Download de KNAF app

Technisch probleem maakt voortijdig einde aan sterk optreden KNAF Talent First-rijder Leo van der Eijk in Omloop van Vlaanderen

Persbericht KTF LvdEijk Vlaanderen 2
KNAF Talent First-rallytalent Leo van der Eijk heeft afgelopen weekend tijdens de Omloop van Vlaanderen weer eens kennis gemaakt met de aloude autosportwijsheid 'to finish first, you first have to finish'. Na een uiterst sterk gereden serie klassementsproeven had de 22-jarige KTF-piloot met de Ford Fiesta R2 van Vacansoleil Rally Sport in deze sterk bezette Belgische rally brutaal de leiding genomen in de R2 klasse. Een technisch probleem maakte echter een voortijdig einde aan het fraaie optreden van Van der Eijk. "Ondanks deze pech kijk ik toch positief terug op mijn debuut in België. De snelheid was er en de samenwerking met Jac Gillis als navigator verliep ook uitstekend", blikte Van der Eijk op pas zijn derde rally met de Fiesta R2 terug.

De Omloop van Vlaanderen is met 175 kilometer aan volledig verharde klassementsproeven niet alleen een zeer snelle, maar met bijna 110 deelnemers ook een zeer sterk bezette Belgische rally. Voor KNAF Talent First-rallytalent Leo van der Eijk was het zijn eerste optreden in de Omloop van Vlaanderen en pas zijn derde wedstrijd in de Ford Fiesta R2 van Vacansoleil Rally Sport. Daar was echter weinig van te merken, want in de eerste klassementsproef zette het 22-jarige KTF-talent tussen alle ervaren rijders op het voor hem onbekende terrein meteen de derde tijd in de R2-klasse op de klokken. "Na twee maanden geen rally gereden te hebben, waren die eerste kilometers best wel weer spannend. Het is dan altijd lekker om zo te beginnen en natuurlijk goed voor het zelfvertrouwen", blikte Van der Eijk op zijn eerste meters terug. Voor de tweede keer dit jaar genavigeerd door Jac Gillis, deed het KTF-rallytalent uit Nieuwerkerk aan den IJssel er daarna nog een schepje bovenop. Toen na drie proeven aan het eind van de eerste dag dan ook het tussenklassement kon worden opgemaakt, had Van der Eijk met een 24ste plaats algemeen brutaal de leiding genomen in de sterk bezette R2-klasse.

Persbericht KTF LvdEijk Vlaanderen 1

Ook de tweede dag begon voor Van der Eijk uitstekend, al kostte een spin in de vijfde klassementsproef wel een paar seconden. Kort daarna sloeg de pechduivel echter toe. "Het waarschuwingslampje van de motortemperatuur ging branden en na onderzoek bleek dat de krukaspoelie kapot was, waardoor de riem die de waterpomp aandrijft eraf was gelopen", aldus Van der Eijk. Daarmee kwam er een voortijdig einde aan het sterke optreden van het KNAF Talent First-rallytalent en werd hem het uitzicht op een mooie eindklassering ontnomen. Toch keek Van der Eijk positief terug op zijn debuut in België. "De samenwerking met Jac ging uitstekend, de notes klopten en we vormden een goed team."

Gerard Grouve, KNAF Talent First-bondscoach voor de rally: "Leo heeft echt heel goed gereden. Er stond een zeer sterk veld aan de start en vanaf proef twee heeft hij in de R2-klasse gewoon de leiding in handen gehad. Het is dan jammer dat vervolgens een technisch probleem een voortijdig einde aan zijn sterke optreden maakt."