Ovalracing vertoont sterke verwantschap met de Amerikaanse manier van autoracen waarbij gereden wordt op ovale banen. In ons land gebeurt dat in Ysselsteyn op de "Raceway Venray”.

Het ovalracing-circuit in Ysselsteyn is helemaal verhard en is ongeveer 600 meter lang. Per race worden maximaal 20 auto's tegelijk gestart en dit in een aantal verschillende klasses. De diverse klasses bieden voor elk wat wils. Zo zijn er diverse, betaalbare instap-klasses, maar ook klasses waarbij de techneuten zich helemaal uit kunnen leven en de vele pk's dan ook de overhand hebben.

Wie denkt dat 't rondjes rijden op zo'n ovale baan eentonig is, vergist zich. Bovendien is er een extra spanningselement: de snelste rijders starten niet zoals bij de meeste takken van autosport gebruikelijk is vóóraan, maar achteraan. Dit zorgt altijd voor veel actie, spanning, spektakel en sensatie. Het grote voordeel van het racen op een oval is dat het publiek de gehele race kan overzien en dan ook geen actie hoeft te missen. Er wordt in een serie van zes wedstrijddagen gestreden om het Internationale Nederland kampioenschap in de diverse klassen.

Ik wil kijken

Raceway Venray is de place to be als je de auto’s langs wilt zien razen. Met een mooie tribune en genoeg gelegenheid om langs de auto’s te lopen op het service terrein ben je verzekerd van een mooie dag autosport. Kijk op onze kalender wanneer er een evenement plaats vindt. 

Ik wil leren

Wil jij meer weten over Oval Racing en hoe je hiermee kunt starten? Neem dan snel contact op met info@racewayvenray.com

Ik wil racen

Om meer te weten wanneer je kunt racen verwijzen wij je graag naar Raceway Venray en naar de kalender.