Download de KNAF app

Ik wil meedoen aan Dakar, wat moet ik doen?

16096907458 94dd8c7a0e c
Veel rijders zijn alweer bezig met de voorbereidingen op de Dakar Rally. Naast een auto, serviceteam en reservematerialen heb je ook een Internationale Off Road licentie nodig. Heb je deze nog niet, dan heb je nog een kans om deze te behalen.

Foto: vanloonracing.nl

Voor de Internationale licentie moet je een reglementenexamen doen. Hiervoor kun je je aanmelden bij Coen van de Zandschulp (knafterreinsport@gmail.com). Daarnaast dien je deelgenomen te hebben aan tenminste twee Nederlandse Offroad evenementen. De evenementen die dit jaar nog plaatsvinden en hiervoor meetellen zijn:

12-13 september – Offroad race Maasbommel
14-15 november – Mini Dakar Hardenberg

Om de licentie aan te vragen heb je het aanvraagformulier rijders nodig en dien je een medische keuring te doen waarbij ook een ECG wordt gemaakt. Deze ECG is twee jaar geldig. Gaat het om een verhoging van je huidige 2015 licentie? Dan hoef je niet opnieuw de medische keuring te doen, maar moet je nog wel een ECG laten maken. Vergeet niet ook het aanvraagformulier rijders in te vullen en op te sturen. Voor de Dakar Rally heb je een geldige 2016 Internationale Offroad Licentie nodig.