Download de KNAF app

Mark de Vries wint 8e editie SRVN 500

Het grootste jaarlijkse simrace spectakel van Nederland vond 21 juni plaats. De SRVN 500. 500 kilometer op de virtuele variant van de Indianapolis Motor Speedway. Ruim 50 aanmeldingen kwamen er binnen, voor de beschikbare 35 startplekken. Het rijdersniveau was nog nooit zo hoog, met het complete startveld binnen een halve seconde van elkaar.

 

Slechts 2 cautions kende de 8e editie van de SRVN 500. Een race die in eerste instantie af leek te gaan met een overwinning voor Roy Schroten, die zo zijn winst van 2019 kon prolongeren, maar een klein remfoutje bij zijn 2e pitstop werd hem racetechnisch fataal. Mark de Vries kon hiervan profiteren, nadat hij in de openingsfase al kortstondig de leiding had overgenomen. Werd deze leidende positie hem nu cadeau gedaan.

Pas in de 99e ronde van de wedstrijd (van de 125) kwam de eerste caution, dit zorgde echter niet voor tactische beslissingen, omdat de twee geplande pitstops voor de kopgroep al ingelost werden. Arjan Veltens kende een geweldige herstart en ging van de vierde naar de tweede positie, nadat de tweevoudig winnaar vanaf de 18e startplaats moest komen.

Nog een caution in de slotfase zorgde ervoor dat het veld weer dicht bij elkaar zat. Maar De Vries kon niet meer achterhaalt worden. Na drie tweede plaatsen kon hij dan eindelijk z'n eerste SRVN 500 winst pakken. Bekijk hier de complete Livestream terug: https://youtu.be/N93F_Pxs218

Naast de SRVN 500 heeft Simrace Vereniging Nederland ook een ander groot evenement in de planning staan, op 5 juli vindt dan de 2.4u van Le Mans plaats, met LMP2 en GTE auto’s. Ook deze race zal Live uitzonden worden op het YouTube kanaal van Simrace Vereniging Nederland.

Ook Virtueel Racen in de zomermaanden
De zomer van 2020 zal er anders uitzien dan dat we aan het begin van dit jaar hadden bedacht. En daarom heeft SRVN ook de invulling van de zomermaanden anders ingericht: wat normaal gesproken een rustige periode is, wordt nu gevuld door enkele interessante raceklasses in de SRVN ZomerCup!

Van de toegankelijke Puma P052, naar de "tricky" auto's van de Porsche Cup, tot een écht snelle auto in de vorm van de Nissan GT500. Drie kampioenschappen, met allen drie evenementen én een gezamenlijke spectaculaire finalerace op het Circuit Zandvoort.

Binnenkort volgt alle benodigde informatie. Maar één ding is zeker: Ná de SRVN 500 en de 2.4 uur van Le Mans, hoef je je zeker niet te vervelen bij Simrace Vereniging Nederland.

Aanmeldmogelijkheid via: https://srvn.ikwilracen.nu/ (of via de SRVN frontpage, en ‘Mijn SRVN’ rechtsboven)