Download de KNAF app

Jonge rallycross talenten krijgen simtraining in Valkenswaard

Bewapend met mondkapje en race handschoenen konden maar liefst 11 (potentiele) RST coureurs zich kostelijk onderdompelen in de virtuele rally wereld, gecreëerd door niemand minder dan Kevin Abbring. Nederlands succesvolste rally(cross) coureur heeft namelijk diverse zeer professionele race simulatoren ontwikkelt met zijn bedrijf Motorsport in Motion

Jammer genoeg kon deelnemer Robin de bolle, gezien de corona regels vanuit België, niet deelnemen in de autozaak van rally veteraan Wim Luybregts.
Wel aan de virtuele start verschenen onze jonge coureurs Martijn van Ool, Bart van Aaken, Milou van Hoof (foto) en Hessel Bogers. In de avond was het de beurt aan Chayenne Coumans, Mike Thoer & Joppe Benders. Afsluitend op de zondag konden Max van Empel, Luca van Hoof, Michiel de Proost en Jari van Hoof plaatsnemen op de hotseat van deze hightech SIM racers.

Om een kleine indruk te geven hoe gaaf zo’n intensieve training is, zonder een druppel benzine te verstoken, volgen hieronder wat reacties van de enthousiaste deelnemers. Extra bijzonder was natuurlijk dat ze tips & tricks kregen van professionele coureurs die zelf ook ooit in de kraamkamers van de autosport zijn begonnen.

SIM 1

Milou:
“Een erg leuke ervaring en ik heb vooral mijn techniek kunnen bijschaven door de oplettende aanwijzingen van beiden trainers tijdens en na het rijden. Ook de extra uitleg in tweetallen over moeilijke bochten was erg leerzaam”.

Martijn / Bart:
“Super gaaf om dit een keer te ervaren met mijn RST maatjes. Vooral goed dat de trainers Kevin en Christiaan Frankenhout continu goed meekijken hoe je rijd en daar aansluitend duidelijke feedback op geven. Het enthousiasme van deze doorgewinterde trainers werkt aanstekelijk en hun aanwijzingen waren helder. Tussendoor kregen we meer uitleg over de lastige stukken van het circuit. Kortom, ik zou het zeker vaker willen doen”.

Ook navraag bij andere deelnemers schetst een lovend beeld van tevreden deelnemers die vaker willen trainen in de SIM. Mede door de KNAF subsidie dit jaar konden deze jonge Rsterren, in ruil voor een beperkte eigen bijdrage, ruiken aan deze nieuwste vorm van autosport. Een aantal enthousiaste jonge deelnemers zijn alweer aan het sparen om er een vervolgsessie uit te slepen bij deze twee gerenommeerde coureurs.

 

Tekst: Ivo van Hoek

Foto's: Martijn van Ool