Download de KNAF app

Strijdende Mees Houben kent leerzaam weekend bij FIA Karting Academy Trophy in Genk

Mees Houben is in het Belgische Genk bij de openingsronde van de FIA Karting Academy Trophy als 21ste geëindigd. Deze klassering deed geen recht aan de snelheid en strijdlust die het pas 12-jarige Nederlandse karttalent liet zien. Na twee keurige achtste plaatsen, zorgde een 23ste positie in kwalificatieheat twee ervoor dat Houben vanaf een lastige 21ste plek aan de finale moest beginnen. Daarin knokte de Limburger zich opnieuw naar voren, totdat versleten banden ervoor zorgden dat zijn opmars stokte. “We hebben ontzettend veel geleerd en Mees heeft het gewoon goed gedaan. Dat hij zelf niet tevreden is en op meer had gehoopt, is alleen maar positief. Als een van de jongste en minst ervaren rijders heeft hij zich goed laten zien. Het is nu nog de puntjes op de i zetten”, aldus Nico Houben, de vader van Mees.

Enerverende eerste ronde Nederlands kampioenschap Rotax Max belooft spannend seizoen

Na een lange winter is onder een lekker voorjaarszonnetje en grote publieke belangstelling het Nederlands kampioenschap Rotax Max & KZ2/KZ2+ van Chrono Karting weer van start gegaan. Het zorgde meteen voor een boeiende strijd. Met spannende races, onverwachte inhaalacties en (soms) al even onverwachte successen lieten de races op Circuit Park Berghem zien waarom de titelstrijd het hoogste kartniveau in Nederland vertegenwoordigt.

Mees Houben Nederlandse vertegenwoordiger in FIA Karting Academy Trophy 2022

Mees Houben gaat Nederland vertegenwoordigen in de FIA Karting Academy Trophy van 2022. Het 12-jarige Limburgse karttalent werd door de KNAF gekozen op basis van zijn behaalde resultaten, in korte tijd geboekte progressie en toekomstperspectief. De FIA Karting Academy Trophy omvat drie wedstrijden waarbij 51 karttalenten uit vijftig verschillende landen het met identiek materiaal tegen elkaar opnemen.

KNAF Karting examendag op Kartcentrum Lelystad

Op zaterdag 19 februari a.s. (tussen 9:00-12:00 uur) is er een KNAF karting licentie-examen mogelijkheid gecreëerd op Kartcentrum Lelystad. Desgewenst kunnen er dus KNAF karting theorie en/of praktijkexamens gedaan worden voor het behalen van de licentie.

Inschrijven hiervoor is verplicht en kan via de kalender in Mijn KNAF.

Vierde plaats voor Reno Francot in FIA Karting Academy Trophy

Reno Francot heeft in zijn nog jonge carrière kennis gemaakt met de harde wet dat je niet altijd krijgt waar je recht op hebt. In het Zweedse Kristianstad was het pas 13-jarige Nederlandse karttalent in de finale van de FIA Karting Academy Trophy op weg naar een podiumpositie en daarmee een top twee klassering in de eindstand van dit prestigieuze kampioenschap, toen hij werd geraakt door een concurrent en zijn race in het gras zag eindigen. Francot viel daardoor met een vierde plaats op slechts één punt van de derde positie net buiten het podium van de FIA Karting Academy Trophy.