Download de KNAF app

Verlenging maatregelen dwingen KNAF-BSR tot wijziging kalender Open Nederlands Kampioenschap

Tijdens de persconferentie van dinsdag 23 maart 2021 heeft premier Rutte bekend gemaakt dat het negatief reisadvies zal worden verlengd tot 15 mei 2021. Dit heeft directe gevolgen voor de kalender van het Open Nederlands Kampioenschap (ONRK) van KNAF Bestuur Sectie Rally (BSR). De op 7 en 8 mei in Duitsland te verrijden 33. ADAC ACTronics Rally Sulingen verdwijnt  daarmee van de ONRK kalender 2021.

Dit besluit zegt niets over het doorgaan van het evenement zelf, wel over de mogelijkheid om punten te behalen voor het ONRK. Het BSR volgt hiermee het advies op van de overheid en NOC*NSF. Deze laatste partij schrijft op haar website over de deelname aan sportevenementen in het buitenland: “Voor deelname aan sportevenementen in het buitenland gelden dezelfde adviezen als voor reizen om andere redenen, zoals vakantie of werk.”

De verlenging van de maatregelen heeft vooralsnog geen gevolgen voor de doorgang van  Nederlandse rally evenementen. Een volgende persconferentie van de overheid staat gepland op 13 april.

Bart Luijbregts
Voorzitter BSR