Download de KNAF app

Rocco Coronel toont snelheid in leerzame eerste ronde FIA Karting Academy Trophy

Rocco Coronel is in het Tsjechische Trinec bij de openingsronde van de FIA Karting Academy Trophy als 17de geëindigd. Deze klassering deed geen recht aan de snelheid en strijdlust die het Nederlandse karttalent, met zijn 12 jaar een van de jongste deelnemers van het veld, aan de dag legde. Door een wat mindere kwalificatie moest Coronel op de baan waar inhalen juist zo lastig is in de heats vanaf plek tien beginnen. Ondanks drie goede klassering leverde dit een 15de startplaats voor de finale op. Deze op zich nog kansrijke positie werd in de eerste ronde tenietgedaan toen de jonge Nederlander werd aangereden en vanaf plek dertig zijn race moest vervolgen. Met dertien plaatsen winst in een veld dat zo aan elkaar gewaagd is, mocht Coronel toch tevreden terugkijken. “Ik had op iets meer gerekend, maar het was wel een heel leerzaam weekend”, vatte Coronel zijn eerste ervaringen met de FIA Karting Academy Trophy samen.

Rocco Coronel Nederlandse vertegenwoordiger in FIA Karting Academy Trophy 2023

Rocco Coronel gaat Nederland dit jaar vertegenwoordigen in de FIA Karting Academy Trophy. Het 12-jarige karttalent uit Eemnes werd door de KNAF gekozen op basis van zijn resultaten, snelle progressie en toekomstperspectief. De FIA Karting Academy Trophy omvat drie wedstrijden waarbij 50 karttalenten uit evenzovele landen van over de hele wereld het met identiek materiaal tegen elkaar opnemen. “Het is heel speciaal om hiervoor te worden uitgekozen en meteen weer een mooie kans. Ik verwacht er veel van”, aldus een opgetogen Rocco Coronel over zijn selectie.

Berichtgeving ten aanzien van evenement Pottendijk op 1 en 2 oktober 2022

De KNAF staat onder meer voor een veilig evenement. Circuit Pottendijk beschikt echter niet over een geldige baanlicentie. In overleg tussen de KNAF, haar veiligheidsfunctionaris en de organisator is getracht deze situatie op een voor alle deelnemers positieve, dus veilige manier te beslechten.

Omdat wij een beslissing over het wel of niet door kunnen gaan van een evenement niet van het laatste moment willen laten afhangen, hebben wij begin deze week geëvalueerd of er voldoende zekerheid bestond dat het circuit conform de aanwijzingen van de veiligheidsfunctionaris zou worden ingericht. Dit leidde tot een bericht richting organisator dat het evenement op de huidige manier niet onder KNAF auspiciën kan plaatsvinden.

Wij horen dat de organisator desondanks het evenement door laat gaan. Voor de goede orde; het evenement vindt niet onder KNAF auspiciën plaats.

De baan is dus niet KNAF gekeurd op veiligheid en de wedstrijd is niet omgeven door KNAF waarborgen omtrent een eerlijk verloop. Ook telt het evenement niet mee voor enig officieel erkend kampioenschap. Daarnaast gelden de KNAF verzekeringen voor persoonlijk ongevallen (bij letsel) en de verzekering voor aansprakelijkheid (als u anderen schade toebrengt of de organisator u schade toebrengt) niet.

KNAF zoekt vrouwelijk karttalent voor afvaardiging naar FIA Motorsport Games

KNAF Selectiedag op 15 september op Kartcentrum Zwolle

Met de Formule 1 in Zandvoort nog maar net achter de rug is de KNAF druk bezig met de Nederlandse afvaardiging voor het Karting Slalom onderdeel van het volgende grote evenement, de FIA Motorsport Games van 26 t/m 30 oktober in Marseille, ook wel ‘de Olympische Spelen van de autosport’ genoemd. Om die reden organiseert de KNAF, de overkoepelende kart- en autosportbond, op 15 september aanstaande een Selectiedag bij Kartcentrum Zwolle om vrouwelijk karttalent te vinden die de titel mag gaan verdedigen. Bij de vorige editie in 2019 won Nederland namelijk dit onderdeel met Nina Pothof en Bastiaan van Loenen. Meiden tussen de 14 en 16 jaar die goed kunnen karten worden opgeroepen om deel te nemen aan de KNAF Selectiedag. Aan het einde van de Selectiedag zal de volledige Nederlandse afvaardiging aan de FIA Motorsport Games bekend worden gemaakt. De winnares krijgt niet alleen het ticket ter waarde van € 750 voor de FIA Motorsport Games gesponsord door de KNAF sectie Karting, maar zal ook worden opgeleid tot een licentiewaardige rijdster als zij (nog) niet in het bezit is van een nationale kartlicentie . Voor meer informatie en inschrijven zie: https://www.kartcentrumzwolle.nl/kart-evenementen/races/fia-motorsportgames/12/

Nederland vertegenwoordigen
Van 26 tot en met 30 oktober vinden de FIA Motorsport Games in Marseille plaats, ook wel de Olympische Spelen van de autosport genoemd. De KNAF zal 2 karttalenten afvaardigen voor de Karting Slalom, waarbij er nu nog naar een vrouwelijk karttalent wordt gezocht in de leeftijd van 14 tot 16 jaar, internationale licentiehouders zijn uitgesloten voor dit onderdeel. Het karttalent hoeft niet in het bezit te zijn van een eigen kart, maar moet wel goed kunnen karten. Vorig jaar heeft Nederland met Nina Pothof en Bastiaan van Loenen de Karting Slalom gewonnen. Aan de nieuwe afvaardiging de zware taak om de titel te gaan verdedigen.

Roman Caresani, voorzitter KNAF Karting, vertelt: “Nederland staat momenteel enorm in de ‘spotlight’ met succesvolle coureurs als Max Verstappen en Richard Verschoor, die beiden zijn doorgestroomd naar de autosport na een succesvolle kart carrière. Ook steeds meer meiden worden aangestoken met het ‘kartvirus’. En juist die talentvolle meiden zoeken we om Nederland te vertegenwoordigen bij de FIA Motorsport Games. We zijn benieuwd wie zichzelf in the picture rijdt tijdens de KNAF Selectiedag! ”

Tijdens de KNAF Selectiedag zullen de kandidaten zich eerst één voor één voorstellen aan de jury. Na deze voorstelronde gaan de kandidaten zich klaarmaken voor de Karting Slalom en zal degene met de snelste tijd uiteindelijk een ticket naar de FIA Motorsportgames winnen.

Praktische informatie
Selectiedag KNAF
Donderdag 15 september
Vanaf 16:00 uur
Kartcentrum Zwolle, Heinoseweg 10B, 8026 PC, Zwolle
Aanmelden kan via de volgende link: klik hier

Mees Houben sluit FIA Karting Academy Trophy uitstekend af met elfde plaats in Le Mans

Mees Houben heeft op het kartcircuit van Le Mans met een elfde plaats zijn beste score in de FIA Karting Academy Trophy behaald. Maar nog meer dan met deze positie, maakte het 12-jarige Nederlandse karttalent indruk door juist onder moeilijke omstandigheden in de tijdtraining en natte kwalificatieheat zijn beste klasseringen te behalen. Daarbij reed Houben ondanks zijn gebrek aan ervaring op het type kart waarmee in de Academy Trophy wordt gereden het hele weekend in de top mee. “We zijn heel tevreden. Mees heeft veel progressie geboekt en ontzettend veel geleerd, en daarmee zijn onze doelen behaald”, aldus Nico Houben, de vader van Mees.