Download de KNAF app

4e wedstrijd NK Rallycross / BelNed Cup op het Eurocircuit 2017

2017 07 09 NK 4 2
De vierde wedstrijd van het NK Rallycross 2017 werd afgelopen zondag verreden op het Eurocircuit in Valkenswaard. Wederom konden coureurs en het aanwezige publiek genieten van de wedstrijden onder zonnige omstandigheden. Een leuk extraatje was de aanwezigheid van de Britse Minicross. Ook zij reden hun wedstrijden en uiteindelijk de finale over het Eurocircuit, wat voor de nodige uitdagende momenten zorgde. De rest van de coureurs waren uit op punten in het Nederlands Kampioenschap en ook waren er punten voor de BelNed Cup te verdienen.

Tekst: en foto: P.R.

De finale in de Supertouringcars+ klasse was spannend. Kristof Bex ging vol voor zijn overwinning op het Eurocircuit maar kreeg tijdens de finale een zwarte vlag uitgedeeld wegens duwen en werd gediskwalificeerd. Dit zorgde ervoor dat Bert Bosmans met de eer mocht strijken. Stefan Vaessen en Ludo Hermans waren de nummer twee en drie. Helaas voor Stephanie van Lingen was het al na twee ronden over en uit en ook Luc Maris heeft het niet tot de eindstreep gered.

Steve Volders deed wat er van hem verwacht werd en pakte wederom zijn overwinning op het Eurocircuit in de Supertouringcars - klasse. Maar ook Mandy Kasse liet zien de smaak te pakken te hebben en finishte als derde, wat haar wederom een mooie podiumplaats opleverde. De tweede plaats was voor Peter van de Wege, die het tempo van Volders net niet bij wist te benen. Dat de concurrentie van de dames in deze klasse groot is, laat ook Tessa Mentens zien met een verdiende vierde plaats.

Peter Vingerhoets had vrij spel in de finale van de Super1600 klasse. Door afwezigheid van Marcel Snoeijers en pech bij Davy van den Branden en Joel Strackx was er niet veel concurrentie meer over. Yves Teelen zat Vingerhoets nog wel op de hielen maar kreeg het niet voor elkaar om hem in te halen. Willem Veltman en Dennis van Rijn waren daarachter met elkaar in gevecht, waar Veltman er uiteindelijk met de derde plaats vandoor ging.

In de FRC Sprinters en Superklasse was het dit keer René van Roy die zich winnaar mocht noemen. Het scheelde slechts een paar tienden met Guy Rys maar door een snelle laatste ronde wist van Roy de winst te pakken. Johan Versluys werd op gepaste afstand derde.

Christiaan Spelmans heeft zich haast onverslaanbaar verklaard in de FRC Sprintcars dit seizoen. Hij gaf Josh van de Steeg en Ronnie Grauwels het nakijken en finishte als eerste.

In de Ford RST Junior Cup was het niet Jordi van Weert die de overwinning pakte, maar Jari van Hoof. Van Hoof kon profiteren van een mindere ronde van van Weert en wist op deze manier nipt eerder over de finish te komen. Nieuwkomer Maarten van de Wetering sloot aan op plaats drie.

Bekijk de voorlopige stand in het Nederlands Kampioenschap hier.

Agenda 2017
19/20 augustus 5e wedstrijd voor het NK Rallycross