Zonnige en spannende derde wedstrijd op het Eurocircuit

Ronde 3 van het NK Rallycross ging van start met maar liefst 109 inschrijvingen. Volop belangstelling dus. Coureurs en supporters werden getrakteerd op een zeer zonnige racedag. Warme omstandigheden geven de raceauto’s veel grip en daarmee hoge snelheden en dan komt het bijbehorende spektakel vanzelf. Het kampioenschap is halverwege en ronde 3 is daarmee een sleutelwedstrijd. Dat leverde in alle klassen een spannende strijd op.

Met 104 deelnemers van start in ronde 3 NK Rallycross

Na een fantastisch weekend voor de Nederlandse rallycrossfans (de Nederlander Kevin Abbring - ooit begonnen in de RST Junior Cup - werd vierde in de WK Rallycross wedstrijd in Noorwegen, is het komend weekend de beurt aan de Nederlandse en Belgische coureurs. Zij rijden op het Eurocircuit in Valkenswaard de derde wedstrijd.

De inschrijvingslijst laat met 104 inschrijvers een vol startveld zien. De populariteit van de 51 jaar oude autosport groeit hard, mede door het rechtstreeks op tv uitgezonden populaire Wereldkampioenschap.

RST Junior Cup
De nog jonge Nederlander Jari van Hoof verdedigt zijn puntenvoorsprong in het kampioenschap van jeugdige talenten. Waarbij de Belgische Kimi Vermeulen gebrand zal zijn op een revanche.

FRC Sprintcars
Deze 600cc bommetjes met het spectaculaire motorgeluid garanderen spannende wedstrijden. Ook in deze klasse leidt een Nederlander het kampioenschap. Maar liefst 16 andere coureurs gaan de strijd aan ,om Josh van Steeg van de overwinning af te houden.

FRC Sprinters en Superklasse
Deze autocrossklasse staat bekend om zijn hoge snelheden en lage ronde tijden. De auto’s hebben vierwielaandrijving en een licht gewicht. Het is een Belgische onderonsje, waarbij Matthias Boon een voorsprong van zes punten verdedigd.

Super1600
10 coureurs gaan de strijd met elkaar aan. Kampioenschapsleider Yves Teelen verdedigt zijn voorsprong van 12 punten. De Nederlander Willem Veltman staat derde in de tussenstand.

SuperNationals MIN
De klasse van auto’s met een motor kleiner dan 2 liter is erg competitief, wat flinke gevechten oplevert. Het puntenverschil tussen de nummers één en twee bedraagt slechts twee punten. Zodat de winnaar niet van tevoren te voorspellen is. Hugo Goris zal vol aan de bak moeten om zijn voorsprong te behouden. Met 30 deelnemers is dit de populairste klasse.

SuperNationals PLUS
De strijd om dit kampioenschap lijkt te worden gaan tussen Volvo en BMW. Volvo S40 rijder Bex wordt achtervolgd door drie BMW’s in zijn jacht naar het kampioenschap. Ook Saab, Ford en Mitsubishi zijn vertegenwoordigd in deze hoofdklasse met 15 deelnemers.

Tijdschema zondag 23 juni 2019
08.00 uur Opening circuit
08.00 – 09.45 uur Administratieve controle
08.00 – 10.00 uur Technische keuring
10.00 uur Aanvang vrije training
11.30 uur Aanvang wedstrijd
17.30 uur Prijsuitreiking

Toegangsprijzen
Zondag volwassenen: 15 euro
Zondag kinderen tot 12 jaar: 5 euro
Toegangskaarten zijn te koop aan de kassa op het circuit.

Agenda 2019
NK Rallycross #3: 23 juni 2019
NK Rallycross #4: 10 & 11 augustus 2019
NK Rallycross #5: 15 september 2019

Weekend vol spektakel op Eurocircuit Valkenswaard

Op 18 en 19 Mei werd tegelijk het Nederlands en Duits Rallycross Kampioenschap uitgevochten in Valkenswaard. Als gevolg mochten ook de jonge honden van de RST Junior Cup zich twee dagen lang uitleven op een zonnig en stoffig Eurocircuit. Op zaterdag stonden op het menu een technische keuring, rijdersbriefing, vrije training en een 1e kwalificatie heat als toetje. Net als 48 jaar geleden is de autosport in Valkenswaard erg dichtbij en toegankelijk voor het publiek. Tristan Földesi geeft direct in de 1e heat zijn visitekaartje af en laat als circuitrijder zien hoe je een snelle ronde neerzet. Daarmee maakt hij plaatsen goed en eindigt voor Julie Piret als 7e. Met inmiddels 14 rijders aan de start staat deze watervlugge dame haar mannetje met prima resultaten als gevolg.

Vol deelnemersveld bij tweede wedstrijd NK Rallycross

Nog altijd zijn er veel rallycrossliefhebbers. Dat was merkbaar tijdens de tweede wedstrijd dit jaar op het Eurocircuit in Valkenswaard, 18 en 19 mei. Maar liefst 129 deelnemers hadden zich ingeschreven voor deze tweede ronde. Waaronder veel Duitsers. Afgelopen weekend werd ook de eerste wedstrijd van het Duitse Kampioenschap Rallycross verreden in Valkenswaard. Het publiek werd getrakteerd op een prachtig rallycrossweekend.

Volle startgrid tijdens de tweede ronde van het NK Rallycross op 18 en 19 mei.

Komende zaterdag en zondag wordt op het Eurocircuit in Valkenswaard de tweede ronde in het Nederlands Kampioenschap verreden. De wedstrijd wordt verdeeld over 2 dagen vanwege een recordaantal deelnemers.
Net als vorig jaar en dus voor de tweede keer verwelkomt het Eurocircuit deelnemers van het Duitse Kampioenschap Rallycross (DRX) op het Valkenswaardse circuit. Ruim 130 deelnemers maken hun opwachting in Valkenswaard.