Download de KNAF app

Medische keuringen

Medische keuring

Voor afgifte van een KNAF licentie is en medische keuring vereist. Deze keuring dient jaarlijks gedaan te worden voor rijders en navigatoren. Bij de keuring voor een Internationale licentie dient een ECG gemaakt te worden. Onder de 45 jaar mag dit in rust, boven de 45 jaar is een ECG in inspanning vereist.

Als u inlogt op Mijn KNAF kunt u deel A van het medische keuringsformulier invullen. Als u klik op afronden wordt er een PDF gemaakt, deze bevat twee pagina’s. Deel A en deel B. Dit document kunt uitprinten en meenemen naar een KNAF arts of een andere arts, niet zijnde uw eigen huisarts.

Na het voltooien van de medische keuring kunt beide delen van het keuringsformulier uploaden in Mijn KNAF. U heeft zelf de bewaarplicht van uw keuringsformulier.

Wanneer wij de complete keuring en de betaling voor de licentie hebben ontvangen, zullen wij de licentie pas per post naar u toesturen.

KNAF artsen

Onderstaand treft u de gegevens van onze KNAF artsen of andere centra waar u terecht kan voor de medische keuring.

Dr. F.F.C. Baller te Naarden, (voor onbepaalde tijd niet bereikbaar)

Dr. A.T.M. Blom te Kootstertille, tel. 0512-331749

Dr. R.J. Vos te Den Haag (U stuurt het verzoek per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan belt Dr. Vos u terug.)

Meditel

Ook kunt u voor het maken van een medische keuring terecht bij Meditel. Via de site www.meditel.nl/knaf kunt u een afspraak maken.

Per direct geldt bij Meditel het beleid dat, ingeval de 1,5 meter niet gehandhaafd kan worden (zoals bij lichamelijk onderzoek of functie onderzoeken en bloedprikken), er een mondmasker gedragen moet worden. Zowel door de Meditel medewerker, als door de klant. De klanten waarvoor dit van toepassing is zullen bericht krijgen dat dit vanaf nu geldt en dat zij zelf voor een mondmasker dienen te zorgen.

Verder worden de onderdelen spirometrie (longfunctie onderzoek) en ergometrie (fietsinspanningstest) tot nader order niet verricht. Dit betekent dat voorlopig de KNAF keuring met fietsinspanningstest niet meer verricht wordt. Deze afspraak is dan ook momenteel niet in te plannen op 1 van de Meditel vestigingen.

Meditel heeft meerdere vestigingen in het land, waardoor er altijd een vestiging bij u in de buurt te vinden is. Ook kunnen de afspraken vaak op korte termijn gemaakt worden.
De tarieven die Meditel hanteert zijn: 

Autosportkeuring Nationaal - Club - EU € 64,95 inclusief Btw.
Autosportkeuring Internationaal < 45 jaar € 104,95 inclusief Btw.
Autosportkeuring Internationaal > 45 jaar € 219,95 inclusief Btw. Wordt tijdelijk niet meer verricht.

Handicap?

Heeft u een handicap? En is uw voertuig aangepast? Graag vragen wij u dit formulier in te vullen en mee te nemen naar uw keuringsarts.