Download de KNAF app

Koninklijke onderscheiding voor Sjaak Noordermeer


Lintje Sjaak Noordermeer
Op zaterdag 10 september is op het Eurocircuit een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de Sjaak Noordermeer. Sjaak zet zich sinds 1973 in voor de autosport. Zo was hij van 1973 tot 1983 vrijwilliger bij de Nederlandse Rallycross Vereniging, was hij van 1983 tot 2000 voorzitter van de Stichting Exploitatie Eurocircuit en is hij sinds 1983 voorzitter van de Nederlandse Rallycross Vereniging.

Met name onder het voorzitterschap van Hans Kiviet en Lo van Noordwijk was de AVRO Rallycross synoniem voor autosport optima forma op nationaal niveau. Vaak liep Sjaak voor de muziek uit, waarbij pas jaren later bij anderen het bewustzijn doordrong dat de oplossing die zij dachten gevonden te hebben, allang door Sjaak was bedacht in zijn drang naar vooruitgang. Zoals bijvoorbeeld bij de rallycross klasse Euro 2000 en de term "Rallyracing".

Er is veel "geïnvesteerd" in het Eurocircuit en in de Nederlandse Rallycross. En dat was mogelijk omdat Sjaak het altijd als een uitdaging zag om zonder een cent uit te geven, toch te krijgen wat hij wilde. Onder zijn leiding is het Eurocircuit uitgegroeid tot een mooi circuit wat voor vele doeleinden te gebruiken is.