Download de KNAF app

Veltens wint op Zandvoort en is kampioen NK GT Virtueel Racen

Na 9 van de 12 evenementen in het vierde seizoen van het NK Virtueel Racen bij Simrace Vereniging Nederland heeft Arjan Veltens de titel al in handen.

 

Met een voorsprong van 172 punten mocht Veltens van pole vertrekken op een kletsnatte virtuele editie van Circuit Zandvoort. Bij de start moest hij heel even teamgenoot Ronald van Dijk blokkeren om vervolgens aan de horizon te vertrekken. Na het halverwegepunt in de 70 minuten durende race stopte het met regenen en begon de baan langzamerhand op te drogen. Met nog 20 minuten te gaan begon de baan hard op te drogen en was het Ronald van Dijk die naar binnen kwam om naar de slicks te gaan. Helaas pakte dat voor van Dijk niet goed uit en na een paar keer al buiten de baan te zijn geweest, was het voor hem einde oefening in de laatste ronde toen hij vast kwam te zitten in de grindbak bij de Tarzanbocht.

Voor Veltens verliep het wel goed, hij ging met nog 10 minuten te gaan de pits in om te wisselen naar de slicks en kon zo uiteindelijk als eerste over de streep komen. Lennart Lippens, die nog theoretisch kampioen kon worden, werd tweede en heeft daarmee de tweede plaats in het kampioenschap weten vast te stellen. Pascal de Birk completeerde het podium.

In de resterende drie race-avonden kan er dus wat meer vrijuit gereden worden. Wat voor interessante race-avonden kunnen zorgen.