Download de KNAF app

Rallycross Challenge Europe ronde 4, Eurocircuit Valkenswaard

RV2 1077
Op zondag 16 augustus staat het Eurocircuit in Valkenswaard weer volledig in het teken van Europees Rallycross geweld. Tijdens het derde weekend van augustus strijkt Rallycross Challenge Europe neer op het Eurocircuit om de 4e ronde van dit uitdagende kampioenschap bestaande uit zes wedstrijden te laten plaatsvinden. De rondes van Rallycross Challenge Europe zijn dit seizoen al verreden in Tsjechië en Litouwen, wat betekent dat België, Nederland, Oostenrijk en afsluitend Italië nog worden aangedaan.

Tekst en foto's: PR

Het Eurocircuit in Valkenswaard is de gastheer van de vierde van de zes rondes. Met nog twee wedstrijden te gaan na de wedstrijd in Valkenswaard, zal iedere coureur keihard zijn best doen om zoveel mogelijk punten binnen te slepen omdat het kampioenschap nog volledig open ligt. Met deelnemers uit 11 verschillende Europese landen belooft deze vierde ronde erg interessante en spannende wedstrijden voor zowel deelnemers als het publiek.

RV1 4589
Er kan wel gezegd worden dat na de tol van de recessie het binnen de Rallycross weer de goede kant op gaat. In 2012 heeft de Nederlandse Rallycross Vereniging (NRV) er voor gekozen om de Rallycross Challenge Europe naar het Eurocircuit te halen. Deze Europese competitie dicht het ontstane gat tussen de nationale wedstrijden en het inmiddels tot wereldkampioenschap uitgegroeide rallycross kampioenschap van de FIA. De NRV is heel blij met de grote en professionele stappen die door de FIA zijn genomen. Het heeft de sport bekender gemaakt en veel nieuwe jonge fans aangetrokken. Echter heeft het de sport wel duurder gemaakt waardoor het voor minder coureurs en circuits te bekostigen is. Hier ligt dan ook de reden dat de NRV voor de Rallycross Challenge Europe heeft gekozen: het Europese karakter sluit aan bij het circuit in Valkenswaard en daarnaast mist Nederland de top WK deelnemers en grote sponsors in de Rallycross. Rallycross Challenge Europe is hierdoor een prima alternatief voor het grote FIA WK.

RV1 3875
Het Eurocircuit verwelkomt met Rallycross Challenge Europe vier verschillende klassen op het Eurocircuit, namelijk de Supercars, Super1600's en de Supertouringcars + en - 2000cc. De Supercars en Super1600's zijn al jaren een vast gegeven in de Rallycross waar de Supertouringcars + en - sinds dit jaar een vaste waarde zijn geworden binnen de Rallycross Challenge Europe. Nederland en België kennen veel coureurs die klaar zijn om aan de start te verschijnen van deze nieuwe klasse. Dit zorgt ervoor dat er tijdens de wedstrijd op het Eurocircuit ook veel nationale coureurs aan de start zullen staan tijdens deze internationale serie. Nationale deelnemers die wellicht in de toekomst zullen doorstomen naar het FIA WK.

RV1 3670
De vierde ronde van Rallycross Challenge Europe is natuurlijk toegankelijk voor publiek. De vrije trainingen vinden plaats op zaterdag terwijl de heats en de finales plaatsvinden op zondag. Een ticket voor de zondag kost €15,- en de kids (tot 12 jaar) mogen al voor €5,- mee naar binnen. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.eurocircuit.nl/tickets

RV1 3833
Naast de 4e ronde van Rallycross Challenge Europe vindt ook de laatste ronde van het NK Formula Rallycross Sprintcars, Spinters en Superklasse plaats op het Eurocircuit. Dit betekent dat naast de spectaculaire Supercars, Super 1600 en Supertouringcars + en - klassen ook deze supersnelle Formula klassen hun wedstrijden verrijden op het Eurocircuit.

16 Augustus, een dag lang autosport spektakel wat je als echte autosport fan niet mag missen!

Kijk voor de volledige tussenstand op www.rcchallenge.eu/standings of voor meer informatie over de 4e ronde van Rallycross Challenge Europe op www.rcchallenge.eu/events/netherlands

RV1 3913