Download de KNAF app

Rallycross Challenge Europe trekt richting Valkenswaard

Supercars-finale
Het Eurocircuit staat tijdens het weekend van 13 en 14 augustus weer volledig in het teken van Rallycross Challenge Europe. Deze Europese serie bestaat dit jaar vier jaar en heeft er dit seizoen al drie wedstrijden opzitten in Italië, Hongarije en Litouwen.

Tekst en foto's: PR

Op 7 augustus staat de vierde wedstrijd in België op het programma, gevolgd door de vijfde wedstrijd in Nederland op 14 augustus. Met op dit moment al 13 verschillende nationaliteiten op de inschrijflijst, belooft het zeker een internationaal spektakel te worden in Valkenswaard. Daarbij komt dat nog niks zeker is; de huidige nummers één kunnen nog van hun positie worden verstoten.

Supercars
In de Supercars klasse is het op dit moment een dame die aan de leiding gaat, namelijk de Duitse Mandie August van het all-inkl.com münnich motorsport team. August reed tijdens het seizoen van 2015 al een aantal wedstrijden mee en gaat in 2016 dan ook voor de titel. August wist nog geen overwinning te boeken maar door constant op het podium te eindigen heeft ze een sterke positie te pakken. De Hongaar CSUCSU en Est Mart Tikkerbar volgen August op de tweede en derde plaats. CSUCSU lijkt zich steeds beter op zijn plek te voelen in het kampioenschap en wist de wedstrijd in Litouwen op zijn naam te zetten. Het belooft een spannende strijd te worden in de Supercars klasse op het Eurocircuit.

S1600-finale-vw-2
Super1600
De Tsjech Josef Susta staat er op dit moment het beste voor in de Super1600 klasse. Na zijn overwinning tijdens de eerste ronde van RCE in Italië wist hij niet meer te winnen en daarom is hij uit op een volgende zege. Echter kende de Tsjech zware tegenstand waardoor het hem nog niet is gelukt om uit te lopen op zijn concurrenten. Marcel Suchy, momenteel nummer twee én landgenoot van Susta, zal ook hard zijn best doen om punten te veroveren in Nederland en zo in te lopen op Susta. Echter moeten beide mannen ook voorbereid zijn op concurrentie vanuit Nederland. Zo zullen Thijs Heezen (6e in RCE 2015) en Willem Veltman zeker hun best doen om een goede prestatie neer te zetten op hun thuiscircuit.

Volders-vw
Supertouringcars +
Met name de Belgen zijn erg sterk in de Supertouringcars + klasse. Steve Volders wist al drie keer op het podium te belanden, waarvan twee keer op de hoogste trede. Hij wordt goed gevolgd door zijn landgenoten Filip Vanderheyden en Jos Sterkens. De Oostenrijker Karl Schadenhofer probeert aansluiting te vinden met de huidige top drie maar staat op dit moment nog op een vijfde plaats. Na de vierde RCE ronde in België op 6 en 7 augustus zullen ook veel Belgische coureurs besluiten de wedstrijd in Nederland mee te rijden. Dit belooft een groot startveld waar het niet ondenkbaar is dat er verrassende coureurs op het podium zullen staan.

Supertouringcars –
In de tussenstand van de Supertouringcars – zitten mooie verschillen. De Tsjech Roman Castoral vinden we op de eerste plaats, gevolgd door de Belgen Ivo van den Brandt en Joel Strackx. Deze coureurs hebben elk 10 punten verschil ten opzichte van elkaar. Wellicht hebben Van den Brandt en Strackx voordeel bij het rijden op het Eurocircuit omdat ze vaker aan wedstrijden op dit circuit deelnemen.

De vijfde ronde van Rallycross Challenge Europe is natuurlijk toegankelijk voor publiek. De vrije trainingen en eerste heat vinden plaats op zaterdag, terwijl de heats en de finales plaatsvinden op zondag. Een ticket voor de zondag kost €15,- en de kids (tot 12 jaar) mogen al voor €5,- mee naar binnen. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.eurocircuit.nl/tickets

Naast de 4e wedstrijd van Rallycross Challenge Europe vindt ook de laatste wedstrijd van het NK Formula Rallycross Sprintcars, Sprinters en Superklasse plaats op het Eurocircuit. Dit betekent dat naast de spectaculaire Supercars, Super 1600 en Supertouringcars + en - klassen ook deze supersnelle Formula auto's het publiek zullen trakteren op spannende wedstrijden.

13 en 14 augustus, een weekend lang rallycross spektakel op het Eurocircuit in Valkenswaard!

Kijk voor de volledige tussenstand op www.rcchallenge.eu/standings-2016 of voor meer informatie over de deze ronde van Rallycross Challenge Europe op www.rcchallenge.eu/events/netherlands

RV1 9915

vd-wege-vw