Download de KNAF app

Zuiderzeerally 2018 - Officials gezocht

Zuiderzeerally

Beste rally-officials van Nederland,

Op 17 maart 2018 staan de Sijperda Zuiderzeerally, de Zuiderzeeshortrally en de Zeebodemshortrally op de kalender. Hiervoor zoeken wij nog officials (baanposten). Wil jij ons komen helpen op de 17e?

Zuiderzeerally 2018

Zoals elk jaar passen we ons evenement iets aan. Dit jaar gaan we iets afwijken van de mooie dijkproeven aan de rand van de voormalige Zuiderzee, we trekken met onze rally richting Steenwijk waar we twee bijna nieuwe proeven hebben gevonden, 1 volledig nieuwe en 1 die we gedeeltelijk in 1989 voor het laatst hebben gereden. In de middag trekken we naar het bekende gebied op Kampereiland waar we weer twee proeven hebben gevonden. Daarna in de avond de vertrouwde proef Nagelerweg met wat aanpassingen en daarnaast een oude bekende bij Kuinre, proef Worstdijk. Alle proeven worden twee maal verreden. De Zuiderzeehortrally zal 2x2 proeven op Kampereiland rijden en de Zeebodemshortrally zal 2x de proef Nagelerweg en 1x Worstdijk rijden.
Ook dit jaar is de Sijperda Zuiderzee weer het eerste evenement voor het (Open) Nederlands Rally Kampioenschap en de Historic Challenge. Daarnaast zijn we het openingsevenement van de FIA Benelux rallytrophy. De Zuiderzeeshortrally is de 2e ronde van het Short Rally Kampioenschap, de Zeebodemshortrally telt niet mee voor een kampioenschap maar wel voor het upgraden van een aspirant-rallylicentie. De rally behoudt dit jaar zijn compacte opzet, met meer unieke proeven en totaal 155 competitieve kilometers. De shortrally’s zijn uiteraard goed op 1 dag te doen, voor de rally zijn verkenning, keuring etc op vrijdag gepland.

Deelnemersveld
Wij zijn blij te kunnen melden dat we een groter deelnemersveld hebben dan vorig jaar. Met totaal ruim 80 deelnemers met interessante namen en auto’s. Jim van den Heuvel verschijnt tijdens de Sijperda Zuiderzeerally voor het eerst met zijn nieuwe Skoda Fabia R5 op de Nederlandse rallypaden!

Aanmelden voor de Zuiderzeerally
Ben je enthousiast geworden en wil je ons helpen? Stuur dan een mail met je naam, mobiele telefoonnummer en licentienummer naar officialsgezocht@zuiderzeerally.nl of in een reply op deze mail. We nemen dan contact met je op en vinden een mooie plek langs onze proeven!

Graag zien we je op 17 maart rondom Emmeloord bij de Sijperda Zuiderzeerally 2018!

Met vriendelijke groet,
Organisatiecomité Zuiderzeerally

Robert van der Zee
Hoofd Veiligheid