Download de KNAF app

Een hypermodern trainingscentrum in Gilze-Rijen

01 18 26
Het is een imposant gezicht in de Leisure Dome te Kerkrade. Twee tribunes kijken uit op 12 zwarte pods waar racesimulatoren zijn ondergebracht. Je kan in een losse sessie rijden en je zo even een echte coureur wanen, maar ook met een groep vrienden of collega's komen om erachter te komen wie van jullie nu het snelst is. Ben je al wat meer thuis in de racewereld, dan kun je bij Adrenaline Xperience aan je racevaardigheden schaven, een gooi doen naar de eerste plek in een Hot Lap-competitie en deelnemen aan serieuze esports-competities.

Adrenaline Xperience is een initiatief van Patrick Wouters en Atze Kerkhof van Adrenaline Control, een hypermodern trainingscentrum in Gilze-Rijen waar professionele coureurs in een supergeavanceerde simulator aan hun rijstijl werken. Met de komst van Adrenaline Xperience wordt het voor iedereen mogelijk om eens in een professionele simulator te rijden. Iedereen vanaf tien jaar en ouder is welkom om in een van de twaalf sims plaats te nemen.
IMG 5412
Realistisch racen

Adrenaline Xperience onderscheidt zich van andere simcentra door de realiteit zeer dicht te benaderen. De Xperience-simulatoren zijn gebaseerd op de professionele simulator in Gilze-Rijen.

Het realistische gevoel begint zodra je in een echte monocoque plaatsneemt, maar dit is nog maar het vertrekpunt. Het beeld komt van drie projectoren die op een 180 graden gebogen scherm perfect om je heen vloeien. Daardoor word je helemaal in die virtuele wereld gezogen. Daarnaast heb je een echt racestuurtje in je handen en zijn de krachten die daarop werken veel hoger en accurater dan bij een stuurtje waarmee je thuis racet. De pedalen zijn ook volledig realistisch afgesteld. En dan is er nog de software, die gebaseerd is op de programmatuur waarmee ook de professionele coureurs trainen. De enige manier om snel te rijden in deze simulatoren is de realistische manier op het circuit.

Voor iedereen

Iedereen kan bij Adrenaline Xperience racen. Daarnaast krijgt talent alle mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen. Tijden en telemetrie worden online op een leaderboard opgenomen en daar kan vervolgens van elke ronde de data worden bekeken en worden vergeleken met de snelste tijden per circuit. Ter plaatse wordt uitgelegd waar je nog tijd kan winnen en waarom specifieke technieken nodig zijn om snel te gaan.
IMG 5516
Masterclasses

De ultieme beleving zijn de door Adrenaline Xperience georgniseerde Masterclasses. In deze speciale ééndaagse cursus zal een engineer je aan de hand van theorie en simulator praktijk wegwijs maken in de specifieke technieken binnen het racen. Zo begin je de dag met een Formule 4 en eindig je in een F1. De vrije plaatsen voor deze unieke Masterclasses zijn gelimiteerd en kunnen alleen telefonisch of in de Xperience faciliteit zelf geboekt worden. Voor KNAF licentiehouders wordt er overigens een korting van 15% gegeven bij deelname aan een Masterclass.

Voor degenen die bij Adrenaline Xperience met kop en schouders boven de rest uitsteken, lonkt mogelijk zelfs een carrière als coureur op het echte circuit. Kerkhof: “We hebben plannen om competities te organiseren om talent te ontdekken voor op het echte circuit. Dat gaat heel interessant worden.”