Download de KNAF app

Het Eurol NK Autocross gaat eindelijk los

Beste Autocrossliefhebbers,

De eerste Eurol NK Autocross van het jaar 2022 staat op het punt van beginnen. 
Niets lijkt een geslaagd evenement in de weg te staan, mits de zonnebrand niet uitverkocht is 😉
Alle seinen staan op groen en dat betekent dat we op stoom komen in Albergen.
Vrijdag hopen we de meeste van jullie al te kunnen begroeten en anders tsja dan wordt het zaterdag. 

Bijzonder Reglement
Klik hier voor het bijzonder reglement

Locatie
Klik hier voor de indeling van de locatie

Routebeschrijving
Klik hier voor de routebeschrijving die van van de Albergse Cross Club ontvangen hebben

Info Albergse Cross Club
Klik hier voor de informatie van de Albergse Cross Club

Startvolgorde Albergen
Klik hier voor de startvolgorde

Entree informatie Albergse Autocross Club
Beste deelnemers/bezoekers in verband met een weekend wedstrijd en wij jullie allemaal de mogelijkheid willen bieden om te kunnen blijven overnachten tot zondagmorgen, of om deel te nemen aan de RAMO wedstrijd, zijn wij genoodzaakt om bij binnenkomst voor 2 dagen entree te heffen. 
Voor de entreeprijzen en eventuele teruggave klik hier
Bedankt voor jullie begrip.

Bestuur ACC Albergen

Deelnemerslijsten
Na het verwerken van alle wijzigingen zie hieronder de deelnemerslijsten voor het Eurol NK Autocross 2022
Superklasse
Sprintklasse 2000
Juniorbuggy
Sprintklasse 1600
Keverklasse
Juniorklasse
Toerwagenklasse
Divisie V

Tot ziens in Albergen!

Succesvolle registratie Eurol NK Autocross 2022

Het waren voor de SONAK de meest spannende 152 uur van het seizoen tot nu toe. In het post-corona seizoen weet je nu eenmaal niet precies wat je mag verwachten aan registraties. Het heeft ons erg verrast in positieve zin dat er in totaal 247 registraties zijn geteld en dat zijn er meer dan voor de corona crisis. En dat maakt dat we er ineens wel heel erg veel zin in hebben. Wij zijn klaar voor het Eurol NK Autocross 2022.

In de Sprintklasse 1600 werden de meeste registraties geteld en moet deze klasse, samen met de Divisie V, selectiewedstrijden rijden om tot een compleet startveld te komen. Daarvoor zijn we op zondag 10 april te gast in Aalten bij SS Aalten, om twee weken later op zaterdag 23 april af te reizen naar Ferwoude. Grote voordeel van deze wedstrijd is dat deze wordt verreden op de baan waar de eerste NK wedstrijd op 7 mei ook verreden zal worden. De meeste klassen zijn erg mooi gevuld en zien we bij de juniorklasse en de keverklasse ook weer een hoger deelname aantal.

Verhoging maximum aantal deelnemers per wedstrijd Sprint 1600 en Divisie V
De SONAK heeft na het bekijken van de registratielijsten besloten om het maximum aantal deelnemers aan het NK 2022 voor de Sprintklasse 1600 en Divisie V op te hogen naar 36.

Waarom doen we dit?
Vanwege de beperkingen in de afgelopen 2 seizoenen door Covid 19. Ondanks deze ophoging zijn er toch nog selectiewedstrijden nodig voor beide klassen.

We hebben er bewust voor gekozen om niet het maximale aantal van 15 deelnemers in één groep te laten rijden. Dit om meer ruimte op de baan te creëren zodat er minder schade wordt gereden en daardoor hopelijk minder afsleep nodig is. Hierdoor hebben we durven besluiten dat we ons deze 6 extra starts op een wedstrijddag kunnen veroorloven. Door de verhoging van het maximum aantal rijders gaan we niet over tot het rijden van een kleine finale voor deze klassen.

In de Superklasse hebben zich meer dan 30 rijders geregistreerd waardoor er een wachtlijst gehanteerd gaat worden. Vanuit het verleden hebben we gezien dat het maximum aantal rijders bij de Superklasse eigenlijk nooit gehaald wordt.

Om precies te kunnen zien wie zich in welke klasse heeft geregistreerd klik je op de onderstaande link:

Voorlopige registratielijst

Wij vertrouwen erop jullie hiermee voldoende op de hoogte te hebben gesteld en wij wensen jullie alvast een mooi en sportief Eurol NK Autocross 2022 toe.

Met vriendelijke groet.
SONAK

Registratie Eurol NK Autocross 2022 gesloten

Afgelopen dinsdag is om 23.59h de registratie voor het Eurol NK Autocross 2022 gesloten. Op een paar kleine dingen na is de registratie afgelopen week goed verlopen, met dank aan de KNAF. De SONAK gaat de komende dagen de stand opmaken, de registraties zorgen ervoor dat er weer wat vrije tijd in gaat zitten om alles in kaart te brengen. Het “een-druk-op-de-knop” idee geldt net niet.

Alle geregistreerde rijders ontvangen volgende week persoonlijk bericht van de SONAK via de mail.

Dit houdt dan ook in dat we pas eind volgende week een registratielijst op internet kunnen tonen.

Registratie Eurol NK Autocross 2022 start op 16 februari

Beste licentiehouders en clubbesturen,

Autocrosssers houden niet van oranje stoplichten, laat staan van rode stoplichten. We hebben die kleuren lang genoeg gezien. Het begint er dan ook steeds meer op te lijken dat de kleur eindelijk in groen gaat veranderen. Daar krijg je toch echt de cross kriebels van, en dat voelt goed. De eerste vergunningsaanvragen zijn allang de deur uit, en iedereen staat te popelen om iets te kunnen organiseren. En dat geldt natuurlijk ook voor ons, we zijn er aan toe om weer een normaal seizoen te verwelkomen. We weten alleen dat een tegenslag op de loer kan liggen, maar daar gaan we nog maar even niet van uit. De route naar het Eurol NK Autocross seizoen 2022 is dan ook uitgezet, en jullie kunnen je daarvoor binnenkort registeren. Lekker toch?

Op woensdag 16 februari ’22 start de registratie voor het Eurol Nederlands Kampioenschap Autocross 2022. Men kan zich via Mijn KNAF (www.knaf.nl) registreren.
In onderstaand overzicht ziet u op welk tijdstip welke klasse open gaat via mijn KNAF. Voor alle klassen geldt dat men zich kan registreren t/m 22 februari ’22, daarna is registreren niet meer mogelijk.

Registratie

Rijders, check dus van te voren of je kunt inloggen!!

Hoe kan ik me registreren?
Via www.knaf.nl en dan kies je rechtsboven in voor “Inloggen Mijn KNAF”. Dit gedeelte van de site is uitsluitend bedoeld voor personen die in het bezit zijn van een KNAF licentie.

Klik hier voor de handleiding Registratie NK Autocross

Hoe kunnen buitenlandse rijders zich registreren?
Buitenlandse rijders die voor de allereerste keer registreren, moeten eerst een account aanmaken.

Klik hier voor de handleiding in het Engels
Klik hier voor de handleiding in het Nederlands

Buitenlandse rijders die zich voorgaande jaren geregistreerd hebben voor het NK, kunnen op dezelfde wijze inloggen als Nederlandse rijders met hun inloggegevens. Ook hiervoor geldt, check dit van te voren.

Meer informatie en veel gestelde vragen over de registratie van het Eurol NK Autocross is te vinden op klik hier.

Klik hier voor het Reglement Nederlands Kampioenschap

Vragen?
Heb je problemen met inloggen en/of registreren dan kun je op werkdagen bellen met de medewerkers van het Federatiebureau van de KNAF, bereikbaar op werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur op tel. 088-0047 888. Op woensdagochtend is het Federatiebureau niet bereikbaar. 

Heb je een algemene vraag over het Eurol NK Autocross, dan kun je op werkdagen tussen 19:00 en 21:00 uur contact opnemen met Arnoldina Heeres (0514-523006 / 06-25291538) of via de e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met vriendelijke groet,
SONAK

Bekendmaking kalender Eurol NK Autocross 2022

Beste licentiehouders, officials, en andere autocrossliefhebbers,

Het wachten wordt beloond, dat is de stelling voor de kalender voor het Eurol NK Autocross 2022. Door een verschuiving van de ALV, wat uiteindelijk een afgelasting werd, hadden we tijd genoeg zou je denken. Toch valt het kijken in de toekomst ook de clubs zwaar. We hebben seizoen 2021 nog op het netvlies en dan hoop je niet op een herhaling. Terughoudendheid is dan ook een woord wat we vaak hoorden de afgelopen maanden maar dat neemt niet weg dat we geen mooie Eurol NK Autocross kalender hebben kunnen opstellen.
Daarom presenteren we met trots dan ook de data en de plaatsen waar we komend jaar weer gaan rijden.

NK Autocross kalender 2022

Gewoon vertrouwd weer 6 losse eendag evenementen waar we alleen in regio west geen NK zullen rijden. Verder hopen we op een normaal seizoen zonder gekke restricties en lockdowns. Al zijn die laatste punten op dit moment zeker niet ondenkbaar.
Laten we daar nog maar niet teveel over nadenken en ons focussen op het nieuwe seizoen.
Bij deze wensen we jullie allemaal een fantastische december maand toe en veel gezondheid.

Tot Autocross.
BSAC
SONAK

PS. Mochten er veel registraties zijn dan hebben we ook nog twee selectie wedstrijden ingepland staan op 10 en 23 april 2022