Download de KNAF app

Zomerse omstandigheden bij 3e wedstrijd NK Rallycross

3E nk
Onder zomerse omstandigheden werd zondag de 3e wedstrijd van het NK Rallycross 2017 verreden op het Eurocircuit in Valkenswaard. Zowel bij de coureurs als bij het aanwezige publiek heerste er goede zin tijdens deze wedstrijd, waar ook punten voor de BelNed Cup te verdienen waren.'s Ochtends was het mogelijk de dag goed te beginnen met een stevig ontbijt in kantine 'De Pitstop', zodat er in de middag genoten kon worden van het spektakel op de baan met uiteindelijk verdiende winnaars.

Tekst en foto: P.R.

Wederom is het Kristof Bex gelukt om de overwinning te pakken in de Supertouringcars+ klasse. Bex moest er echter wel voor strijden aangezien Luc Maris in de heats aantoonde de snelheid te pakken te hebben. Echter was het in de halve finale voorbij voor Maris en moest hij opgeven. De strijd in de finale leek vervolgens te gaan tussen Bert Bosmans en Bex. Alleen was het Bosmans die spinde in bocht 1, waarna de weg vrij was voor Kristof Bex. Johnny Verkuringen debuteerde in de Supertouringcars + met zijn Subaru, maar vanwege problemen moest hij de strijd al vroeg op de dag staken.

Mandy Kasse wist gedurende de hele dag haar snelheid al te tonen in de Supertouringcars- klasse. Ook Ivo van den Brandt had de smaak te pakken en kon zich goed meten met de huidige top 4 in het kampioenschap. Tijdens de finale was het constant spannend tussen Ron Snoeck en Mandy Kasse. Door op het juiste moment te jokeren wist Kasse voor Snoeck te komen en kon ze de overwinning mee naar huis nemen.

In plaats van smaakmakers waren Marcel Snoeijers en Peter Vingerhoets de pechvogels van de zondag in de Super1600 klasse. Zij kwamen niet verder dan de heats en moesten opgeven met problemen. Dit nam niet weg dat de rest van het veld in de finale graag de punten in wilden rijden. Pascal Roumans wist de eerste plaats te veroveren en werd gevolgd door Joel Strackx en Davy van den Branden op de tweede en derde plaats.

In de FRC Sprinters en Superklasse stond Mark van Eyken voor het eerst dit seizoen aan de start op het Eurocircuit. Dat hij het circuit nog goed kent werd tijdens de finale goed duidelijk, want van Eyken kwam als eerste over de finish. René van Roy en Johan Versluys moesten aansluiten op de tweede en derde plaats.

Drie overwinningen op een rij; dat is wat Christiaan Spelmans in de FRC Sprintcars gelukt is. Iedereen in de top 6 was aan elkaar gewaagd, maar toch lukte het Spelmans de overwinning te pakken. Dimitri Storme en Josh van de Steeg konden aansluiten op de tweede en derde plaats.

Ook Filip Wojtowicz wist in de Ford RST Junior Cup zijn derde achtereenvolgende overwinning te pakken. Wederom kon Wojtowicz goed wegrijden van zijn concurrenten, wat er voor zorgde dat Jordi van Weert en Jari van Hoof kort na elkaar moesten volgen naar de tweede en derde plaats.

Bekijk de voorlopige stand in het Nederlands Kampioenschap hier.

Online toegangsbewijzen kopen
De volgende wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap Rallycross en de BelNed Cup is op zondag 9 juli.

De toegang voor kids tot 12 jaar is (onder begeleiding) 5 euro, voor volwassenen kost een bezoek aan het Eurocircuit 15 euro. Het circuit is op 9 juli geopend vanaf 08.00 uur. De wedstrijden beginnen om ± 11.30 uur.

Agenda 2017
9 juli 4e wedstrijd voor het NK Rallycross
19/20 augustus 5e wedstrijd voor het NK Rallycross