Download de KNAF app

Informatie doping reglement en procedures

Dit onderdeel bevat informatie over het Nationaal Dopingreglement en bijbehorende bijlagen en de Wereld Anti-Doping Code en de dopingcontroleprocedure.

De Wereld Anti-Doping Code is van toepassing op alle sporters en het begeleidend personeel ongeacht of zij de Nederlandse nationaliteit bezitten. Het Nationaal Dopingreglement is een vertaling van de Wereld Anti-Doping Code (www.wada-ama.org/). Nederlandse sporters zijn gebonden aan het Nationaal Dopingreglement:

Nationaal Dopingreglement

Voor alle informatie over welke middelen zijn toegestaan en welke middelen niet zijn toegestaan verwijzen wij u naar de website van de Dopingautoriteit en de Dopingwaaier App:

Dopingautoriteit : www.dopingautoriteit.nl

Controleer uw medicatie op: www.dopingwaaier.nl/

1 - Dopinglijst
2 - De Whereaboutsbijlage
3 - De Dispensatiebijlage
4 - Minderjarigen
5 - Voorlichting ouders
6 - Leidraad Meldingen

Test jouw kennis op https://elearning.dopingautoriteit.nl/#/home

Vragen over doping?
Bij de Dopingautoriteit kan iedereen terecht die vragen heeft over doping én alles wat met doping te maken heeft. Heb je een vraag? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of stel je vraag via WhatsApp (06-11226200)

Webinars

Via de FIA worden er webinars georganiseerd om meer informatie te verstrekken aan rijders over doping. De presentaties zijn hieronder te downloaden: 

Webinar 1 - Introduction to anti-doping

 

Be Proud Basis logo RGB

 

Be PROUD richt zich op het versterken van sportwaarden, met als doel het stimuleren van het ‘schone sportgedrag’. Het programma kent vijf kernwaarden: Passionate, Real, Outspoken, United en Dedicated. Trots staat centraal: trots kunnen zijn op eigen, schone sportprestaties én gezamenlijk trots kunnen zijn op schone sport in het algemeen.

Ga je door het vuur. Jarenlang staat je leven in het teken van keihard trainen. De lat steeds een stukje hoger leggen. De strijd aangaan met de sterksten. Jezelf overtreffen. En als dat lukt? Onbetaalbaar! Omdat dát aantoont dat hard werken loont. Omdat het anderen inspireert en uitdaagt. En vooral omdat die prestatie op een schone manier geleverd is. Een moment om heel trots op te zijn.

Maar wat nou als je moet strijden tegen sporters die het níet op eigen kracht doen? Dat zou sport veel minder mooi maken. Want zijn er dan nog wel echte winnaars? Jij hebt recht op schone sport. Zodat jóuw moment echt iets betekent. En daar moeten we samen voor zorgen.

Sporters, familie, coaches, medische begeleiders, bondsmedewerkers en andere sportfanaten: we moeten allemaal in actie komen. Ons uitspreken en de juiste toon zetten. Sluit je daarom aan bij Be PROUD, en word onderdeel van een groot en krachtig team. Trotse supporters van schone sport!

Waar wacht je nog op? Meld je aan als supporter van schone sport: supportschonesport.nl