Download de KNAF app

Sterk debuut Thomas ten Brinke in Formula Regional EC, wisselende resultaten TeamNL-talenten in Barcelona

Thomas ten Brinke heeft bij zijn debuut in het Formula Regional European Championship by Alpine meteen indruk gemaakt. Het 16-jarige TeamNL-talent legde op Circuit de Barcelona-Catalunya in de eerste race beslag op een achtste positie, om in race twee zelfs als zesde de finish te passeren. Kas Haverkort verging het in dezelfde klasse in Barcelona een stuk minder. In de eerste race werd het 17-jarige TeamNL-talent geraakt door een concurrent en moest daardoor al in de eerste ronde opgeven. In de tweede wedstrijd maakte de vanuit het achterveld gestarte MP Motorsport-piloot veel plaatsen goed, maar moest toch genoegen nemen met de 17de positie. In Barcelona maakte Tijmen van der Helm zijn debuut in het FIA Formule 3 Kampioenschap. Het 17-jarige TeamNL-talent deed in zijn eerste weekend veel ervaring op en eindigde de drie races op de plekken 21, 15 en 20.

Derde toptienfinish in vier IndyCar-wedstrijden voor Rinus VeeKay

Met een negende plaats in de tweede wedstrijd van het raceweekend op de Texas Motor Speedway heeft Rinus 'VeeKay' van Kalmthout zijn derde toptienfinish in vier races gescoord. De 20-jarige voormalig TeamNL-rijder en met ingang van dit seizoen TeamNL-ambassadeur kan terugkijken op een uitdagend weekend in de Lone Star State, eentje welke uiteindelijk op een positieve wijze werd afgesloten.

Rinus VeeKay dankzij sterk optreden in St. Petersburg gedeeld zesde in tussenstand NTT IndyCar Series

Na twee races in het NTT IndyCar Series seizoen van 2021 bezet Rinus ‘VeeKay’ van Kalmthout een prachtige zesde plaats in het tussenklassement. De 20-jarige voormalig TeamNL-rijder en met ingang van dit seizoen TeamNL-ambassadeur finishte tijdens de Firestone Grand Prix of St. Petersburg voor de tweede achtereenvolgende keer bij de beste tien – ditmaal kwam VeeKay als negende over de eindstreep.

Tegenslag voor Kas Haverkort bij debuut in Formula Regional EC by Alpine

Het debuut van Kas Haverkort in het Formula Regional European Championship by Alpine is bepaald niet verlopen zoals het 17-jarige TeamNL-talent zich dat had voorgesteld. Op het circuit van Imola werd de MP Motorsport-piloot in de eerste race van de baan gereden en belandde in de bandenstapels. In race twee leek Haverkort op weg naar zijn eerste punten voor het kampioenschap, toen de voorvleugel van zijn auto losraakte waardoor hij een top tien finish in rook zag opgaan. “Een weekend om snel te vergeten. Het had veel beter gekund, maar alles zat tegen”, blikte een teleurgestelde Haverkort terug.

KNAF-talenten TeamNL-selectie doet stap omhoog, Rinus van Kalmthout TeamNL-ambassadeur

De Knac Nationale Autosport Federatie is er trots op om ook voor het seizoen 2021 weer een uiterst talentvolle TeamNL-selectie te kunnen presenteren. De 17-jarige Kas Haverkort en de nieuwste aanwinst binnen TeamNL, de 16-jarige Thomas ten Brinke, promoveren naar het Formula Regional European Championship by Alpine. De 20-jarige Richard Verschoor debuteerde onlangs in de FIA Formule 2 en maakte direct indruk met zijn snelheid en twee top vijf klasseringen. De 17-jarige Tijmen van der Helm, vorig jaar actief in de Formule Renault Eurocup, stapt over naar het FIA Formule 3 kampioenschap. Rinus van Kalmthout heeft nu als tweedejaars IndyCar-coureur de top definitief bereikt en is het talentenprogramma daarmee ontstegen. TeamNL is uiterst verheugd dat de 20-jarige Hoofddorper aan het programma verbonden blijft en als ambassadeur van TeamNL gaat optreden.