Download de KNAF app

NOC*NSF Topsportstatus

Als je als karter, rallyrijder of autorensporter op een hoog niveau actief bent kun je in aanmerking komen voor een NOC*NSF topsport status. NOC*NSF topsportstatussen voor kart- en autosport worden afgegeven door een Olympisch Netwerk en alleen op voordracht van de KNAF. De KNAF is met NOC*NSF minimale prestatienormen overeen gekomen op basis waarvan de sporter een status aan kan vragen. Sporters komen in aanmerking voor de talentstatus als zij tenminste 4 resultaten kunnen overleggen, waarin zij bij de beste 25% van het deelnemersveld in hun klasse in het Nederlands Kampioenschap zijn geïndigd. Topsportstatussen worden afgegeven vanaf het jaar waarin de sporter 13 jaar oud wordt. Afhankelijk van de prestaties en de leeftijd van de sporter kan hij/zij in aanmerking komen voor de volgende status:

· Belofte (B)

· Nationaal Talent (NT)

· Internationaal Talent (IT)

Van welke faciliteiten sporters met een topsportstatus gebruik kunnen maken is afhankelijk van de provincie waar zij in wonen. In ieder geval kan iedere sporter met een status terecht op een LOOT-school.

Indien u of uw kind aan de minimale prestatienormen voldoet, kunt u schriftelijk een topsportstatus aanvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
Een aanvraag kan alleen in behandeling worden genomen als:

1. De sporter in het bezit is van een geldige KNAF licentie;
2. De aanvraag onderbouwd wordt met officiële resultaten waaruit blijkt dat de sporter aan de minimale prestatienormen voldoet;

Na een positief van KNAF kan de sporter voor de afgifte van de topsportstatus contact opnemen met het Olympisch Netwerk waar hij/zij toe behoort.
Klik hier voor de lijst met Olympisch Netwerken.

Graag benadrukt de KNAF dat de houder van een NOC*NSF topsportstatus niet automatisch geselecteerd is voor het KNAF Talent First programma.