Download de KNAF app

Official worden?

De missie van de Knac Nationale Autosport Federatie (KNAF) is "om een groot aantal mensen vele jaren te laten genieten van veilige en sportieve kart- en autosport". Zonder officials is dit echter niet mogelijk. Controle op naleving van de reglementen ligt immers in handen van de speciaal door de KNAF opgeleide officials. Ben je liefhebber van autosport en wil je graag iets doen tijdens de autosportevenementen en dichterbij de sport komen te staan? Dat kan!

Officialfuncties
De KNAF biedt haar officials een breed scala aan afwisselende en veelzijdige functies met veel doorgroeimogelijkheden, speciale trainingen specifiek gericht op de autosport, contact met coureurs en leuke collega-officials in maar liefst acht verschillende takken van autosport. Namelijk: Karting, Autorensport, Rally, Rallycross, Autocross, Ovalracing, Terreinsport en Historische Rally. De officialfuncties zijn:

Officialpiramide 2016
Opleidingen
Een official wordt specifiek opgeleid voor de taken tijdens autosportevenementen. Om deze taken goed uit te kunnen voeren krijgen nieuwe officials een opleiding. Als nieuwe official begint u met de opleiding tot Aspirant Official of Basis Official, u krijgt dan een cursus reglementen en aanvullend de veiligheidscursus met brand blussen en levensreddend handelen. Na het behalen van de licentie behoort u tot de bemanning van de klassementsproef, baan of het circuit. Samen met de officials van andere clubs en verenigingen bent u verantwoordelijk voor de veiligheid van het publiek en deelnemers en het verloop van de wedstrijd. Wilt u weten welke opleidingen er allemaal zijn? Kijk dan op www.knaf.nl/officials/official-opleidingen

Officialclubs
De autosportevenementen worden mede mogelijk gemaakt door officialclubs. Wilt u ook deel uitmaken een van de officialclubs? Klik hier om te kijken welke clubs er bij u in de buurt zijn en meld u aan!

Bent u geïnteresseerd in een bepaalde tak van autosport en wilt u zich aanmelden als official? Volg dan één van de e-learningmodules op: www.knaf.nl/officials/elearningmodules