Download de KNAF app

Richard Verschoor sluit FIA Formule 2-seizoen af met podium in Abu Dhabi

Richard Verschoor heeft in het afsluitende weekend van het FIA Formule 2 kampioenschap in Abu Dhabi opnieuw een podium gescoord. Op het Yas Marina Circuit startte het 22-jarige TeamNL-talent in de sprintrace vanaf plek vier, om na een sterk gereden wedstrijd als derde de finish te passeren. Na zijn derde plaats in Monza was het de tweede opeenvolgende sprintrace waarin de Van Amersfoort Racing-rijder op het podium wist te eindigen. In de hoofdrace leek Verschoor opnieuw op weg naar een top vijf klassering. Op een derde plaats liggend en met zijn verplichte bandenwissel nog te gaan, moest de VAR-piloot zijn auto echter met een technisch probleem voortijdig in de pits parkeren.

Kas Haverkort sluit seizoen op Hockenheim af met poleposition en podium

Kas Haverkort heeft op het circuit van Hockenheim tijdens de laatste ronde van het Formula Regional European Championship by Alpine met een derde plaats opnieuw een podium gescoord. Het 19-jarige TeamNL-talent startte de race als vierde, was voortdurend in de kopgroep te vinden om in de slotfase op te rukken naar plek drie. In de kwalificatie voor de eerste race van het weekend had Haverkort een prachtige poleposition voor zich opgeëist. De Van Amersfoort Racing-rijder kon deze positie echter niet vasthouden en moest zich in een moeilijke race tevreden stellen met plek vijf. In de eindstand van het kampioenschap legde Haverkort, met vijf podiumposities en dertien puntenfinishes, beslag op plek vier.

Kas Haverkort toont klasse met soevereine thuiszege op Circuit Zandvoort

Kas Haverkort heeft op Circuit Zandvoort voor eigen publiek een magistrale overwinning behaald in het Formula Regional European Championship by Alpine. Het 19-jarige TeamNL-talent startte de race vanaf poleposition en leidde vervolgens soeverein van start tot finish. “Het is ongelofelijk om hier op ons thuiscircuit voor het oog van mijn familie, sponsors en supporters de winst te pakken”, aldus een dolblije Van Amersfoort Racing-coureur.

Inhaalraces Kas Haverkort op Monza mager beloond

Kas Haverkort heeft op het circuit van Monza tijdens de achtste ronde van het Formula Regional European Championship by Alpine bepaald geen loon naar werken gekregen. Twee sterke inhaalraces leverden het 19-jarige TeamNL-talent uiteindelijk slechts zes zwaarbevochten punten voor het kampioenschap op. In de eerste wedstrijd lag de Van Amersfoort Racing-rijder op puntenkoers toen hij een lekke band kreeg en in race twee wist de als dertiende gestarte Haverkort op te klimmen naar plek zeven.

Podium en sterke races voor Richard Verschoor in FIA Formule 2 op Monza

Richard Verschoor heeft op het circuit van Monza in de sprintrace van het FIA Formule 2 kampioenschap een fraaie derde plaats gescoord. Het 22-jarige TeamNL-talent reed een sterke wedstrijd die hij met een podium wist te bekronen. Ook in de hoofdrace was de Van Amersfoort Racing-rijder goed onderweg, wist met uitgekiend rijden uit de problemen te blijven, had een uitstekende snelheid te pakken en rukte daarmee op naar de kop van het veld. De als negende gestarte Verschoor passeerde dan ook als vierde de finish, maar had de pech dat de wedstrijd achter de safetycar finishte waardoor een tijdstraf van vijf seconden, opgelopen vanwege een ‘unsafe release’ bij de chaos in de pitstraat, hem terugwierp tot buiten de top tien.