Download de KNAF app

Dit najaar een volle kalender voor het NK Offroad Racing

baja2014-9-1024x683
De rijders van het NK Offroad Racing kennen dit jaar een lange zomerstop. Het NK Offroad Racing heeft dit najaar twee grote wedstrijden op het programma staan: de Baja Deutschland en de Mini Dakar Hardenberg. In september kunnen de teams waarschijnlijk van start in de NK Offroad Racing klassieker Maas en Waal, maar hou hiervoor www.nkoffroadracing.nl in de gaten.

Tekst en foto's: Niels Hatzmann

Baja Deutschland
De Baja Deutschland is de grootste wedstrijd in zijn soort in Europa en onderdeel van het NK Offroad Racing. Dit jaar wordt de Baja van 23 tot en met 25 oktober gereden in de dagmijnbouw bij Leipzig. Met ruim 450 kilometer in twee dagen zijn uithoudingsvermogen, strategie en improvisatietalent net zo belangrijk als de pure snelheid. Het is een wedstrijd voor alle klassen. Afgelopen jaren wisten onder andere Rick Aarts, Ronald Schoolderman, Gerard de Rooy en Johan Elfrink het goud mee naar Nederland te nemen. Inschrijven voor de Baja Deutschland kan via www.baja-deutschland.de.

FW-20130511-FW L7545
Mini Dakar Hardenberg
Op 14 en 15 november wordt in het Vechtdal de Mini Dakar Hardenberg verreden. Een wedstrijd met meerdere proeven in de grensstreek van Nederland en Duitsland. Bijzonder is de uitgestrektheid van de wedstrijd en de lengte van de proeven: de Mini Dakar Hardenberg kent een enorme variatie aan locaties en terreinen. Om hier te winnen moet je kunnen navigeren en je weg kunnen vinden in het zand, bosgrond en op de klei. De wedstrijd is tevens de laatste kans op een internationale licentie voor teams die dit nog niet geregeld hebben.

NH 20121110 IMG 32681
Meer informatie over het NK Offroad Racing is te vinden op www.stgnta.nl of www.nkoffroadracing.nl.