Simrace Vereniging Nederland - afgekort SRVN - is een vereniging voor virtuele autosport - ook wel 'simracen' genoemd. Leden nemen thuis, vanachter hun PC, deel aan virtuele wedstrijden die SRVN voor hen organiseert. Er wordt gereden met allerlei virtuele auto's, van toerwagens tot formule 1, op virtuele circuits over de gehele wereld. Deze sport in opkomst is een kruising tussen autosport en e-sports en is de voordeligste en groenste manier om aan autosport te doen. De recente ontwikkelingen in de software maken het mogelijk de autosport steeds nauwkeuriger na te bootsen. Top autosportteams maken al veelvoudig gebruik van simrace software om hun coureurs te laten oefenen met de auto's en de circuits. SRVN biedt jou de kans dat ook te doen, zowel casual als in competitieverband.

Ik wil kijken

Simrace Vereniging Nederland zendt alle virtuele races uit via het eigen YouTube Kanaal, met heldere tijdwaarneming én Live commentaar. Achteraf kun je de gereden races ook terugkijken, zo is er in de jaren een rijk archief ontstaan.

Ik wil leren

Het virtueel racen is voor elke beginner en gevorderde simracer. Bij SRVN zijn er verschillende raceklasses waar je uit kunt kiezen. Zo kun je op elk niveau deelnemen.

Ik wil racen

De hoofdmoot van de evenementen die door SRVN worden opgezet staan in het teken van een kampioenschap, maar jaarlijks worden er ook een aantal losse evenementen georganiseerd die afwijken van de standaardevenementen.