Download de KNAF app

Bernard ten Brinke zet alle kaarten op Dakar 2014

De Dakar Rally 2014 is nog negen maanden weg, maar voor Bernhard ten Brinke is de voorbereiding op de zwaarste rally ter wereld al begonnen.

De coureur uit Zeddam, achtste bij zijn Dakar-debuut in 2012, rijdt dit jaar uitsluitend woestijnrally's om zo optimaal mogelijk voorbereid aan de start van de Dakar Rally te verschijnen. Dit voorbereidingstraject is vergelijkbaar met dat van de fabrieksteams.

Met Nederlandse rallywagen
Bernhard ten Brinke stapt in de HRX Ford V8, de rallywagen die in het Overijsselse Markelo door Wevers Offroad werd ontwikkeld. Hij vormt opnieuw een equipe met de ervaren Franse navigator Matthieu Baumel. "Matthieu en ik willen groeien als duo en tegelijkertijd gebruiken we de wedstrijdkilometers om de auto nog verder te optimaliseren."

De route naar Dakar start 5 april in het Midden-Oosten met de Abu Dhabi Desert Challenge, een ronde uit het FIA WK Cross Country. "Dat is een 8-daagse wedstrijd met alleen maar duinen. In het zand kan ik als Nederlander namelijk nog heel veel leren", stelt Bernhard ten Brinke.

Maximaal presteren in 'Dakar'
Ook de Baja Espana Aragon (19-21 juli) en de Oilibya Rallye du Maroc (13-19 oktober) maken deel uit van het programma dat de ambitieuze coureur heeft uitgestippeld. "Tussen de wedstrijden door gaan we een aantal keer testen. Het is ook goed denkbaar dat we nog een extra wedstrijd inpassen als we dat nodig vinden", aldus Bernhard ten Brinke. "Alles is erop gericht om straks maximaal te kunnen presteren in de Dakar."

ten brinke dakar 2014 499x680