Download de KNAF app

Rallycross: 11 + 12 augustus: BelNed Cup + Nederlands Kampioenschap

Rallycross NK4
Een weekend vol rallycross. Dat staat het Eurocircuit aanstaande zaterdag en zondag te wachten. Naast de wedstrijden voor het NK en de BelNed Cup staan er ook spectaculaire demo's op het programma. Zo verschijnen de nostalgische British Minicross auto's aan de start, maar worden er ook spectaculaire demo's verreden met bijzondere Audi's uit de jaren 80 en 90. Verder zorgt een vol startveld met bijna 100 deelnemers er aankomend weekend voor dat het Eurocircuit volop vermaakt biedt voor de echte racefanaat.

Tekst en foto's: Eurocircuit

Steve Volders en Luc Maris gaan nek aan nek in de Supernationals+ klasse. De mannen gaan met slechts één punt verschil het raceweekend in. Kristof Bex zal proberen zijn 3e plek in het kampioenschap te versterken, terwijl Bert Bosmans, Stefan Vaesen en Ludo Hermans de strijd aangaan om de 4e plaats in de tussenstand.

In de Supernationals- klasse loopt Martijn Vanhove aardig uit op zijn concurrentie. Ron Snoeck deed tijdens de vorige wedstrijd slechte zaken door pech en moet alle zeilen bijzetten om Vanhove bij te kunnen benen. Ook dient Snoeck rekening te houden met Peter van de Wege, die aardig aan het inlopen is op de nummer twee. Het zal er dan ook om gaan spannen wie er aanstaande zondag op de hoogste trede van het podium komt te staan.

Rallycross NK4 2

Rallycross NK4 3
Presteren wanneer het nodig is, dat is waar Steve Otzer goed in is. In de Super1600 klasse weet hij veel wedstrijden te winnen en zo zijn voorsprong op Davy van den Branden steeds iets verder uit te breiden. Zal het Otzer ook dit weekend weer lukken om als eerste over de finish te komen? Van den Branden, Yves Teelen en Willem Veltman zijn toch geduchte concurrenten.

Met drie overwinningen in de FRC Sprinters en Superklasse staat Mark van Eyken fier bovenaan in de tussenstand. René van Roy en Guy Rys volgen op gepaste afstand maar zullen er alles aan doen om aanstaand weekend het podium te mogen beklimmen. Ook dient er rekening gehouden te worden met Glenn Sente.

Dirk Garvelink heeft zich opgewerkt naar een aanvoerende positie in de FRC Sprintcars. Op dit moment staat Garvelink één punt voor Christiaan Spelmans. Beide mannen zullen er dan ook alles aan doen om op de hoogste treden van het podium te belanden. Ronnie Grauwels en Bart Lippens laten zien ook zeer aan elkaar gewaagd te zijn. Het zal er dan ook om spannend wie er na zondag op de derde plaats in de tussenstand staat.

Al het hele seizoen voert Jari van Hoof de tussenstand in de RST Junior Cup aan. Kimi Vermeulen heeft de afgelopen wedstrijden knap gepresteerd en heeft nipt de tweede plaats in de tussenstand in handen. Het is er Jochen Verhoeven dan ook alles aan gelegen om voor Vermeulen te eindigen op het Eurocircuit aanstaand weekend.

Demo's
Alweer voor het 28e jaar komen de coureurs van de British Minicross naar het Eurocircuit om met hun Mini’s het Eurocircuit te bedwingen. Ook verwelkomt het Eurocircuit een aantal eigenaren met Audi Sport Quattro’s die in de jaren 80 en 90 actief zijn geweest. Bijvoorbeeld de Audi S1, A1, S2, Pikes Peak.
Rallycross NK4 4
Tijdschema
Zaterdag
12.00 uur: Aanvang vrije training
14.30 uur: Demonstratieritten
15.15 uur: Start 1e heat NK Rallycross

Zondag
09.30 uur: Warming up
10.30 uur: Demonstratieritten 1
1.15 uur: Start 2e heat NK
12.45 uur: Demonstratieritten
13.30 uur: Start 3e heat NK
15.00 uur: Demonstratieritten
15.45 uur : Start (semi) finales

Toegang
Zaterdag volwassenen: € 5,-
Zaterdag kinderen: gratis

Zondag volwassenen: € 15,-
Zondag kinderen tot 12 jaar: € 5

Ontbijten op het Eurocircuit
Lekker wakker worden op zondagochtend met een stevig ontbijt? Op zondag wordt er tussen 08.00 en 10.30 uur ontbijt geserveerd in de Pitstop kantine. Voor slechts €6,50 geniet je van een heerlijke uitsmijter en begin je de dag goed!