Download de KNAF app

Algemene informatie

logo nk autocross 2022

Het waren voor de SONAK de meest spannende 152 uur van het seizoen tot nu toe. In het post-corona seizoen weet je nu eenmaal niet precies wat je mag verwachten aan registraties. Het heeft ons erg verrast in positieve zin dat er in totaal 247 registraties zijn geteld en dat zijn er meer dan voor de corona crisis. En dat maakt dat we er ineens wel heel erg veel zin in hebben. Wij zijn klaar voor het Eurol NK Autocross 2022.

In de Sprintklasse 1600 werden de meeste registraties geteld en moet deze klasse, samen met de Divisie V, selectiewedstrijden rijden om tot een compleet startveld te komen. Daarvoor zijn we op zondag 10 april te gast in Aalten bij SS Aalten, om twee weken later op zaterdag 23 april af te reizen naar Ferwoude. Grote voordeel van deze wedstrijd is dat deze wordt verreden op de baan waar de eerste NK wedstrijd op 7 mei ook verreden zal worden. De meeste klassen zijn erg mooi gevuld en zien we bij de juniorklasse en de keverklasse ook weer een hoger deelname aantal.

Verhoging maximum aantal deelnemers per wedstrijd Sprint 1600 en Divisie V
De SONAK heeft na het bekijken van de registratielijsten besloten om het maximum aantal deelnemers aan het NK 2022 voor de Sprintklasse 1600 en Divisie V op te hogen naar 36.

Waarom doen we dit?
Vanwege de beperkingen in de afgelopen 2 seizoenen door Covid 19. Ondanks deze ophoging zijn er toch nog selectiewedstrijden nodig voor beide klassen.

We hebben er bewust voor gekozen om niet het maximale aantal van 15 deelnemers in één groep te laten rijden. Dit om meer ruimte op de baan te creëren zodat er minder schade wordt gereden en daardoor hopelijk minder afsleep nodig is. Hierdoor hebben we durven besluiten dat we ons deze 6 extra starts op een wedstrijddag kunnen veroorloven. Door de verhoging van het maximum aantal rijders gaan we niet over tot het rijden van een kleine finale voor deze klassen.

In de Superklasse hebben zich meer dan 30 rijders geregistreerd waardoor er een wachtlijst gehanteerd gaat worden. Vanuit het verleden hebben we gezien dat het maximum aantal rijders bij de Superklasse eigenlijk nooit gehaald wordt.

Om precies te kunnen zien wie zich in welke klasse heeft geregistreerd klik je op de onderstaande link:

Voorlopige registratielijst

Wij vertrouwen erop jullie hiermee voldoende op de hoogte te hebben gesteld en wij wensen jullie alvast een mooi en sportief Eurol NK Autocross 2022 toe.

Met vriendelijke groet.
SONAK

 

sonak poster 2022 overzicht 2

Informatie registratie NK Autocross 2022

Handleiding registratie NK Autocross 2022

Handleiding betaling checken 2022

Information Foreign Competitors entry NK Autocross 2022