Wil jij dicht op de actie staan? Word official bij de rallysport!

Elk hedendaags evenement kan niet worden georganiseerd zonder vrijwilligers. Voor de rallysport in Nederland is dat niet anders. Door o.a. toenemende veiligheidseisen neemt het aantal benodigde officials alleen maar toe, dus jij kan ons helpen bij het behouden van deze mooie sport in Nederland!

Je hebt hier slechts 4 dingen voor nodig:

1. Passie voor autosport
Als je een interesse hebt in autosport, en dan met name de rallysport, kan het worden van een official dé manier zijn om deel uit te maken van deze opwindende wereld. Je kunt de actie van dichtbij ervaren en bijdragen aan het succes en de toekomst van rally-evenementen. Naast passie voor de race zelf, gaat het ook om de gemoedelijke sfeer die de rallysport en haar liefhebbers met zich meebrengen.

2. Behoefte aan een spectaculaire vrijetijdsbesteding
Veel rally-officials zijn vrijwilligers die graag bijdragen aan de autosportgemeenschap. Het kan een mooie manier zijn om je vrije tijd te besteden en tegelijkertijd betrokken te zijn bij deze vorm van autosport. Bijdragen aan de sport kan een zeer lonende motivatie zijn!

3. Interesse om kennis en vaardigheden te ontwikkelen
Rally officials spelen een cruciale rol bij het waarborgen van de veiligheid van coureurs, toeschouwers en andere betrokkenen tijdens rally-evenementen. Om hierbij juist handelen, moeten officials begrip hebben van de regels en voorschriften van de sport. Hierbij kan de KNAF je uitgebreid ondersteunen door middel van cursussen en trainingen.  

4. Ambitie om door te groeien
Als je geïnteresseerd bent in een functie binnen de rallysport, kan het worden van een official een uitstekende manier zijn om waardevolle ervaringen op te doen. Dit kan op diverse manieren, want er zijn diverse officialfuncties waar je naartoe kan werken. Van functies dicht op de actie, tot functies met diverse verantwoordelijkheden bij racecontrol.

Het is belangrijk om je te beseffen dat het worden van een rally official verantwoordelijkheden met zich meebrengt en dat je goed op de hoogte moet zijn van de regels en voorschriften van de sport. Jezelf op dit vlak blijven ontwikkelen, kan echter een lonende en opwindende ervaring zijn voor gepassioneerde autosportliefhebbers.

Er zijn landelijk diverse officialverenigingen die organisaties ondersteunen en officials vanaf aspirant opleiden tot proevenchef of rekenkamer. Dit in samenwerking met de KNAF Sectie rally. Al deze officialverenigingen zijn te vinden op www.knaf.nl.

Interesse? Oriënteer je middels deze website op mogelijke functies en doe de e-learning. Stuur een mail naar bsr.wv.officials@knaf.nl,of neem contact op met een officialvereniging bij jou in de buurt om antwoord te krijgen op overige vragen.

Aanvraagprocedure

Weet je wat je wil gaan doen als official en heb je daarvoor de e-learning gedaan? Zorg dat je in Mijn KNAF de juiste licentie aanvraagt. Klik hieronder op de betreffende discipline om de diverse licenties te zien.

Gebruik de snelkoppelingen hieronder om direct naar de juiste pagina in Mijn KNAF te gaan.

Nieuw in 2022 is dat de licentie standaard als digitale licentiepas uitgegeven zal worden. In het kader van duurzaamheid is het vanaf 2022 namelijk ook mogelijk om met een digitale licentiepas op pad te gaan. De digitale licentiepas is te downloaden in Mijn KNAF zodra deze op actief staat.

Toch liever een fysieke licentiepas? Klik dan tijdens je aanvraag op "JA, ik wil mijn fysieke licentiepas". Als official zijn hier geen extra kosten aan verbonden, maar een digitale licentiepas wordt overal ter wereld geaccepteerd.