Terreinauto's zijn niet meer weg te denken uit het verkeersbeeld en worden dan ook meestal gekocht om hun stoere uiterlijk, hun trekcapaciteit en de mogelijkheden die ze bieden op onverharde wegen en terreinen. Het is erg aanlokkelijk om de mogelijkheden van deze vierwielaangedreven auto's tot op het uiterste te beproeven. Maar helaas is het rijden buiten de openbare wegen veelal verboden. Als iedere terreinautobezitter zich in bos, hei of strand zou gaan begeven, kan er onherstelbare schade aan de natuur aangebracht worden. Toch is er die uitdaging van het door modder ploegen, steile hellingen beklimmen enzovoorts. De mensen die dat willen kunnen zich het beste bij één van de aangesloten verenigingen, of stichtingen bij de KNAF vervoegen. Ruim duizend mensen bedrijven op deze georganiseerde wijze hun tak van sport of hobby, zonder dat de natuur hieronder lijdt. De Sectie en haar leden overleggen met landelijke en lokale overheden en eigenaren van terreinen over de mogelijkheden om er wedstrijden te organiseren of eventueel recreatief te rijden. Dat gebeurt bijvoorbeeld in zandafgravingen, op opgespoten terreinen of andere plaatsen waar de natuur geen schade ondervindt van de terreinauto's. Het gaat daarbij om speciaal aangelegde proeven die alleen maar met vierwielaangedreven auto's te rijden zijn. Bij het bedrijven van deze sport gelden dan weer bepaalde regels die gericht zijn op de veiligheid van de deelnemer en het voorkomen van schade. Aan de wedstrijden kan worden deelgenomen met de meest uiteenlopende auto's met vierwielaandrijving die meestal dagelijks weer worden gebruikt voor het werk of privé in 't weekend. Afgezien van de aanschaf van een terreinauto maakt dat deze tak van autosport zeer betaalbaar is. Echter vergist u zich niet, terreinrijden is uiterst inspannend, vraagt veel inzicht, moed en voertuigbeheersing.

Ik wil kijken

Wil jij weten wanneer er een terreinsport evenement bij jou in de buurt is? Kijk hieronder in de kalender.

Ik wil leren

Wil jij meer weten over terreinsport en hoe je hiermee kunt starten? Neem dan snel contact op met de sectie Terreinsport van de KNAF via terreinsport@knaf.nl

Ik wil racen

Om te weten waar je aan terreinsport evenementen deel kunt nemen, verwijzen wij je graag naar de KNAF kalender of naar één van de terreinsport organisatoren.

Kalender

5 nov
7 nov
Roompot Baja Borger 2021
Cross Country
Sectie
Cross Country
Datum
5-11-2021 – 7-11-2021
Omschrijving
Offroad rally Roompot Baja Borger 2021, de grootste van Nederland
Organisator
Stichting Offroad Rallysport Noord Nederland (SONN) Baja Borger
E-mail
info@bajaborger.nl
Website
www.roompotbajaborger.nl
Locatie
Roompot Hunzedal borger
Zuiderstraat 11
9491 AR ZEIJEN
Inschrijftermijn
15-7-2021 – 1-10-2021
Inschrijfgeld