Download de KNAF app

Onwillige techniek weerhoudt Jari van Hoof van mooie klassering in Rallye Mont-Blanc Morzine

Jari van Hoof leek in de Rallye Mont-Blanc Morzine op weg naar een mooie klassering, toen de techniek hem in de steek liet. Voor de tweede keer op rij kreeg het 19-jarige KNAF Academy-talent te maken met een gebroken aandrijfas van zijn Opel e-Corsa. “Het ging juist zo goed op de eerste dag toen een kleine kilometer voor de finish van de laatste proef van die dag de aandrijfas brak. We lagen op dat moment op de zevende plek”, aldus Van Hoof, die uiteindelijk met navigator Colin Wils als tiende werd geklasseerd.

Aandrijfas breekt Jari van Hoof op in ADAC Saarland-Pfalz Rallye

Jari van Hoof heeft voor het eerst dit seizoen de finish van een wedstrijd in de ADAC Opel e-Rally Cup niet gezien. Tijdens de zesde klassementsproef van de ADAC Saarland-Pfalz Rallye begaf de aandrijfas van zijn auto het waardoor het 19-jarige KNAF Academy-talent voortijdig moest opgeven. “We waren juist zo goed onderweg en wilden net gaan aanzetten om een paar plekken winst te pakken. Maar helaas, ook dit hoort bij een technische sport”, aldus de door Colin Wils genavigeerde Van Hoof.

Jari van Hoof tevreden met plek negen in eerste echte bergrally

Jari van Hoof heeft de Rallye Weiz, de vierde ronde van de ADAC Opel e-Rally Cup, als negende afgesloten. Het rijden op de bochtige bergwegen was voor het 19-jarige KNAF Academy-talent een compleet nieuwe ervaring en derhalve kon de door Colin Wils genavigeerde Van Hoof goed leven met de negende positie. “Het is zo anders dan wat we in ons vlakke Nederland gewend zijn. Bergaf rijd je van de ene blinde bocht naar de andere en moet je ook nog oppassen dat je geen rotsblokken raakt of een afgrond in rijdt”, blikte Van Hoof op het Oostenrijkse avontuur terug.

Jari van Hoof negende in leerzame ADAC Rallye Stemweder Berg

Jari van Hoof is bij de 50e ADAC Rallye Stemweder Berg, de derde ronde van de ADAC Opel e-Rally Cup, als negende geëindigd. Het 19-jarige KNAF Academy-talent stond niet helemaal fit aan de start van de rond Lübbecke verreden rally en werd daarnaast in de eerste proeven ook nog eens geplaagd door vermogensverlies. De door Colin Wils genavigeerde Van Hoof nam dan ook geen risico’s en bracht zijn Van Hoof Sport e-Corsa schadevrij aan de finish. “Het was een totaal nieuwe omgeving waarin we reden met hoogteverschillen en veel blinde bochten en daarmee een heel leerzame ervaring”, aldus Van Hoof.

Prachtige derde plaats voor Jari van Hoof in ADAC Opel e-Rally Cup bij ELE Rally

Jari van Hoof heeft bij zijn tweede optreden in de ADAC Opel e-Rally Cup meteen een prachtige derde plaats gescoord. Na een op zich al sterk begin, sloeg het 19-jarige KNAF Academy-talent in de slotfase van de 57e ELE Rally toe en steeg naar de derde plaats in het eindklassement van de ADAC Opel e-Rally Cup, de eerste rally cup voor volledig elektrisch aangedreven rallyauto's. “Hier had ik vooraf niet van durven dromen, echt heel speciaal”, aldus een meer dan tevreden Van Hoof, die in zijn thuisrally voor het eerst genavigeerd werd door Colin Wils.