Download de KNAF app

Vierde plaats voor Reno Francot in FIA Karting Academy Trophy

Reno Francot heeft in zijn nog jonge carrière kennis gemaakt met de harde wet dat je niet altijd krijgt waar je recht op hebt. In het Zweedse Kristianstad was het pas 13-jarige Nederlandse karttalent in de finale van de FIA Karting Academy Trophy op weg naar een podiumpositie en daarmee een top twee klassering in de eindstand van dit prestigieuze kampioenschap, toen hij werd geraakt door een concurrent en zijn race in het gras zag eindigen. Francot viel daardoor met een vierde plaats op slechts één punt van de derde positie net buiten het podium van de FIA Karting Academy Trophy.

Wet van Murphy zit Reno Francot dwars in Adria bij ronde twee FIA Karting Academy Trophy

‘Alles wat fout kon gaan, ging ook fout’, is misschien iets teveel gezegd, maar het zat Reno Francot op Adria Karting Raceway bij de tweede ronde van de FIA Karting Academy Trophy bepaald niet mee. Het 13-jarige Nederlandse karttalent dat de openingsronde van dit kampioenschap volledig had gedomineerd, werd in de kwalificatie opgehouden en zat in zowel de heats als de finale letterlijk achter de hoek waar de klappen vielen. Door een paar geweldige inhaalraces wist Francot de schade te beperken waardoor de Nederlander met nog één wedstrijd te gaan nog volop uitzicht heeft op de titel.

Gevorderde kartlessen gaan van start in september

De gehele dag intensieve kartlessen onder begeleiding van professionele instructeurs. Een volgende stap na de beginners cursus. Voor de jonge coureurs van 7 t/m 12 jaar. Een betere voorbereiding op het nieuwe kartseizoen. Van begeleiding in de praktijk, tot technische ondersteuning, uitleg reglementen & procedures.

Overtuigende overwinning Reno Francot in openingsronde FIA Karting Academy Trophy

Reno Francot heeft op Pro Kart Raceland in het Duitse Wackersdorf op meer dan overtuigende wijze de openingsronde van de FIA Karting Academy Trophy op zijn naam geschreven. Het pas 13-jarige Nederlandse karttalent scoorde in de drie kwalificatieheats twee zeges en een tweede plaats en mocht daarmee in de finale van poleposition vertrekken. Ook in de finale toonde Francot zijn klasse door in de slotfase van de concurrentie weg te rijden en op dominante wijze de overwinning voor zich op te eisen.