Download de KNAF app

5e wedstrijd NK Rallycross / BelNed Cup op het Eurocircuit 2017

NK5 1
De vijfde en laatste ronde van het NK Rallycross 2017 werd afgelopen weekend verreden op het Eurocircuit in Valkenswaard. Deze finale wedstrijd kon natuurlijk niet zomaar verreden worden en daarom werd de wedstrijd verdeeld over het weekend en werden er diverse bijzondere demo's gegeven. In Nederland zijn de punten voor het Kampioenschap en de BelNed Cup nu verdeeld, alleen voor de coureurs in de Super1600 en Supertouringcars klasses geldt dat ze nog twee wedstrijden in België voor de boeg hebben.

Tekst en foto's: P.R.

Kristof Bex toonde zich wederom oppermachtig in de Supertouringcars+ klasse. Moeiteloos wist hij als eerste over de meet te komen en daarmee zijn eerste positie in het kampioenschap te verstevigen. Luc Maris en Bert Bosmans volgden elkaar rap op als tweede en derde waardoor Maris een stapje dichter bij de top 3 in het klassement komt.
NK5

Glenn Cools presteerde gedurende het weekend wederom erg goed in de Supertouringcars - klasse, maar crashte hard tijdens de halve finale en kon niet meer verder. Dit zorgde er voor dat het aan andere coureurs was om Steve Volders bij te houden in de finale. Peter van de Wege wist zich in de finale naar een tweede plek te rijden, terwijl Mandy Kasse hem goed kon volgen op plek drie. Hiermee verstevigt Kasse haar derde positie in de tussenstand op een mooie manier.

In de Super1600 klasse was het Yves Teelen die er met de winst vandoor ging. Het leek een strijd te worden tussen Teelen, Davy van den Branden en Peter VIngerhoets, maar Vingerhoets moest al snel opgeven. Hierdoor wist Teelen van den Branden en ook Willem Veltman te snel af te zijn en mocht hij de hoogste trede van het podium beklimmen.

Guy Rys toonde zich in de FRC Sprinters en Superklasse het snelst tijdens dit weekend en pakte de winst. Johan Versluys kwam er nauwelijks aan te pas en wist het podium niet te bereiken. Dit lukte René van Roy en Martijn Ferket wel.

Christiaan Spelmans blijft indruk maken in de FRC Sprintcars klasse. Ondanks een hevige crash tijdens de halve finale kon hij aan de start van de finale verschijnen. En met wederom een overwinning mag Spelmans zich de kampioen van 2017 noemen. In de finale sloten Josh van de Steeg en Dirk Garvelink aan op plaats twee en drie.
NK5 2
Tijdens de demonstratie van de Ford RST Junior Cup werd er ook goed gestreden. Zo kreeg Jordi van Weert geduchte tegenstand maar wist hij er ondanks wat pech eerder het weekend met een tweede plaats vandoor te gaan. Jochen Verhoeven pakte hier de winst, terwijl Seppe Jacobs derde werd.

Naast deze demo zorgden diverse coureurs met de nostalgische Audi's ook voor mooie momenten op het Eurocircuit. Daarnaast was ook de bijzondere wagen van Michiel Becx in actie te bewonderen. Dit zorgde er voor dat er het hele weekend mooie actie te zien is geweest op het Eurocircuit.