Dubbele winst voor Glenn van Berlo en podium voor Tijmen van der Helm in F4 op Jerez

TeamNL-rijder Glenn van Berlo heeft op het circuit van Jerez zijn eerste overwinningen in het Spaans Formule 4 kampioenschap geboekt. De 17-jarige MP Motorsport-piloot schreef tijdens de vijfde ronde van deze titelstrijd de eerste twee wedstrijden van het weekend op zijn naam, om in de derde race als tweede te worden afgevlagd. Zijn TeamNL MP Motorsport-teamgenoot Tijmen van der Helm maakte het succes in race één compleet door de tweede positie voor zich op te eisen. In race twee legde de 15-jarige Van der Helm beslag op plaats vier om in de laatste wedstrijd van de dag na een fraaie inhaalrace als zevende de finish te passeren.

Kas Haverkort met inhaalrace naar elfde plaats bij FIA Wereldkampioenschap OK

Kas Haverkort heeft in het Finse Alahärmä bij het FIA Wereldkampioenschap in de OK-klasse een elfde plaats behaald. De 15-jarige TeamNL-rijder moest in de finale vanaf de 21ste plaats starten, maar een sterke inhaalrace leverde het jonge Nederlandse talent aan de finish een plaats net buiten de top tien op. Gezien zijn rondetijden had een hogere klassering er zeker ingezeten, maar Haverkort eindigde desondanks in het maar liefst 87 deelnemers tellende veld ruim voor vele gerenommeerde en zeer ervaren wereldtoppers.

Richard Verschoor houdt hoofd koel in chaos van Monza

In de heksenketel van Monza heeft TeamNL-coureur Richard Verschoor zich van zijn beste kant laten zien. In beide FIA F3-races nam de 18-jarige Nederlander een vierde plaats mee naar huis. Verschoor liet zich niet gekmaken in de doldwaze kwalificatie van vrijdag waarin 17 van de 30 coureurs gridstraffen kregen uitgedeeld, en manifesteerde zich in beide races sterk voorin. De coureur van MP Motorsport neemt deze vorm graag mee naar de Russische ronde op het circuit van Sochi, de plek waar hij drie jaar geleden met een knal in de autosport debuteerde.

Weekend om te vergeten voor Richard Verschoor op Spa

Spa-Francorchamps, 2 september 2019 - In een raceweekend op Spa-Francorchamps dat volledig werd overschaduwd door het dodelijk ongeval van F2-coureur Anthoine Hubert, heeft TeamNL-coureur Richard Verschoor geen punten kunnen scoren in beide races voor het FIA F3-kampioenschap. De 18-jarige Nederlander kampte op de trainings- en kwalificatiedag met ziekte, tijdens zijn races vocht hij voortdurend tegen overstuur. Daardoor waren een 17e en een 11e plek zijn deel. Komend weekend op Monza hoopt de coureur van MP Motorsport het tij te keren: vorig jaar presteerde hij daar sterk in de twee GP3-races.

Winst en tweede plaats voor Rinus van Kalmthout bij Indy Lights op Portland

TeamNL-rijder Rinus van Kalmthout (Rinus VeeKay) heeft op Portland International Raceway een overtuigende zege en een sterke tweede plaats gescoord. Tijdens de negende ronde van het Indy Lights Championship Presented by Cooper Tires reed de 18-jarige Hoofddorper in de eerste race vanaf poleposition van start tot finish aan de leiding en pakte daarmee zijn vierde zege van het seizoen. In race twee werd de vanaf de eerste startplaats vertrokken Juncos Racing-rijder bij de herstart gepasseerd, maar reed vervolgens een uiterst sterke race die het jonge Nederlandse talent in de slipstream van de winnaar de tweede plaats opleverde. Daarbij noteerde Van Kalmthout ook nog eens met afstand de snelste raceronde. Met zijn dubbele podium liep Van Kalmthout iets in op de leider in de tussenstand van het kampioenschap en kan hem de tweede plaats al niet meer ontgaan.