Download de KNAF app

Komende zondag weer rallycross wedstrijden op het Eurocircuit

Op zondag 11 juli worden voor het eerst na de lockdown weer rallycross wedstrijden gehouden op het Eurocircuit in Valkenswaard. Na de vrije trainingen in de ochtend, gaan vanaf 12.30 uur de open wagens de strijd met elkaar aan. Diverse klassen crosskarts en Sprinters, maar ook de RST Junior klasse voor de jeugd en de 2CV’s, de bekende Eenden, zijn zondag aan de beurt. Twee weken later, op zondag 25 juli, verschijnen de gesloten rallycross wagens op het Valkenswaardse Eurocircuit voor de clubwedstrijd. Publiek is ook weer welkom en hoeft zelfs geen entree te betalen.

Door de coronamaatregelen heeft de Nederlandse Rallycross Vereniging dit jaar alleen nog maar vrije trainingen kunnen organiseren, met een beperkt aantal deelnemers en zonder publiek. Daar is dankbaar gebruik van gemaakt door de meer dan 150 leden van de NRV. Maar het liefst gaan de rijders natuurlijk de strijd aan met elkaar. Vanaf komend weekend kan dat weer. Dan worden er voor het eerst na de lockdown weer wedstrijden georganiseerd op het Eurocircuit. Deze maand twee clubwedstrijden: aanstaande zondag voor open voertuigen en twee weken later voor gesloten auto’s, zoals dikke BMW’s, Volkswagens en andere bekende merken. Voor het weekend van 14 en 15 augustus staat bovendien het NK Rallycross op de agenda, waarbij ook de Duitse rallycrossers te gast zijn. Kortom, het Eurocircuit komt voor wat betreft de rallycross weer helemaal tot leven. De data van alle evenementen zijn te vinden op de website van de Nederlandse Rallycross Vereniging, www.nrv.club

 DSC0139

Gratis toegang voor publiek
Als geste heeft het Bestuur van de NRV besloten om dit jaar voor Clubwedstrijden en voor vrije trainingsdagen geen entree te rekenen. “Er is veel te doen rond het Eurocircuit, mensen horen en lezen er veel over, maar hebben het rallycross circuit al ruim een jaar niet kunnen bezoeken. Wij vinden het daarom belangrijk om de poorten open te zetten en als vereniging onze gastvrijheid te tonen. Dan kan iedereen, en met name ook de bewoners van Valkenswaard en omgeving, plezier aan onze sport beleven en met eigen ogen zien wat een geweldig leuke tak van autosport de rallycross is”, aldus Ron den Engelsen, secretaris van NRV Eurocircuit. In verband met de kosten voor de organisatie zal voor de NK-wedstrijden in augustus een bescheiden entree van 15 euro worden gevraagd voor volwassenen en 5 euro voor kinderen tot 12 jaar. Maar daar wordt dan ook een fantastisch rallycross weekend voor geboden met internationale deelnemers.

Junior crosskartIMG 6508