Download de KNAF app

Sven de Vries en Arjan Veltens Nederlands Kampioenen binnen sectie Virtueel Racen

Sinds 2017 heeft de sectie Virtueel Racen diverse Nederlands Kampioenen mogen kronen en ook nu zijn er twee kampioenen gekroond in het voorjaarsseizoen van 2020. Na jarenlang met GT3's gereden te hebben in het NK Virtueel Racen, is voor het voorjaarsseizoen van 2020 gekozen om twee kampioenschappen onder een NK te plaatsen: Een Formule 4 en Formule 3 kampioenschap.

Arjan Veltens was al de regerend kampioen in het NK GT3 van 2019 wat toen nog een heel kalenderjaar duurde. Maar werd ook kampioen na een enerverende slotrace in de virtuele straten van Monte Carlo en is zo de eerste Nederlands Kampioen Virtueel Racen die twee keer op rij die titel pakt.

Voor het eerst sinds het prille bestaan van de sectie was er ook nog een ander Nederlands Kampioenschap Virtueel Racen, namelijk de nieuw opgezette Formule 4 klasse. Sven de Vries was daarin dominant in deze fraaie instapklasse welke ook georganiseerd wordt door Simrace Vereniging Nederland (srvn.nl), het is namelijk een zogehete 'fixed setup' raceklasse, waarbij de rijders geen mogelijkheid hebben om tot in de kleinste details de auto af te stellen, iedereen rijdt met dezelfde wagenafstelling. Iets wat het Virtueel Racen nog altijd tot de meest 'eerlijke' autosport maakt. Sven de Vries pakte een dubbele overwinning in het slotevenement op de Nurburgring en zo op overtuigende wijze de titel.

Normaliter zou nu de zomerstop ingaan, maar vanwege de coronaperikelen heeft de sectie besloten tot een extra Zomerkampioenschap, op zowel de PC met rFactor 2, als nu ook via de console, met o.a. Gran Turismo.

Sven de Vries F4

Sven de Vries F4 kampioen