Download de KNAF app

Nederlands feest in Spanje

Erik Wevers 2
Het was een Nederlands feestje in de Baja Aragon in Spanje met een groot truck klassement en onder andere Erik van Loon en Erik Wevers aan de start bij de auto's. Waar Nani Roma bij de auto's iedereen wist af te troeven, lukte dat Gerard de Rooy bij de trucks.

Tekst: Niels Hatzmann
Foto's: Pep Segales

Na een tumultueus begin leek het er even op dat de Tsjechische teams van Martin Kolomy met Tatra en Martin Macik in Liaz de Nederlanders te snel af zouden zijn, maar dat werd snel rechtgezet. In volle concentratie lukte het Gerard de Rooy om de Baja Aragon te winnen, met uiteindelijk ruime voorsprong op teamlid Pep Vila.

Adwin Hoondert reed een prachtige 5e tijd, voor Vick Versteijnen (7) en nieuwkomers Frank Tilburgs (8) en William de Groot (10). Met 15 trucks, waarvan de helft Nederlanders is het een Nederlands onderonsje. Waarin de snelle Iveco's en de bekende DAF trucks het opnemen tegen het geweld van de Oost Europese Tatra's en de LIAZ van Martin Macik, die als derde finisht. Het is een voorproefje voor wat komen gaat in het populaire truck klassement dit seizoen!

Erik van Loon
Erik van Loon en Wouter Rosegaar hadden een langzame proloog, waardoor ze in het stof terechtkwamen en met een 6e plaats finishen. Het team is, na de crash in Qatar en de moeizaam verlopen Pharaons Rally, weer op weg terug naar voren in het klassement voor de Worldcup Cross Country Rallies. Dennis Kuipers en Erik Wevers finishen als 10e en 11e in het felbevochten T1 klassement.

Het 'Baja seizoen' is dit jaar extra druk door de verplaatsing van de Italian Baja en de komst van de Baja in Polen. De eerstvolgende wedstrijd is de Hungarian Baja, waar onder andere Marc Leeuw bij de trucks aan de start staat. Hij neemt het op tegen een kleiner maar niet minder verbeten truck klassement, met enkele van de snelste Tsjechische en Hongaarse teams aan de start.