Download de KNAF app

Autocross-examen

Om aan autocrossevenementen deel te nemen, georganiseerd onder auspiciën van de KNAF, dient u in het bezit te zijn van een KNAF autocrosslicentie. Om een licentie aan te kunnen vragen moet u met goed gevolg een theorie- en praktijkexamen afleggen. Dit theorie- en praktijkexamen kunt u doen bij een KNAF aangesoten autocrossclub. U dient lid te zijn van deze autocrossclub. 

Jeugdigen komen in aanmerking voor een autocrosslicentie voor het Mini Buggy klassement vanaf 6 tot en met 12 jaar. Rijden in de Juniorklasse en/of Juniorbuggy kan vanaf het kalenderjaar waarin je 13 wordt. In het jaar dat de junior 18 wordt mag voor het laatst worden deelgenomen in de juniorklasse. Alle jeugdigen moeten hun licentie hebben aangevraagd voor het aanmelden van een examen.

De jeugdigen ontvangen de licentie na het examen (bij een positieve uitslag). Om een licentie aan te kunnen vragen moeten autocrossers lid zijn van een KNAF aangesloten autocrossclub. Zie voor de procedure voor de licentieaanvraag: https://www.knaf.nl/licentie/eerste-licentieaanvraag

GELDIGHEID EXAMEN
Het theorie- en praktijkexamen zijn geldig voor één kalenderjaar, wij adviseren u om uw licentie binnen die termijn aan te vragen anders verloopt uw examen.

HET AUTOCROSS-EXAMEN
Het examen wordt verzorgd door de autocrossclub waar u examen doet.
Met vragen kunt u terecht bij het Bestuur Sectie Autocross Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

EXAMENDATA

Op dit moment staan er geen examens gepland.