Download de KNAF app

Zuiderzeerally terug in de geschiedenis

Zuiderzee 2016
Zoals bekend nam Van Staveren Olie bv dit voorjaar afscheid als hoofdsponsor van de Tank S Rally. Na een periode van 21 jaar stond de organisator van het evenement, de Stichting Autosport Noordoost Polder (SANOP), dus voor de taak een nieuwe naam te bedenken voor de rally die zich voor een groot deel afspeelt op en rondom de bodem van de voormalige Zuiderzee. Wat lag er meer voor de hand dan terug te gaan in de historie? De oude naam wordt in ere hersteld en dus heet de rally in 2016 weer Zuiderzeerally. Net als in 1988 toen de rally voor de eerste keer werd verreden als Zuiderzeerally nadat het evenement in 1986 was gestart als BMW-Langenberg Rallysprint.

Tekst: P.R.

Datum
Inmiddels is de SANOP weer gestart met de voorbereidingen en is er een datum gekozen voor volgend jaar. In 2016 wordt de rally verreden op zaterdag 19 maart 2016. Dan staat er, net als in 1988, weer een startpodium in Emmeloord met op de boog boven het podium de naam Zuiderzeerally.

Sponsors
Ook allerlei andere voorbereidingen zijn in volle gang en het organisatie comité buigt zich nu over de route die de, hopelijk, vele deelnemers gaan afleggen. Verder is de sponsor commissie uiteraard op zoek om, naast de bestaande relaties, nieuwe bedrijven te vinden die het evenement een warm hart toedragen en daarom de rally graag willen steunen. Heeft u belangstelling om de rally te steunen? Neem dan contact op met Vincent Rasing via: v.rasing@zuiderzeerally.nl

Internet en sociale media
Naast de website www.zuiderzeerally.nl is de Zuiderzeerally ook te volgen via de sociale media:
Facebook: https://www.facebook.com/zuiderzeerally/?fref=ts
Twitter: https://twitter.com/zuiderzeerally