Download de KNAF app

In memoriam: Harry Vossen

Op maandag 19 december heeft de Nederlandse autosport, met het overlijden van Harry Vossen, een groot liefhebber verloren. 

Foto van Richard Gabeler

Harry Vossen, een man met autosport in zijn bloed, sportcommissaris bij de KNAC, later KNAF sinds 1972 tot begin 2019. Velen hebben weekenden in zijn gezelschap doorgebracht. Daarnaast heeft hij zich ook vele jaren voor de FIA en de historische autosport ingezet met tripjes naar het buitenland en met collega’s naar de FIA in Parijs, alwaar hij steevast de meest sfeervolle eetcafés wist te vinden waar zwerver en de bankier samen aan de bar zaten.

Vele autosportvrienden zijn ook wel eens bij Harry thuis langs geweest om een bakkie te doen of zijn “museum” of “archief” te bewonderen. Gezeteld op de bank aan de keukentafel tussen de stapels buukskes, vertelde Harry veel en honderduit en was een bron van autosportkennis. Zijn grote autosportkennis was alom bekend en wat hij niet wist zocht hij op in zijn archief of zocht hij uit. Die verhalen van Harry vertelde hij echter als een route van Helmond naar Eindhoven, maar dan wel over Parijs. Het was dan ook maar hopen dat je ooit nog in Eindhoven aankwam na allerhande afslagen, ofwel dat het verhaal ooit nog afgemaakt werd. Je kwam altijd tijd te kort als hij begon te vertellen…

Harry, je was een echte sportcommissaris met een groot hart voor de autosport en veel kennis over de historische autosport. Jouw race is gereden, de wedstrijd gestreden, de herinneringen gemaakt en glorieus gefinished!