Rallycross heeft alles in zich wat autosport te bieden heeft: snelheid en spanning in korte races. Verreden op een afgesloten circuit. Bestaande uit 40% gravel en 60% asfalt. Overzichtelijk. Veel verschillende starts op 1 dag! Spectaculaire inhaalacties.

Het enige rallycrosscircuit in Nederland is te vinden in Valkenswaard: het Eurocircuit. Sinds 1971. Een circuit met een rijke historie. Waar vroeger mannen als Jan de Rooij, Martin Schanche, Piet Dam en Stig Blomqvist reden.

In verschillende klassen. Iedere klasse rijdt 3 manches. In deze manches kunnen de rijders zich kwalificeren voor de semifinales. De 8 snelsten uit deze semifinales strijden in de finale om de beker en de punten.

Jaarlijks wordt er gestreden om het Nederlands Kampioenschap Rallycross.

Ik wil kijken

Kijk in de kalender hieronder voor een overzicht van de wedstrijden op Valkenswaard.

Ik wil leren

Rallycross heeft alles in zich waarvoor het publiek naar autosport kijkt: veel spektakel, close racing, mooie inhaalacties en mooie auto’s. In Nederland is Valkenswaard de plaats om rallycross te ervaren.

Ik wil racen

DE beginnersklasse voor zowel rallysport als rallycross is de RST klasse. Veel grote namen uit de rallysport zijn ooit begonnen in de Ford RST. En het goede nieuws is, dat je hier al vanaf 14 jaar in mag rijden.

Kalender

2 mrt
Sectie
Rallycross
Datum
2-3-2024 – 2-3-2024
Omschrijving
Voor het behalen van de Rallycross junior licentie moet het Rallycross examen theorie en praktijk met goed resultaat afgesloten worden. Het Rallycross junior examen vindt plaats tijdens de RST-dag van de NRV. Let op dat u zich ook bij de NRV moet aanmelden voor deelname aan de RST dag. https://www.nrv.club/deelnemers-info/inschrijven/
Organisator
NRV
E-mail
info@nrv.club
Website
https://www.nrv.club/
Locatie
Eurocircuit
Victoriedijk 8
5551 TK Valkenswaard
Inschrijftermijn
2-2-2024 – 27-2-2024
Inschrijfgeld
16 mrt
Sectie
Rallycross
Datum
16-3-2024 – 16-3-2024
Omschrijving
Voor het behalen van de Rallycross minibuggy licentie moet het Rallycross examen theorie en praktijk met goed resultaat afgesloten worden. Het Rallycross minibuggy examen vindt plaats tijdens de trainingsdag voor minibuggy's van de NRV. Let op dat u zich ook bij de NRV moet aanmelden voor deelname aan deze trainingsdag. https://www.nrv.club/deelnemers-info/inschrijven/
Organisator
NRV
E-mail
info@nrv.club
Website
https://www.nrv.club/
Locatie
Eurocircuit
Victoriedijk 8
5551 TK Valkenswaard
Inschrijftermijn
2-2-2024 – 12-3-2024
Inschrijfgeld