De KNAF geeft licenties af voor teams, rijders en officials. Met deze licentie kan men deelnemen aan evenementen in Nederland, die verreden worden onder de auspiciën van de KNAF. Ook kan men deelnemen aan evenementen van andere ASNs die zijn aangesloten bij de FIA. Aanmelden voor examens en het aanvragen of verlengen van de juiste licentie kan via Mijn KNAF. Klik hieronder op de betreffende discipline om de diverse licenties te bekijken.

Bij twijfel u de juiste licentie heeft, kunt u dit controleren in de reglementen van het evenement en bij de licentiestructuur. Daarnaast zijn er elk jaar een aantal wijzigingen in geldigheid en voorwaarden voor de licenties. Houd dit dan ook jaarlijks in de gaten. 

In het kader van duurzaamheid is het vanaf 2022 ook mogelijk om met een digitale licentiepas op pad te gaan. De digitale licentiepas is te downloaden in Mijn KNAF zodra deze op actief staat. Staat de licentie op actief maar kunt u de pas nog niet downloaden? Dit kan tot 48 uur duren, dus neem gerust contact op met het federatiebureau als het na 48 uur nog niet beschikbaar is. 

Toch liever een fysieke licentiepas? Klik dan tijdens je aanvraag op "JA, ik wil mijn fysieke licentiepas".

75+

De maximum leeftijd voor een official licentie is 75 jaar. Dispensatie is te verkrijgen na het goed doorstaan van een medische keuring welke beoordeeld zal worden door de KNAF Medische Commissie en na akkoord van de betreffende sectie. Deze medische keuring is o.a. kosteloos te doen op een KNAF keuringsdag.

Er zitten geen kosten verbonden aan de officiallicenties. Bij de licentie zijn inbegrepen de kosten van een ongevallenverzekering met de volgende beperkte werelddekking: 

A. € 25.000,- in geval van overlijden;

B. € 100.000,- maximaal bij blijvende algehele invaliditeit;

C. € 1.000,- maximale vergoeding kosten geneeskundige behandeling;

De polisvoorwaarden van deze verzekering worden op aanvraag toegezonden. De aanvrager verklaart bekend te zijn met de in de polisvoorwaarden genoemde uitsluitingen en beperkingen, en de termijn waarbinnen de aanvrager/licentiehouder bij de verzekeraar melding dient te maken van claims naar aanleiding van ongevallen, schades etc.

Image

Licentie autorisaties

Om als official deel te kunnen nemen bij een evenement in het buitenland heb je een autorisatie nodig. Hiermee is jouw licentie en aanvullende persoonlijke ongevallenverzekering ook geldig in het buitenland. 

De autorisatie is via Mijn KNAF aan te vragen. Na inloggen ga je naar het de button van het ''Mijn licenties" en klik je op je geldige licentie. Daarna zie je een button "autorisatie aanvragen". Na het aanvragen krijg je hiervan een bevestigingsmail. Doorgaans worden de autorisaties in iedere eerste week van de maand verstrekt.