Download de KNAF app

Mini Dakar Hardenberg laatste wedstrijd NK Offroad

Mini Dakar
Er wordt achter de schermen keihard gewerkt aan de organisatie van de Mini Dakar 2015. Deze wedstrijd, die onderdeel is van de eb-NK Offroad Racing Series 2015, is sinds de eerste keer dat hij werd georganiseerd, in 2009, al een succes en erg populair onder de offroad racers. Vooral de lange en gevarieerde proeven die de organisatie steeds weer weet te vinden in de omgeving van Hardenberg en zelfs over de grens in Duitsland, zorgen voor een uitdagende wedstrijd waar een navigator het verschil kan maken.

Tekst en foto: Stichting NTA

Niet alleen snelheid maar ook uithoudingsvermogen van mens en machine zijn belangrijk in deze laatste wedstrijd van het jaar. Echt serieuze afdalingen, lange snelle bospaden, gravelpaden en zandgrond die je vanuit de helikopterbeelden het idee geven dat je naar een echte Dakar zit te kijken. Kortom een Offroad evenement dat je niet wilt missen. Niet alleen de bekende Offroad racers schrijven zich in, maar ook rijders die deze wedstrijd gebruiken als een laatste kans om nog te rijden voor ze naar de Grote Dakar gaan. Zo reed o.a. Tim Coronel deze wedstrijd al eens met zijn buggy. Maar ook Kees Tijsterman werd hier in 2009 Nederlands Ofroad kampioen. Kijk dus niet raar op als u ineens heel bekende namen op de deelnemerslijst ziet staan.

De Mini Dakar Hardenberg 2015 zal worden gehouden van zaterdag 21 november tot en met zondag 22 november 2015. De stichting NTA is de organisator en de wedstrijd wordt verreden volgens het reglement voor Cross Country wedstrijden van de sectie Terreinsport van de KNAF. Er wordt gereden in de volgende klassen: NL T1, NL T2, Special klasse en Side by side. Het inschrijfgeld bedraagt €450 voor leden (rijderspakket) en €500 voor niet-leden. Het bivak zal vrijdag 20 november vanaf 12:00 uur open zijn.

Op zaterdag staat een avondproef in de planning waardoor de rallykaravaan pas laat weer terug is in het bivak. In het bivak is catering aanwezig, stroomaansluiting, toiletten. Gebruik van eigen generatoren is niet toegestaan. De organisatie zorgt voor stroom (220v + 380v) met voldoende capaciteit en paddenstoelen om verlengsnoeren op aan te sluiten. Hiervoor geldt een bijdrage in de kosten van de diesel van €30 per wedstrijdauto. Iedere deelnemende auto wordt verplicht uitgerust met een GPS data recorder.

Voor de inschrijving en meer info kunt u terecht op de officiële website van de NTA http://stgnta.nl/ maar ook op de facebookpagina van de Mini-Dakar.