De KNAF geeft licenties af voor teams, rijders en officials. Met deze licentie kan men deelnemen aan evenementen in Nederland, die verreden worden onder de auspiciën van de KNAF. Ook kan men deelnemen aan evenementen van andere ASNs die zijn aangesloten bij de FIA. Aanmelden voor examens en het aanvragen of verlengen van de juiste licentie kan via Mijn KNAF. Klik hieronder op de betreffende discipline om de diverse licenties te bekijken.

Bij twijfel u de juiste licentie heeft, kunt u dit controleren in de reglementen van het evenement en bij de licentiestructuur. Daarnaast zijn er elk jaar een aantal wijzigingen in geldigheid en voorwaarden voor de licenties. Houd dit dan ook jaarlijks in de gaten. 

In het kader van duurzaamheid is het vanaf 2022 ook mogelijk om met een digitale licentiepas op pad te gaan. De digitale licentiepas is te downloaden in Mijn KNAF zodra deze op actief staat. Staat de licentie op actief maar kunt u de pas nog niet downloaden? Dit kan tot 48 uur duren, dus neem gerust contact op met het federatiebureau als het na 48 uur nog niet beschikbaar is. 

Toch liever een fysieke licentiepas? Klik dan tijdens je aanvraag op "JA, ik wil mijn fysieke licentiepas".

Heeft u een team?

Als u een professioneel team heeft en u graag met uw teamnaam op een deelnemerslijst wilt staan, kunt u een teamlicentie aanvragen. Om deze te ontvangen, dient u ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel. Daarna kunt u zich melden via info@knaf.nl.

Licentie autorisaties

Wanneer u in het buitenland aan een evenement gaat deelnemen, dient u autorisatie te hebben. In veel gevallen staat dit al op de licentie. Officials dienen voor alle buitenlandse evenementen autorisatie aan te vragen via Mijn KNAF.

Voorkant / front

Voorkant / front

Voorkant KNAF licentie

KNAF licence frontClub level

Club level

KNAF Club Licentie
Deze licentie is geldig voor Nationale wedstrijden die op de KNAF kalender staan vermeld.

KNAF Club Licence
This licence is valid only for National events that are published on the KNAF calendar.

EU/National

EU/National

KNAF EU/Nationaal Licentie
Deze licentie is geldig voor wedstrijden die staan vermeld op de Nationale kalender van Europese Lidstaten (ASN's), of landen die als zodanig door de FIA zijn aangemerkt.

Een EU/National is dus NIET geldig bij wedstrijden die zijn vermeld op de FIA kalender.

KNAF EU / National Licence
This licence is valid for events that are detailed on the National calendar of European countries (ASN's), or states that are recognized as such by the FIA.

A EU/National licence is NOT valid for races that are mentioned on the FIA calendar.

International

International

KNAF Internationale Licentie
Deze licentie is geldig voor wedstrijden die staan vermeld op de nationale kalenders van landen die door de FIA zijn erkend (ASN's).

Tevens is deze licentie geldig voor evenementen die op de FIA kalender staan vermeld.

KNAF International Licence
This licence is valid for events that are detailed on the National calendar of ASN's recognized by the FIA and events that are mentioned on the FIA calendar.