Download de KNAF app

Rocco Coronel bekroont sterk optreden in Cremona met zevende plaats in FIA Karting Academy Trophy

Rocco Coronel heeft zich tijdens de derde en laatste ronde van de FIA Karting Academy Trophy in het Italiaanse Cremona van zijn beste kant laten zien. Het 12-jarige Nederlandse karttalent reed snelle rondetijden, was voortdurend in de kop van het veld te vinden, vocht mooie duels uit en streed in de finale om een top vijf klassering, toen hij in aanraking kwam met een concurrent. Coronel knokte echter gewoon door en wist uiteindelijk beslag te leggen op een zwaar bevochten maar zeer verdienstelijke zevende plaats.

Rocco Coronel ziet snelheid bij FIA Karting Academy Trophy in Rødby niet beloond

Het zat Rocco Coronel bepaald niet mee bij de tweede ronde van de FIA Karting Academy Trophy in het Deense Rødby. Aan de snelheid van het 12-jarige Nederlandse karttalent lag het in ieder geval niet. Na in de vrije trainingen al in de top drie te zijn geëindigd, klokte Coronel in de kwalificatie zelfs de snelste tijd in het 44 deelnemers tellende veld. De eerste kwalificatieheat leverde nog een derde plek op, maar door technische problemen moest de Nederlander in heat twee zijn kart al na vijf ronden in de pits parkeren. In de derde kwalificatieheat reed Coronel vervolgens naar een klinkende overwinning om in de finale al snel de leiding te nemen. Drie ronden voor het einde kwam Coronel echter in het gedrang, passeerde als zevende de finish en werd vervolgens ook nog getrakteerd op een tijdstraf van vijf seconden waardoor hij als vijftiende in de eindklassering werd opgenomen. Deze positie deed bepaald geen recht aan de snelheid die Coronel het hele weekend aan de dag had gelegd.

Rocco Coronel toont snelheid in leerzame eerste ronde FIA Karting Academy Trophy

Rocco Coronel is in het Tsjechische Trinec bij de openingsronde van de FIA Karting Academy Trophy als 17de geëindigd. Deze klassering deed geen recht aan de snelheid en strijdlust die het Nederlandse karttalent, met zijn 12 jaar een van de jongste deelnemers van het veld, aan de dag legde. Door een wat mindere kwalificatie moest Coronel op de baan waar inhalen juist zo lastig is in de heats vanaf plek tien beginnen. Ondanks drie goede klassering leverde dit een 15de startplaats voor de finale op. Deze op zich nog kansrijke positie werd in de eerste ronde tenietgedaan toen de jonge Nederlander werd aangereden en vanaf plek dertig zijn race moest vervolgen. Met dertien plaatsen winst in een veld dat zo aan elkaar gewaagd is, mocht Coronel toch tevreden terugkijken. “Ik had op iets meer gerekend, maar het was wel een heel leerzaam weekend”, vatte Coronel zijn eerste ervaringen met de FIA Karting Academy Trophy samen.

Rocco Coronel Nederlandse vertegenwoordiger in FIA Karting Academy Trophy 2023

Rocco Coronel gaat Nederland dit jaar vertegenwoordigen in de FIA Karting Academy Trophy. Het 12-jarige karttalent uit Eemnes werd door de KNAF gekozen op basis van zijn resultaten, snelle progressie en toekomstperspectief. De FIA Karting Academy Trophy omvat drie wedstrijden waarbij 50 karttalenten uit evenzovele landen van over de hele wereld het met identiek materiaal tegen elkaar opnemen. “Het is heel speciaal om hiervoor te worden uitgekozen en meteen weer een mooie kans. Ik verwacht er veel van”, aldus een opgetogen Rocco Coronel over zijn selectie.

Berichtgeving ten aanzien van evenement Pottendijk op 1 en 2 oktober 2022

De KNAF staat onder meer voor een veilig evenement. Circuit Pottendijk beschikt echter niet over een geldige baanlicentie. In overleg tussen de KNAF, haar veiligheidsfunctionaris en de organisator is getracht deze situatie op een voor alle deelnemers positieve, dus veilige manier te beslechten.

Omdat wij een beslissing over het wel of niet door kunnen gaan van een evenement niet van het laatste moment willen laten afhangen, hebben wij begin deze week geëvalueerd of er voldoende zekerheid bestond dat het circuit conform de aanwijzingen van de veiligheidsfunctionaris zou worden ingericht. Dit leidde tot een bericht richting organisator dat het evenement op de huidige manier niet onder KNAF auspiciën kan plaatsvinden.

Wij horen dat de organisator desondanks het evenement door laat gaan. Voor de goede orde; het evenement vindt niet onder KNAF auspiciën plaats.

De baan is dus niet KNAF gekeurd op veiligheid en de wedstrijd is niet omgeven door KNAF waarborgen omtrent een eerlijk verloop. Ook telt het evenement niet mee voor enig officieel erkend kampioenschap. Daarnaast gelden de KNAF verzekeringen voor persoonlijk ongevallen (bij letsel) en de verzekering voor aansprakelijkheid (als u anderen schade toebrengt of de organisator u schade toebrengt) niet.

 

achtergrond tablets