Download de KNAF app

Bekendmaking kalender Eurol NK Autocross 2022

Beste licentiehouders, officials, en andere autocrossliefhebbers,

Het wachten wordt beloond, dat is de stelling voor de kalender voor het Eurol NK Autocross 2022. Door een verschuiving van de ALV, wat uiteindelijk een afgelasting werd, hadden we tijd genoeg zou je denken. Toch valt het kijken in de toekomst ook de clubs zwaar. We hebben seizoen 2021 nog op het netvlies en dan hoop je niet op een herhaling. Terughoudendheid is dan ook een woord wat we vaak hoorden de afgelopen maanden maar dat neemt niet weg dat we geen mooie Eurol NK Autocross kalender hebben kunnen opstellen.
Daarom presenteren we met trots dan ook de data en de plaatsen waar we komend jaar weer gaan rijden.

NK Autocross kalender 2022

Gewoon vertrouwd weer 6 losse eendag evenementen waar we alleen in regio west geen NK zullen rijden. Verder hopen we op een normaal seizoen zonder gekke restricties en lockdowns. Al zijn die laatste punten op dit moment zeker niet ondenkbaar.
Laten we daar nog maar niet teveel over nadenken en ons focussen op het nieuwe seizoen.
Bij deze wensen we jullie allemaal een fantastische december maand toe en veel gezondheid.

Tot Autocross.
BSAC
SONAK

PS. Mochten er veel registraties zijn dan hebben we ook nog twee selectie wedstrijden ingepland staan op 10 en 23 april 2022

 

Opnieuw podium voor Nathan Ottink in FIA Cross Car Academy Trophy

Nathan Ottink heeft op de Nürburgring tijdens de afsluitende ronde van de FIA Cross Car Academy Trophy met een derde plaats zijn tweede opeenvolgende podiumpositie gescoord. Half oktober stond het pas 14-jarige Nederlandse crosstalent in Spanje in deze competitieve titelstrijd na het behalen van de tweede positie ook al op het podium. Mede door dit ijzersterke seizoensslot legde Ottink in het vijf ronden tellende kampioenschap in de eindstand beslag op de vierde positie.

Nathan Ottink in Spanje naar prachtige tweede plaats in FIA Cross Car Academy Trophy

Nathan Ottink heeft in Mollerussa bij de vierde ronde van de FIA Cross Car Academy Trophy een prachtige tweede plaats veroverd. Het pas 14-jarige Nederlandse crosstalent moest in de finale vanaf plek zes beginnen. Een ijzersterk gereden wedstrijd waarin hij bij de start al enkele tegenstanders wist te verrassen, leverde Ottink uiteindelijk een tweede positie op. Met nog één wedstrijd te gaan bezet de Nederlander in de titelstrijd de vierde plaats en heeft daarbij slechts drie punten achterstand op de derde podiumpositie.

Nathan Ottink houdt met zesde plaats in Maggiora uitzicht op podium in FIA Cross Car Academy Trophy

Nathan Ottink heeft in het Italiaanse Maggiora in de finale van de derde ronde van de FIA Cross Car Academy Trophy een keurige zesde plaats behaald. Het pas 14-jarige Nederlandse crosstalent reed een sterke inhaalrace waardoor hij in de eindrangschikking van het kampioenschap nog altijd zicht houdt op een podiumklassering. In de op zondag verreden tweede heat wist Ottink alle aandacht op zich te vestigen door in de regen onder moeilijke omstandigheden na diverse fraaie acties als derde te finishen.

Eurol NK Autocross sluit seizoen op 11 en 12 september in Rosmalen

We weten het zeker na de natte wedstrijd in Gersloot, autocrossers zijn de helden van het onverhard. We hadden al respect voor jullie, maar nu nog meer zeker nu we nog geen droge NK gehad hebben. Weten jullie nog wel wat slecht sproeibeleid is 😉? Hopelijk moeten we sproeien komend weekeinde want de geluiden die we horen vanuit Rosmalen zijn dat de baan echt kogelhard is. En daar gaan we het Eurol NK Autocross 2021 afsluiten, ja dat lezen jullie goed. Net geen 1,5 maand na de start zijn we gewoon alweer klaar. We hebben er zin en we hebben de zonnebril en zonnebrand al klaar liggen. Want ook de nazomerzon kan een verbrande huid opleveren. Wij klaar, jullie klaar dan maken we ons op voor de afsluiting van dit seizoen en kunnen we misschien zaterdag al een kampioen huldigen. En anders huldigen we ze alle acht op zondag, een uur na afloop van de finales hebben we alle punten op een rij. Op naar een fair en spannend slot, laten we er met zijn allen wat moois van maken!!!!

Bijzonder Reglement
Klik hier voor het bijzonder reglement.

Locatie Rosmalen
Klik hier voor de indeling van de locatie.

Routebeschrijving
Klik hier voor de routebeschrijving die wij van onze mede organisator ontvangen hebben.


Info medeorganisator
Klik hier voor de informatie van onze medeorganisator.

Openingstijden rennerskwartier
Helaas is de NK wedstrijd in Rosmalen (alweer) zonder publiek. Toegang tot het terrein kan op 4 momenten:
Vrijdag 10 september van 14:00 tot 24:00 uur
Zaterdag 11 september van 6:00 tot 9:00 uur
Zaterdag 11 september van 18:00 tot 21:00 uur
Zondag 12 september van 6:00 tot 9:00 uur
Andere tijden zijn helaas niet mogelijk.

Prijsuitreiking Kampioenschap
Helaas een feestje mogen we dit weekend nog niet met z'n allen vieren, zodra er weer wat meer mag en kan, willen we gaan kijken om nog een prijsuitreiking/feestavond te organiseren.

Maar zoals jullie in de intro hebben kunnen lezen laten we onze kersverse kampioenen niet zo naar huis gaan. Een uur na de laatste finale willen we graag de top drie van elke klasse gaan huldigen op de podiumwagen, incl. kampioensauto!!