Download de KNAF app

Leerzaam seizoen 2019 voor RST Junior Cup

Successen om te vieren bij de spannende RST Junior Cup waren er afgelopen seizoen voldoende. Daarnaast ook zaken die komend seizoen verbetert kunnen worden, sterker nog daar is de organisatie as we speak al druk mee bezig. Om op een hoger plan te komen is perfectie nastreven op zich goed. Toch is Samenwerking tussen alle betrokken vrijwilligers, coureurs, monteurs en waterdragers waar het echt om draait. Ook volgend jaar zullen alle rallycross betrokkenen zich hiervoor weer inzetten en met elkaar deze veelbelovende opstapklasse voor jong talent verder uitbouwen.

Terug en vooruit blikken
Niemand is te oud om te leren hoe het moet, of om juist te leren hoe het echt niet moet! Dus van absolute beginner tot aan de meer gevorderden, allen hebben afgelopen seizoen geleerd hoe we komend seizoen die extra stap kunnen zetten. Alle monteurs die wedstrijd na wedstrijd de auto’s fijn slijpen (& oplappen). Mats van de Brand die als rijderscoach de fijne kneepjes probeert over te brengen op de enthousiaste rijders. Rick Lubberding die de belangen van de rijders zo goed mogelijk probeert te behartigen. De technische commissarissen die toezien op naleving van de reglementen. De rijders zelf die heat na heat seconden afsnoepen van hun rondetijden. Kortom talloze autosport freaks, die zich het jaar rond met passie inzetten voor deze uit de hand gelopen hobby, kunnen met gepaste trots terugkijken op een geslaagd en sportief seizoen.

Verslag laatste wedstrijd
Hoewel voorafgaand aan de afsluitende wedstrijd op 6 oktober, de winnaar van de 2019 RST Junior Cup al bekend was, waren nog niet alle kaarten geschud. Met het wegvallen van de laatste twee wedstrijden in Valkenswaard zou het kampioenschap worden beslist over de resterende 8 wedstrijden.
Circuit Duivelsberg kon de weergoden echter niet verleiden tot een stralend zonnetje. Behalve koud was het vooral erg vochtig wat er uit de hemel kwam zetten in Maasmechelen. Al tijdens de training in de ochtend had dit zijn effect op het wedstrijdverloop. De zeer getalenteerde Belgische rijder Tristan Földesi verslikte zich bij het te enthousiast insturen van de bocht in het karakter van zowel de baan als van zijn auto. Ondanks heftig tegensturen parkeerde hij zijn RST vol in de vangrail, hetgeen veel schade aan de neus opleverde. Einde wedstrijd voor hem, waarna de overige acht deelnemers drie natte heats voor hun kiezen kregen. Met name onder deze zware omstandigheden, waarbij fluwelen handschoenen en voetjes de doorslag geven, is goed te zien wat de rijders dit seizoen allemaal geleerd hebben. Zonder uitzondering kan gesteld worden dat het zelfvertrouwen in eigen kunnen heeft geleid tot een meer volwassen en efficiënte rijstijl, met als toetje steeds snellere rondetijden.
Zelfs een Bart van Aken, die net als Tristan slechts enkele wedstrijden heeft gereden dit seizoen, weet zich zeer verdienstelijk als vierde te kwalificeren voor de finale. Hierin zien we dat achter de zeer constant rijdende Kimi Vermeulen (2e) en Jari van Hoof (dag- & eindwinnaar) Martijn van Ool dit seizoen bijzonder sterk eindigt op de derde plek. Helaas weet Milou van Hoof de finish niet te halen, maar vooral nieuwkomer Esmee den Hartigh heeft met een zevende plek in deze finale laten zien wat voor een progressie ze heeft geboekt dit jaar.
Op zaterdag 7 December zal de huldiging / prijsuitreikingen plaatsvinden van alle klassen binnen het NK Rallycross. U bent vanaf 20.00 uur van harte welkom op deze gezellige feestavond om onze jonge RST honden te eren voor hun puike prestatie. Locatie Recreatiepark De Achterste Hoef, Troprijt 10 in Bladel.

 MG 0507