passeerde. “De auto lag goed en wat snelheid betreft zaten we er zeker in de kwalificatie goed bij. Het gat naar de kop hebben we flink kunnen verkleinen en daar ben ik blij mee”, aldus Van der Helm, die vooral de positieve punten van het Hockenheim-weekend wilde benadrukken.

Kas Haverkort met clean sweep op Jarama naar Spaanse Formule 4-titel

TeamNL-talent Kas Haverkort heeft op het circuit van Jarama voortijdig de titel in het Spaans Formule 4 kampioenschap overtuigend voor zich opgeëist. De 16-jarige MP Motorsport-piloot deed dat in stijl en op indrukwekkende wijze door alle drie de races soeverein op zijn naam te schrijven. Haverkort maakte de clean sweep compleet door ook drie keer naar poleposition te rijden en in alle drie de races de snelste ronde te laten noteren. De TeamNL-rijder die dit seizoen zijn debuut maakte in de autorensport bracht met zijn hattrick het totaal aantal overwinningen op elf uit achttien races. “Ik ben echt super blij met de titel. De snelheid was dit weekend weer zo goed”, aldus een dolgelukkige kampioen. Thomas ten Brinke maakte het Nederlandse succes compleet door naast een vierde plaats, met een derde en tweede positie twee keer naast Haverkort op het podium plaats te nemen.

Twee zesde plaatsen en rookie-winst voor Glenn van Berlo in afsluitende ronde Euroformula Open

 ‘What a difference a day makes’ ging zeker op voor TeamNL-talent Glenn van Berlo tijdens de afsluitende ronde van het Euroformula Open kampioenschap. Op zaterdag scoorde de 18-jarige Drivex-piloot in de eerste twee races twee keer een keurige zesde plaats en mocht als beste rookie zelfs mee naar het podium. Op zondag bleef de Nederlander in beide wedstrijden door toedoen van concurrenten puntloos, waarbij Van Berlo in de afsluitende race zelfs in de eerste bocht al uit de wedstrijd werd gereden. “De starts en snelheid in de races waren gewoon goed en ik ben natuurlijk blij met die rookie-zege, maar je hoopt het seizoen op zo’n laatste dag toch anders af te sluiten”, aldus Van Berlo, die daarmee wat gemengde gevoelens aan het Barcelona-weekend overhield. In de eindstand van het kampioenschap legde Van Berlo beslag op de negende positie, terwijl hij een fraaie tweede plaats scoorde in het rookie-klassement.