Download de KNAF app

1e en 2e wedstrijd Eurol NK Autocross in Toldijk

We zijn gewoon een beetje nerveus, want sinds september 2019 staan we weer aan de vooravond, eind juli, van de eerste Eurol NK Autocross, van dit jaar. Uitweiden over de redenen laten we achterwege en we zeggen alleen we hebben er zin. In Lopik hebben we alles getest en goed bevonden. Toldijk heeft de EK baan goed verzorgd de afgelopen weken, dus daar zal het ook niet aan liggen. Het weer komt zoals het komt, de strandstoel en de paraplu hebben we ingepakt. In deze mail vind je alle bijzonderheden over de eerste Eurol NK Autocross in bijna 2 jaar. Let’s go!!!!!


Bijzonder Reglement
Klik hier voor het bijzonder reglement.

Locatie Toldijk
Klik hier voor de indeling van de locatie.


Routebeschrijving
Klik hier voor de routebeschrijving die wij van onze mede organisator SAML ontvangen hebben.


Info medeorganisator SAML
Klik hier voor de informatie van onze medeorganisator.


Openingstijden rennerskwartier Toldijk
Helaas is de NK wedstrijd in Toldijk zonder publiek. Toegang tot het terrein kan op 4 momenten:
Vrijdag 30 juli van 9:00 tot 24:00 uur
Zaterdag 31 juli van 6:30 tot 9:00 uur
Zaterdag 31 juli van 19:00 tot 20:00 uur
Zondag 1 augustus van 6:30 tot 9:00 uur
Andere tijden zijn helaas niet mogelijk.

Sterke start Nathan Ottink in openingsronde FIA Cross Car Academy Trophy

Nathan Ottink heeft in het Franse Saint-Georges-de-Montaigu bij de openingsronde van de FIA Cross Car Academy Trophy meteen zijn visitekaartje afgegeven. De pas 14-jarige Nederlander scoorde bij zijn debuut in de heats een fraaie derde, tweede en eerste plaats, om vervolgens in de finale als zevende de finish te passeren. Met zijn in de heats en finale behaalde punten staat Ottink op een keurige vierde plaats in de tussenstand van het uit vijf wedstrijden bestaande kampioenschap.

Update status Eurol NK Autocross 2021

Vorige week hebben we jullie laten weten dat er goed nieuws vanuit de gemeente Bronckhorst was m.b.t. de NK in Toldijk. Maar na zonneschijn kan er dus ook regen komen. Want dat hebben we ook, terwijl er ook wel weer positieve berichten te melden zijn. Dus eerst maar even het mindere nieuws dan.

Autosportvereniging Gendringen heeft van de gemeente Oude IJsselstreek slecht nieuws ontvangen. Omdat de gemeente (nog) niet weet wat de Coronaregels worden vanaf 14 augustus, kan de gemeente nu geen vergunning afgeven. Er zijn volop gesprekken met de gemeente geweest en wij danken de gemeente Oude IJsselstreek voor het mee denken. Maar wij en ASVG kunnen en willen niet langer wachten en willen duidelijkheid verschaffen voor jullie allemaal en ook voor ons zelf. Helaas gaan NK 3 en 4 op 14 en 15 augustus a.s. in Gendringen NIET door.
Maar wat is dan het goede nieuws? We hebben niet stil gezeten de afgelopen dagen en we hebben ACC Geffen bereid gevonden om twee NK wedstrijden te organiseren. Dus NK 4 en 5 worden nu gehouden op 11 en 12 september in Rosmalen. Vanaf deze plek danken wij ACC Geffen voor het meedenken in deze situatie en jullie voor het feit om je weer flexibel op te stellen. Uiteraard zijn we met z’n allen afhankelijk van de medewerking van de gemeente.
Door bovenstaande oplossing kunnen we ons weer richten op de wedstrijden en de vragen beantwoorden die de afgelopen weken bij ons zijn binnen gekomen. We hopen hieronder een antwoord te geven op alle vragen.

WANNEER KOMT DE 2E BETALING?
Deze week ontvangen jullie het betalingsverzoek voor de tweede betaling. Omdat er 1 NK minder gereden wordt dit jaar komt de 2e betaling op € 275,00. In het totaalbedrag van € 870,00, zitten voor elke wedstrijd 5 entreebewijzen en een parkeerticket. Omgerekend is dat per wedstrijd € 174,00. (dit is inschrijfgeld, entree en parkeer kosten). Door het wegvallen van publiek en de inkomsten hieruit is dit bedrag echt nodig om het NK financieel rond te krijgen.

MAAR IK HEB HELEMAAL GEEN 5 ENTREEBEWIJZEN NODIG?
Deze opmerking is een aantal keer bij ons binnengekomen. Wij kunnen hier geen uitzondering op maken, deze entreebewijzen zijn na volledige betaling jullie bezit en mogen jullie weggeven aan bijvoorbeeld relaties en sponsoren of verkopen.

TOT WANNEER KAN IK ME AFMELDEN VOOR HET NK?
Afmelden kan tot 26 juli voor het volledige kampioenschap, het totaal (betaalde) bedrag minus € 75,00 administratie kosten wordt dan terug gestort.


TOT WANNEER KAN IK MIJN REGISTRATIE WIJZIGEN NAAR EQUIPE?
Dit kan tot 26 juli ’21.

WAT GEBEURT ER MET HET BETAALDE BEDRAG ALS EEN NK NIET DOORGAAT WEGENS BIJVOORBEELD HET NIET VERKRIJGEN VAN EEN VERGUNNING?
Je ontvangt dan € 160,00 per NK wedstrijd retour. Waarom geen € 174,00? Horen we jullie denken, er zijn kosten gemaakt, van het totaalbedrag houden we de € 75,00 administratie kosten in, dan kom je op het bedrag van € 160,00.

HOEVEEL MONTEURS/INTRODUCEES MAG IK MEENEMEN NAAR TOLDIJK?
We hebben overleg gehad met de organisatie van Toldijk. Het is een besloten sportwedstrijd. Maar elke rijder mag 7 monteurs/introducees (dus in totaal 8 personen per team) meenemen. Kinderen vanaf 12 tellen mee. Jullie hebben voor 5 betaald, dus jullie krijgen nog de mogelijkheid om 3 entreetickets bij te kopen. Hoe? Hier krijgen jullie nog een mail met instructies over.

IK RIJ ALLEEN OP ZONDAG, BEN IK DAN VERPLICHT OM OP VRIJDAG TE KOMEN?
Nee dat hoeft niet. Toegang tot het terrein is op 3 momenten:
- Vrijdag 30 juli van 9:00 tot 24:00 uur
- Zaterdag 31 juli van 6:30 tot 9:00 uur
- Zondag 1 augustus van 6:30 tot 9:00 uur

IS EEN CORONATOEGANGSBEWIJS VERPLICHT?
Ja dat is verplicht, je moet bij de entree een coronatoegangsbewijs kunnen tonen. Dit kan een negatieve testuitslag zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona.

HOE KOM IK AAN EEN CORONA TOEGANGSBEWIJS?
Zie hiervoor de site: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/coronatoegangsbewijs
Er zullen ongetwijfeld nog veel meer vragen zijn, maar wij hopen dat jullie begrijpen dat wij in een zeer korte tijd alles moeten regelen nu, dus vragen zoals, wanneer krijg ik mijn startnummer? Waar krijg ik mijn wagenpasport etc zullen de komende week via de mail beantwoord worden.
We vertrouwen erop dat jullie begrijpen dat het voor ons enorm schakelen is geweest om steeds maar weer een nieuw plan bedenken. Vorige week zonk de moed ons aardig in de schoenen. Maar we hebben besloten om er voor te gaan, en we hopen jullie ook! Als we er met z’n allen de schouders onder zetten kan het Eurol NK Autocross met 5 wedstrijden op het programma een mooi kampioenschap worden. Door omstandigheden kunnen we er helaas geen zes van maken.

Hopelijk laten jullie ons niet in de steek en gaan we voor een mooi Eurol NK Autocross 2021!

Met sportieve groet,
SONAK

 

Voorlopige registratielijsten Eurol NK Autocross

NK Registratie 2021
Twee jaar geleden rookten de servers bij het KNAF hoofdkantoor nog vanwege de enorme toeloop van het aantal registraties voor het Eurol NK Autocross. Dit jaar leek het meer op een smeulend vuurtje en zijn we met 171 registraties zeker niet ontevreden. Het seizoen gaat ultrakort worden, er moeten in 6 weken tijd evenveel NK wedstrijden verreden worden. En dat is voor heel veel rijders net een brug te ver, en dat snappen we als geen ander. Normaal gesproken was het hele seizoen al een paar maanden aan de gang, maar ja we weten allemaal wat de reden daarvan is. En dan blijkt dat vrije tijd toch weer kostbaar is, en er meer in het leven is dan alleen autocross.

Maar hoe komt het dan met het NK?
Nog een jaar het Eurol NK Autocross overslaan is voor ons geen optie, al kijken we tegen een groot financieel tekort aan op dit moment. In deze onzekere tijden, durven we nog steeds niet met veel publieksinkomsten te rekenen. Zoals de regels nu zijn is publiek van harte welkom op de NK wedstrijden met een coronatoegangsbewijs en een gereserveerde ticket, maar in deze tijd is helaas niks zeker. We hebben dan ook besloten dat we dit jaar geen TV-zendtijd inkopen, de inkomsten uit sponsoring hebben we meer dan nodig om het ontstane financiële gat te dichten. Gelukkig zijn we in deze positie door de vele sponsoren, anders hadden we pas in 2022 weer een wedstrijd voor het Eurol NK Autocross kunnen organiseren. Maar nu gaat dat gewoon op 31 juli gebeuren met de eerste marathon NK wedstrijd ooit in Toldijk. Dus deze data blijven gewoon in iedereen zijn of haar agenda geblokt staan.

Kan ik me nog registreren voor NK?
Omdat dit jaar toch alles anders loopt dan anders hebben we besloten dat ook voor rijders die niet geregistreerd hebben voor het Eurol NK Autocross 2021, we de registratie nog even open stellen. Heb je je bedacht of twijfelde je nog? Tot en met zondag 18 juli bestaat de mogelijkheid om alsnog te registeren. Belangrijke stelregel hierbij is wel vol=vol, dus twijfel niet te lang. Hiermee gaan we kijken of we de 8 klassen kunnen aanvullen tot het maximum van 30 deelnemers per klasse. Het zou voor het NK autocross natuurlijk mooi zijn als er een nog mooier gevuld deelnemersveld zou zijn toch?

Testdag
Helaas is het niet gelukt om een testdag te organiseren in Toldijk, MAAR….op zaterdag 17 juli hebben we de mogelijkheid om op de mooie kleibaan in Lopik te gaan testen, uiteraard met voorinschrijving en zonder publiek. Dit in samenwerking met AutoCross Vereniging RangPang. Voor ons als SONAK de gelegenheid om alle apparatuur te kunnen testen, dat ligt ook al bijna twee jaar stil.

Voorlopige registratielijsten:
Geniet van de (voorlopige) registratie lijsten want je favoriete autocrosser staat er hopelijk gewoon tussen. Dan zien we jullie weer op 31 juli en/of op 1 augustus in Toldijk. Waar de FIA EK Autocross baan al een paar weken ligt te wachten op de NK deelnemers die voor het eerst op deze ruime technische baan van start mogen.

Om precies te kunnen zien wie zich in welke klasse heeft geregistreerd klik je op de onderstaande link:
Voorlopige registratielijst

Waar kan ik toegangsbewijzen voor het NK Autocross kopen?
Deze vraag krijgen we de afgelopen tijd steeds vaker. We zijn hiermee bezig, zodra dit mogelijk is zal dit op de diverse kanalen bekend gemaakt worden.

Tot NK autocross in Toldijk op 31 juli.
Blijf ook de komende tijd nog gezond en voor elkaar zorgen.

SONAK

Testdag op zaterdag 17 juli in Lopik

Beste licentiehouders en belangstellenden,

Na bijna 2 jaar in winterslaap beginnen we langzaam aan te ontwaken, er gaan steeds meer RODE lichten uit!

Hoewel het kort dag is, hebben we toch een plan gemaakt en voorgelegd aan de instanties om op zaterdag 17 juli a.s. weer even het gevoel te krijgen hoe onze hobby, AUTOCROSSEN, voelt en we hebben van de Gemeente Lopik GROEN licht gekregen.

De SONAK organiseert samen met ACV Rang Pang een TRAININGSDAG!

We gaan op de welbekende NK baan testen of alle apparatuur nog werkt, het nieuwe My Laps - systeem uittesten etc. en daar hebben we jullie rijders ook voor nodig.

Heb je je crossauto gereed of maak je die gereed om straks clubwedstrijden en/ of het NK mee te gaan rijden en heb je zin om deel te nemen, dan zijn jullie van harte welkom!

De exacte invulling van deze TRAININGSDAG op 17 juli wordt nog uitgewerkt, maar de volgende punten zijn bekend:

• Geen publiek aanwezig
• Niet overnachten
• Geen wedstrijd, geen prijsuitreiking
• Wij gaan ons er sterk voor maken om ook een Juniorexamen te organiseren
• Gewoon een dagje lekker met elkaar rijden
• Uiteraard loopt MY Laps wel mee voor de rondetijden enz.
• Beperkt aantal auto’s: maximaal 175 deelnemers
• Er zal ook een minimaal aantal auto’s (100 stuks) ingeschreven moeten zijn
• Inschrijfgeld zal € 75,00 per auto zijn, dit is rijder en max. 4 monteurs of begeleiders
• Start trainingen 9.00 uur einde ca 19.00 uur. Indeling volgt nog, er is een mogelijkheid dat er in 2 shifts gereden gaat worden
• Er mag alleen worden deelgenomen met een geldige licentie of ERB
• De trainingsdag is uiteraard onder auspiciën van de KNAF

Heb je belangstelling, registreer je snel in via Mijn KNAF. Log op dezelfde manier in zoals je ook je licentie verlengd of registreert voor het NK, en kies voor de button Testdag Autocross ACV Rang Pang / SONAK, zie screenshot hieronder.

 Afbeelding1

Nadat je hebt ingeschreven krijg je op een later tijdstip een formulier gemaild met daarin de nodige vragen.

Met vriendelijke groet,
ACV Rang Pang / SONAK