Wil jij official worden?

Een official wordt specifiek opgeleid voor de taken tijdens autosportevenementen. Om deze taken goed uit te kunnen voeren krijgen nieuwe officials een opleiding. Als nieuwe official begint u met de opleiding tot Aspirant Official of Basis Official, u krijgt dan een cursus reglementen en aanvullend de veiligheidscursus met brand blussen en levensreddend handelen. Na het behalen van de licentie behoort u tot de bemanning van de klassementsproef, baan of het circuit. Samen met de officials van andere clubs en verenigingen bent u verantwoordelijk voor de veiligheid van het publiek, deelnemers en het verloop van de wedstrijd.

 

De officialopleidingen worden in het voor- of najaar gegeven, wanneer er geen autosportevenementen zijn. Om nieuwe officials gedurende het seizoen de mogelijkheid te geven in te kunnen stromen heeft de KNAF diverse e-learningmodules ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in een bepaalde tak van autosport en wilt u zich aanmelden als official? Volg dan een van de e-learningmodules en vraag uw licentie aan via Mijn KNAF! 

Licentiestructuur

Aanvraagprocedure

Weet je wat je wil gaan doen als official en heb je daarvoor de e-learning gedaan? Zorg dat je in Mijn KNAF de juiste licentie aanvraagt. Klik hieronder op de betreffende discipline om de diverse licenties te zien.

Gebruik de snelkoppelingen hieronder om direct naar de juiste pagina in Mijn KNAF te gaan.

Nieuw in 2022 is dat de licentie standaard als digitale licentiepas uitgegeven zal worden. In het kader van duurzaamheid is het vanaf 2022 namelijk ook mogelijk om met een digitale licentiepas op pad te gaan. De digitale licentiepas is te downloaden in Mijn KNAF zodra deze op actief staat.

Toch liever een fysieke licentiepas? Klik dan tijdens je aanvraag op "JA, ik wil mijn fysieke licentiepas". Als official zijn hier geen extra kosten aan verbonden, maar een digitale licentiepas wordt overal ter wereld geaccepteerd.