Download de KNAF app

Tegenslag voor Jayden Thien bij FIA Karting Academy Trophy in Genk

Het incasseringsvermogen van Jayden Thien is afgelopen weekend bij de tweede ronde van de FIA Karting Academy Trophy flink op de proef gesteld. In het Belgische Genk was in de kwalificatie de afstelling van de kart niet optimaal waardoor het 12-jarige Nederlandse karttalent bleef steken op een 18de positie. Vervolgens liep Thien in een van de heats buiten zijn schuld tegen een ‘bumperpenalty’ op, om vervolgens in een hectische finale nog een keer te worden bestraft. Meer dan een 22ste plaats op nota bene zijn thuiscircuit zat er daardoor niet in. “Dit is zeker niet wat ik gehoopt had. Het is een continue leerproces”, blikte een teleurgestelde Jayden Thien terug.

Leerzaam weekend voor Jayden Thien bij openingsronde FIA Karting Academy Trophy

Jayden Thien heeft in het Italiaanse Adria bij de eerste ronde van de FIA Karting Academy Trophy in de finale een vijftiende positie behaald. Het pas 12-jarige Nederlandse karttalent had zich als zeventiende voor de finale geplaatst en reed daarin zelfs even op een achtste positie. In het vervolg van de wedstrijd moest Thien echter weer wat posities prijsgeven om na een felle strijd als vijftiende te worden geklasseerd. “Ik had er iets meer van verwacht want ik weet dat ik beter kan. De snelheid was er niet helemaal, maar ik heb dit weekend wel heel veel geleerd”, blikte Jayden Thien terug.

Chrono Karting presenteert nieuwe kalender NK 2 takt

De Chrono Karting presenteert nieuwe kalender NK 2 takt.

Chrono Karting heeft haar nieuwe NK kalender rond. Met 2 wedstrijden in Nederland, 1 in Duitsland en 1 in België presenteert zij een mooi volwaardig kampioenschap. Zie onderstaand de kalender. 

2T kalender

Chrono Karting presenteert nieuwe kalender NK 4 takt

Chrono Karting presenteert nieuwe NK kalender NK 4 takt.

Chrono Karting heeft haar nieuwe NK kalender rond. Met 4 wedstrijden in Nederland en 1 op het kartcircuit van Spa Francorchamps presenteert zij een mooi volwaardig kampioenschap. Zie onderstaand de kalender.

4T kalender

Gevorderde kartlessen Dutch Karting School gaan van start in september

De gehele dag intensieve kartlessen onder begeleiding van professionele instructeurs. Een volgende stap na de beginners cursus. Voor de jonge coureurs van 7 t/m 12 jaar.