Download de KNAF app

Kart examen

Om aan kartevenementen deel te nemen, georganiseerd onder auspiciën van de KNAF, dient u in het bezit te zijn van een KNAF kartlicentie. Om een licentie aan te kunnen vragen moet u hebben deelgenomen aan een kartcursus/kartopleiding en aan het einde van de cursus/opleiding met goed gevolg slagen voor het KNAF theorie- en praktijkexamen. Dit theorie- en praktijkexamen kunt u doen bij een KNAF erkende kartschool. De contactgegevens van de scholen vindt u hier

Kinderen en volwassen kunnen de benodigde kennis en ervaring aantonen door het succesvol afleggen van het kartingexamen bij een van de KNAF erkende kartscholen, waarna de aanvrager de eerste Club/Nationale licentie tegen een eenmalig gereduceerd tarief van €25,- van de KNAF ontvangt. De KNAF kartcursussen en examens staan vermeld in de kalender van de 'Mijn KNAF' omgeving en onderaan deze pagina. Dit overzicht wordt regelmatig geüpdatet. 

Met de Club/Nationale licentie kunt u deelnemen aan alle nationale evenementen (Nederlands kampioenschap en clubwedstrijden), welke onder auspiciën van de KNAF worden georganiseerd. Kinderen mogen tot het bereiken van de 7-jarige leeftijd enkel deelnemen aan clubwedstrijden (en nog niet aan NK wedstrijden).

GELDIGHEID EXAMEN
Het theorie- en praktijkexamen zijn geldig voor één kalenderjaar, wij adviseren u om uw licentie binnen die termijn aan te vragen anders verloopt uw examen. 

HET KART-EXAMEN
Het examen wordt verzorgd door de kartschool waar u examen doet. Om examen te mogen doen moet u zich online voor dit examen aanmelden. Hoe u zich hiervoor kunt aanmelden vindt u hier

Met vragen kunt u terecht bij Maarten van Wesenbeeck, 088-0047801.

CURSUSDATA GEVORDERDEN 2021

Datum Kart school Locatie Opmerking
26-09-2021 Dutch Karting School Circuit Park Berghem  
10-10-2021 Dutch Karting School Circuit De Landsard  
24-10-2021 Dutch Karting School Circuit Park Berghem  
28-11-2021 Dutch Karting School Circuit De Landsard KNAF Examen