Download de KNAF app

Gemengde gevoelens bij Kas Haverkort na Formula Regional races in Barcelona

Kas Haverkort heeft op het circuit van Barcelona aan den lijve ondervonden hoe belangrijk de kwalificatie in het uiterst competitieve Formula Regional European Championship by Alpine is. In de eerste wedstrijd van het weekend mocht het 19-jarige TeamNL-talent na een uitstekende kwalificatie vanaf een derde startpositie vertrekken, wist deze plek ook in de race te behouden en stond daarmee alweer voor de tweede keer dit jaar op het podium. In race twee zat Haverkort echter met een dertiende startpositie op een circuit waar inhalen uiterst lastig is, vol in de problemen. Na in de openingsronde vier plaatsen te zijn kwijtgeraakt, wist de voor Van Amersfoort Racing uitkomende Nederlander toch weer terug te komen tot plek dertien, maar viel daarmee voor de eerste keer in vier races buiten de punten.

Richard Verschoor zet in Bakoe teleurstelling uit sprintrace om in punten bij hoofdrace

Richard Verschoor heeft op het stratencircuit van Bakoe opnieuw punten gescoord voor het FIA Formule 2 kampioenschap. Het was daarmee voor de vierde keer op rij dat het 22-jarige TeamNL-talent voor zijn team Van Amersfoort Racing de nodige punten bij elkaar reed. Toch overheerste bij Verschoor de teleurstelling over het Bakoe-weekend. Weliswaar revancheerde Verschoor zich met een achtste plaats in de hoofdrace, in de sprintrace moest de van poleposition gestarte Nederlander zijn auto al in de eerste ronde met schade aan de kant zetten.

Kas Haverkort opent seizoen met overtuigende zege op Imola

Kas Haverkort heeft tijdens de openingsronde van het Formula Regional European Championship by Alpine zijn bedoelingen meteen duidelijk gemaakt. Op het circuit van Imola schreef het 19-jarige TeamNL-talent op overtuigende wijze de tweede wedstrijd van het weekend op zijn naam. De voor Van Amersfoort Racing uitkomende Haverkort nam vanaf de tweede startplaats meteen de leiding. Door maar liefst vier safetycar-situaties zag het TeamNL-talent zijn voorsprong iedere keer weer tenietgedaan. Met uitgekiende herstarts wist Haverkort de koppositie echter stevig in handen te houden om uiteindelijk met iets minder dan een seconde voorsprong de winst voor zich op te eisen. In de op zaterdag verreden eerste wedstrijd van het openingsweekend van het Formula Regional European Championship by Alpine had Haverkort met een vijfde plaats ook al kostbare punten voor het kampioenschap gescoord.

Richard Verschoor ook in Australië met sterke inhaalrace in de punten

Richard Verschoor heeft op het Albert Park Street Circuit voor de derde keer op rij punten gescoord in het FIA Formule 2 kampioenschap. En voor de derde keer deed het 22-jarige TeamNL-talent dit na een ijzersterke inhaalrace. Door een voor hem uiterst ongunstige rode vlag in de kwalificatie moest de voor Van Amersfoort Racing rijdende Nederlander in de hoofdrace op het stratencircuit van Melbourne vanaf een kansloos geachte achttiende positie vertrekken. Verschoor liet echter opnieuw zijn strijdlust en snelheid zien en wist op te klimmen naar de zevende positie, goed voor zes kampioenschapspunten. In de op zaterdag verreden sprintrace had Verschoor met een sterke race ook al acht posities goed weten te maken om daar als tiende te worden afgevlagd.

Richard Verschoor in Djedda met fraaie inhaalrace van twintig naar zes

Richard Verschoor heeft op het Jeddah Corniche Circuit in Djedda tijdens de tweede ronde van het FIA Formule 2 kampioenschap met opnieuw een fraaie inhaalrace voor de tweede keer op rij punten gescoord. Door een spin in de kwalificatie moest het 22-jarige TeamNL-talent in de hoofdrace vanaf een twintigste positie starten. Samen met zijn team Van Amersfoort Racing koos Verschoor ervoor om, in tegenstelling tot het grootste deel van het veld, op de mediumbanden te starten. Door de hele race een uitstekend tempo te rijden, een geslaagde pitstop en diverse inhaalacties, wist Verschoor veertien plaatsen goed te maken en als zesde de finish te passeren. Daarmee pakte de Nederlander acht punten voor het kampioenschap.