Download de KNAF app

Eerste wedstrijd Rallycross RST Junior Cup op Duivelsberg

De RST junior cup heeft in het verleden zijn reputatie als opleidingsklasse voor de toekomst ruimschoots bewezen. In het recente verleden zijn rally en rallycross talenten zoals Claudia Smits, Mandy Kassen en Nick Vanalken hun autosport carrière in de RST Junior Cup begonnen. Regerend kampioen vanaf 2018 in deze klasse is Jari van Hoof, maar ook zijn teller begon afgelopen zondag 8 maart 2020 gewoon weer op nul.

Op het scherpst van de snede

Op 3 Augustus was opnieuw de spanning in Maasmechelen te snijden op Circuit Duivelsberg. Met meeslepende bochten als het Hellegat, de Spinnekop en Limburgia Corner biedt dit circuit voldoende kopzorgen aan de rijders om elkaar het rally-cross leven zuur te maken. Onder de vlag van de BELNED Cup RX streden een vijftal rallycross klassen om de felbegeerde prijzen, waaronder de ultieme opstapklasse voor jeugdig talent: De RST Junior Cup. Daarmee is deze RST Cup een laagdrempelig podium waar meiden en jongens uit België en Nederland ongedwongen kunnen proeven van de autosport.

ALLES, behalve saai

NK Rallycross Duivelsdberg Maasmechelen 21 7 2019 172

Met de dominantie van Mercedes leek de Formule 1 soms net een optocht. Natuurlijk doet Honda haar best het tij te keren, maar wil je echt Close Racing zien kom gerust naar Circuit Duivelsberg in Maasmechelen (B). Ondanks de naderende zomer break vlogen de RST bolides namelijk letterlijk door de lucht op 21 Juli en spoot de adrenaline uit de oortjes van vooral onze vrouwelijke deelnemers.
Dit zelfs zodanig dat het gerust een onsje minder mag om blessures en ongelukken te voorkomen. Laten we zeggen dat de strijd om de RST JUNIOR CUP met 13 startende bolides zodanig verhit was dat niet iedereen er zonder kleerscheuren vanaf kwam.