Download de KNAF app

Snelheid Kas Haverkort met één overwinning in Spaanse F4 op Jerez mager beloond

Driemaal is scheepsrecht ging voor Kas Haverkort op het circuit van Jerez tijdens de derde ronde van het Spaans Formule 4 kampioenschap eens te meer op. Het 16-jarige TeamNL-talent was het hele weekend de snelste rijder van het veld maar zag door twee aanrijdingen twee zekere podiumklasseringen en wellicht zelfs zeges in rook opgaan. In de derde race nam de voor MP Motorsport uitkomende Haverkort revanche en werd zijn snelheid beloond met een afgetekende overwinning. “Wat snelheid betreft was het gewoon een goed weekend. Pech hoort er helaas ook bij waardoor je niet de punten scoort die daar bij horen”, aldus een realistische Haverkort. Op Jerez maakte de eveneens voor MP Motorsport rijdende 15-jarige Thomas ten Brinke zijn autorensportdebuut en mocht daarbij met een tweede plaats in race één meteen op het podium plaatsnemen.

Glenn van Berlo op de Red Bull Ring naar beste seizoensprestatie in Euroformula Open

TeamNL-talent Glenn van Berlo heeft op de Red Bull Ring met een zevende en vijfde positie zijn beste klasseringen van zijn debuutseizoen in de Euroformula Open gescoord. In beide races maakte de 18-jarige Nederlander geen fouten en reed zowel verdedigend als aanvallend twee sterke races. In het rookie klassement van deze Formule 3-klasse eindigde de voor Drivex uitkomende Nederlander op een tweede respectievelijk derde plaats. “We hebben in ons derde weekend weer veel progressie geboekt. Met name in de kwalificatie is echter nog wel wat winst te behalen, waardoor we in de races wat verder naar voren kunnen beginnen”, keek Van Berlo op zijn goede weekend terug.

Rinus van Kalmthout strijdend naar achtste en elfde plaats bij NTT IndyCar Series op Mid-Ohio

Rinus van Kalmthout (Rinus VeeKay) heeft op de Mid-Ohio Sports Car Course opnieuw kostbare punten gescoord in zowel het algemeen als rookie klassement van de NTT IndyCar Series. In de eerste wedstrijd behoorde het 20-jarige TeamNL-talent bijna de gehele race tot de snelste rijders op de baan en derhalve deed de achtste plaats eigenlijk geen recht aan zijn sterke optreden. VeeKay tekende met een fraaie passeerbeweging buitenom ook nog eens voor de spectaculairste actie van de wedstrijd. In de tweede race had de Ed Carpenter Racing-rijder te kampen met wegliggingsproblemen waardoor hij genoegen moest nemen met een elfde positie. In beide Honda Indy 200-races was Van Kalmthout de hoogst geklasseerde rookie en verstevigde daarmee zijn leidende positie in dit klassement.

Richard Verschoor besluit FIA F3-seizoen met ijzersterke inhaalrace en vijfde plaats op Mugello

TeamNL-talent Richard Verschoor heeft op het circuit van Mugello het FIA Formule 3-seizoen afgesloten met een sterke inhaalrace vol fraaie passeeracties die de 19-jarige MP Motorsport-rijder uiteindelijk een vijfde plaats opleverde. Verschoor pakte daarmee voor de dertiende keer punten voor het kampioenschap, nadat de Nederlander in de eerste race van het weekend als twaalfde was gefinisht. “Die tweede race was super. Op eigen kracht zoveel posities winnen voelt altijd goed. Ik had nu wel die extra snelheid die nodig is voor inhaalacties. Vooral de bochtensnelheid was mega”, keek Verschoor op zijn sterke slotweekend terug.

Tijmen van der Helm naar plek tien in Formule Renault Eurocup op de Nürburgring

Tijmen van der Helm is op het Grand Prix-circuit van de Nürburgring tijdens de derde ronde van de Formule Renault Eurocup als tiende en als dertiende geëindigd. In de eerste race van het weekend was het 16-jarige TeamNL-talent in een mooi strijdend groepje beland wat uiteindelijk één punt voor het kampioenschap opleverde. In de tweede race raakte een hogere klassering al in de tweede ronde buiten beeld toen de Nederlander in aanvaring kwam met een tegenstander en daardoor een onoverbrugbare achterstand opliep. “In de gegeven omstandigheden was die tiende plaats in de eerste race het maximaal haalbare. We moeten werken aan de set-up om meer snelheid te vinden”, aldus Van der Helm.