Download de KNAF app

SRVN en de KNAF slaan handen ineen met NK Simracen

srvn en knaf

Na de zomerstop zal SimRace Vereniging Nederland een nieuwe, fantastische stap maken in ons zesjarig bestaan. In samenwerking met de Knac Nationale Autosport Federatie (KNAF), zal dan het Nederlands Kampioenschap Simracen worden georganiseerd. Via het portaal Iedereen Kan Racen zal SRVN de eerste Simracevereniging ter wereld zijn, waarbij je een officiële licentie van een nationale autosportbond krijgt.

Iedereen Kan Racen

De grote vlucht die de nationale belangstelling in de autosport neemt, heeft ervoor gezorgd dat de KNAF het portaal Iedereen Kan Racen heeft gelanceerd. Via dit portaal wil de autosportbond het racen toegankelijker maken en is het een samenwerking aangegaan met SRVN. Als er immers iets is wat het racen benaderbaar maakt, is het simracen. De voorbeelden waarbij getalenteerde simracers een succesvolle sprong maakten worden steeds talrijker en zorgen voor een compleet nieuwe dimensie in deze prachtige sport.

Mijlpaal
De samenwerking met de KNAF is een enorme mijlpaal voor het simracen in het algemeen en SRVN in het bijzonder. Het bestuur van SRVN zal dan ook instromen in het bestuur van de KNAF, als onderdeel van het nieuwe portaal. René Hoogterp, mede-oprichter van SRVN, is dan ook buitengewoon content. "Met SRVN hebben we al veel mooie momenten meegemaakt, maar dit is voor mij echt het absolute hoogtepunt", liet Hoogterp weten. "Toen ik ooit de plannen had met SRVN was één van de wensen dat we serieus genomen werden binnen de huidige tak van autosport. Als je me toen had verteld dat we nu een officiële KNAF-licentie zouden krijgen, had ik je voor gek verklaard. Het biedt ontzettend veel mogelijkheden voor de autosport, de KNAF, het simracen en natuurlijk SRVN. Ik ben bijzonder blij!"

Simracen is voor iedereen mogelijk
Maarten van Wesenbeeck, general manager van de KNAF: "In de kart- en autosport neemt het trainen en racen op simulatoren een steeds prominentere plaats in, in de voorbereiding van coureurs op wedstrijden. Dit geeft hoe realistisch simracing is en SRVN bewijst met haar concept aan hoe competitief het is. De KNAF ziet simracen als de nieuwe tak van autosport. Het past ook perfect bij de campagne Iedereen kan Racen die de KNAF onlangs lanceerde. Simracen is echt voor iedereen mogelijk!"

Details
De precieze details van het NK Simracen zullen later bekendgemaakt worden, maar voor nu kan er alvast gezegd worden dat het NK verreden zal worden met de Renault Clio Cup in rFactor2. Om deel te kunnen nemen aan dit kampioenschap, zullen er enkele 'licentieraces' verreden worden, waarin dus licenties behaald kunnen worden. Het behalen van de 'virtuele racelicentie' zal deels voortkomen uit theorie, deels uit praktijk.

Met deze spannende nieuwe ontwikkelingen, kan er met recht gesteld worden dat het Nederlandse simracen een prachtige toekomst tegemoet kan zien.