Download de KNAF app

Zelfbouw rolkooien

Per 1-1-2021 is de FIA Annexe J gewijzigd ten aanzien van de zogenoemde zelfbouw rolkooien. De optie tot het bouwen van een rolkooi volgens Annexe J artikel 253-8 of 283-8 is vervallen voor auto’s die na 1-1-2021 gehomologeerd* zijn, of na 1-1-2021 van een technisch paspoort voorzien zijn of worden. Voor auto’s die niet gehomologeerd zijn geldt de datum afgifte technisch paspoort als homologatiedatum.

Omdat in Nederland bijna nergens met een technisch paspoort gewerkt werd, heeft de KNAF voor bestaande auto’s zonder homologatie, maar met een zelfbouw rolkooi die volgens huidige Annexe J rijden een regeling getroffen. Met deze regeling kan uw auto toch geregistreerd worden en later voorzien worden van een technisch paspoort met registratiedatum vóór 1-1-2021. Deze regeling liep tot 1 mei 2021 voor alle takken van autosport, m.u.v. autocross club- en regiowedstrijden. 

Registreren rolkooi (alleen mogelijk voor club- en regiowedstrijden autocross)
De licentiehouders van alle klassen met een zelfbouwrolkooi die club- en/of regiowedstrijden (willen gaan) rijden moeten de auto registreren. Jullie hebben daar de tijd voor tot en met 31-12-2023. Het registreren gaat via een online formulier. Deze registratie is ter voorbereiding op het digitale wagenpaspoort dat de KNAF aan het ontwikkelen is. Zodra het digitale wagenpaspoort gereed is stellen we jullie op de hoogte en ontvangen jullie de informatie over het aanvragen van dit paspoort. Met ingang van 01-01-2024 mag je alleen nog maar aan KNAF club- en regiowedstrijden deelnemen met een ASN (KNAF) gecertificeerde OF geregistreerde zelfbouw rolkooi.
Auto’s gebouwd na 01-01-2024 dienen een ASN (KNAF) gecertificeerde rolkooi te hebben.

In het kort:
Registreren van een crossauto die uitsluitend deelneemt aan club- of regiowedstrijden kan tot en met 31-12-2023 via: https://forms.gle/qeqjsmauPKHEnx877
Met ingang van 01-01-2024 mag je alleen nog maar aan KNAF club- en regiowedstrijden deelnemen met een ASN (KNAF) gecertificeerde OF geregistreerde zelfbouw rolkooi, datum aanmelding van de zelfbouw rolkooi is leidend!
Auto’s gebouwd na 01-01-2024 dienen een ASN (KNAF) gecertificeerde rolkooi te hebben.

Wijzigen gegevens geregistreerde rolkooi
U kunt een wijziging aan uw geregistreerde rolkooi doorgeven via de volgende link: https://forms.gle/jzEV3hs6G3toTNs38

Wijzigingen die doorgegeven worden per e-mail of telefoon worden niet behandeld.