Download de KNAF app

Hoornstra Baja Borger: meer dan 300 kilometer offroad!

SL 20131012 DSC 0657-2
De Baja Borger op 4 en 5 november is de laatste wedstrijd in het Nederlands Kampioenschap Offroad Rallyrijden en is een internationale wedstrijd. De teams (uit verschillende landen) bivakkeren op het vakantiepark de Hunzedal, de Drift 3 te Borger. Het bivak is door toeschouwers gratis te bezoeken. De keuring van de auto's gebeurt voor het hoofdgebouw van het Hunzedal vanaf 14.00 uur tot 20.30 uur. De Rally start met een proloog op zaterdagmorgen vanaf het strand van het Hunzedal-park.

Tekst: P.R.

Proloog & KP's
Op zaterdagmorgen wordt gestart met een proloog om de startvolgorde te bepalen voor de eerste klassementsproef. De proloog vindt plaats bij en op het vakantiepark. De officiële start is op het dorpsplein te Borger vanaf het grote startpodium, waarna de rijders naar de eerste klassementsproeven gaan (KP's). Tussen de KP's door zijn de mecaniciens druk bezig op het bivak (parkeerterrein Hunzedal) met het noodzakelijke onderhoud. Kijk voor meer informatie over de proeven op www.bajaborger.nl/publiek/

Publiciteit en publiek
.....Temeer ook omdat, naar alle waarschijnlijkheid, TV Drenthe aanwezig zal zijn en er live-verbindingen zullen zijn in een aantal auto's. De Hoornstra Baja Borger zal te volgen zijn via LED-schermen in het dorp en op het Hunzepark. Ook rijden er op zaterdag twee bussen voor het publiek naar plekken waar men goed zicht heeft op de klassementsproeven. Er wordt geprobeerd om het voor het publiek zo aantrekkelijk, maar ook zo veilig mogelijk te maken om de rally te volgen.

Op de hoogte blijven?
Wil je op de hoogte blijven? Via de website: www.bajaborger.nl kun je al het nieuws blijven volgen. Daar vind je straks ook de reglementen, keuringstijden, plattegronden en al het andere dat je nodig hebt voor de Hoornstra Baja Borger.